• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LEXXA: ten prebytecnej filament leze jen na zacatku, kdyz se nahriva tiskarna, behem tisku je to dobry, jen kdyz na zacatlu tu trysku neocistim, nalepi se filament za strany na trysku

a kde ten tlak extruze snizim? je to v nastaveni sliceru, nebo tiskarny?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    R0C3S3K: To naznacuje ze mas nejaky divny pretlak v trysce. Zkus ubrat trosku tlaku na extruderu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ACID: hele to nekdy nestaci,,, prima linka vubec a obrys nekty ani 3 kola, proste nekdy to z ty trysky odpadlo az po 10 minutach

no co nadelam,,, skvelej upgrade;) snad aspon budu spokojenej s rychlosti tisku
    ACID
    ACID --- ---
    A samozřejmě kartáček a automatické čištění, což chci nastavit před druhým najetím na Z endstop a po meshi. BTW nevím co za FW má Průša, ale v klipperu lze počet bodů nastavit
    ACID
    ACID --- ---
    R0C3S3K: výchozí sw pro vorona to má na 150°C a při ní dělá mesh. V je to kvůli přesnosti, zřejmě kompromis vůči teplotě kterou sonda zvládá bez ovlivnění. Na očištění je priming linka + používám skirt, alespoň 3 oběhy
    SWIST
    SWIST --- ---
    LEXXA: Tady jsou data. hodil jsem tam step trubky, gcode který jsem tiskl jako poslední a i nastavení sliceru.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    NAVARA: to je sice hezky, ale ja treba u mk3 proste nastavil teplotu, kdyz byla rdy, jeste jsem pinzetou ocistil trysku, pac vzdycky neco vyteklo a kdyz byla pripravena, odpalil jsem tisk, normalne si to udelal bed mesh leveling klidne i pri 250 stupnich, to cisteni mi docela pomahalo, aby se mi nenalepil blob na strany trysky a neupadl v prubehu tisku a neudelal prasarnu na modelu,,, sere me to, protoze na rozjeti tisku aby sis vzal pul dne volno a nejak nenahlizim zadnej realnej duvod, proc to tak je
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R0C3S3K: Mám, dělá to, neřeším - při tisku na 2 hodiny mne ty 2 minuty nerozhodí.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ahoj, mate tu nekdo prusu mk4? dneska jsem konecne dodelal upgrade z mk3s+ na MK3.5 a sere me na tom jedna vec,,, mesh bed leveling pred tiskem je 49 bodu misto puvodnich 12, desne to trva, ale s tim asi nehnu, co me ale sere vic, ze kdyz si nahreju tiskarnu na teplotu, kterou chci tisknout (treba 250 tryska /80 podlozka) tak mi pri zacatku tisku automaticky srazi teplotu na 170/80, pak si udela mesh leveling a pak se zacne nahrejvat na tech 250 a pak teprve zacne tisknout,,, tohle me dost vytaci, proc to dela? jde to nekde nastavit? prosel jsem cely nastaveni, ale nikde jsem to nenasel
    SWIST
    SWIST --- ---
    LEXXA: Párkrát se mi to stalo i u jiného modelu co jsem dělal, ale ne v takové míře. Data sem klidně hodím až dorazím domu.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SWIST: Pokud to jde hod sem stl, jsem vcelku zvedavy.
    Jinak tohle je u tebe obecne problem (konec podpery a vynecha to vrstvu) nebo jen u toho modelu?
    Fusion by mel byt v pohode (jen pro uplnost, lepsi je exportovat do stepu, pokud to sw umoznuje)
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim. Mám problém při tisku, který nejsem schopný identifikovat.
    Při tisku se mi děje že se, ve výšce kde končí podpěry, jakoby vynechá celá vrstva viz fotka.

Je to můj model, ale tvar je jednoduchý - trubka která je na jednom zúžená a na konci jsou packy pro bajonetový zámek. Export do stl z Fusionu, prusha slicer. Gcode vypadá v pohodě, je jedno jestli vytisknu samotný válec, nebo nějaké věci k tomu, vždy je přerušení v celé ploše. Zkoušel jsem různé úpravy výšky vrstvy, rychlosti, infill..
    Je to už několikátá iterace tisku, musel jsem model lehce upravovat, a nejhorší na tom je že to většinou udělá tuhle chybu, ale někdy to vytiskne v pohodě. Přitom nastavení sliceru je třeba stejné jako u úspěšného tisku. To mě vede spíš k tomu že je chyba při exportu z Fusionu? Ale tam toho nastavení moc není.. Nebo už nevím.. :D
    Nemáte s tím někdo zkušenost, nebo nějaký nápad jak zjistit chybu?
    MK4 s aktuálním firmware, aktuální Prusa slicer i Fusion..
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Related:
    Can I Design a Whole Project in Bambu Studio?
    https://youtu.be/B4bMm8w1rZY?feature=shared
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: ve sliceru opravuju akorat cizi stlka co nemaji poradny vstupni data :)
    Ale je to dobrej nastroj a dokaze vyresit fakt leccos.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REDSNAKE: Fusion jsem se dodnes nenaučil, spousta se toho dá (nejspíše mnohem složitěji :) udělat přímo v prusasliceru.

Polička je vlastně jen blok, do kterého vložíš (třeba) osm kopií toho samého 40mm průměru negativního kuželu, co tam udělá ten výřez :)

Tohle na garminy je nakreslené výhradně ve sliceru :)
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    NAMATHUR, ORBIT, ZVIRATKO
    diky obema (trem), kdyztak v poste jsem si dovolil... :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: nepouzovej ten dialog ale tahej to šipkou přímo na objektu, objeví se ti textvox kde můžeš zadat přesné hodnoty. v tom menu si jen nastav kroky vždy na max aby jsi měl ten objekt jemný, například válec by s malými kroky nebyl úplně zakulacený ale byl by z úseček.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Díky, s tím popisem to nějak splácám. nedaří se mi ale vytvořit objekt vetší než 200 mm, i když jsem si pracovní plochu nastavil na dvojnásobek. Jde to někde změnit?

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: pro začátečníka je to docela dobrá věc, pro člověka co dělá v cadu samozřejmě k nasrání..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Hele ver nebo ne, ale me Stinkercad vzdycky sere. Jsem zvykly delat v cadu od asi 15ti a je to tak blby ze mi to v tom nikdy neslo, takze jsem nastartoval fusion nebo pozdeji onshape ;)
    Ale to je asi spis uchylka na me strane.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tinkercadu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam