• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Lol tohle jste řešili před pár dny: https://x.com/TheZuza/status/1833877090342416423
    HANZILLA
    HANZILLA --- ---
    Ahoj, omlouvam se pokud sem uplne nepatri, kdyztak me prosim odkazte (ne do patricnych mist :D)

Zbavuji se 3D tiskarny Prusa Mk3s
    Tiskarna natocila jen par stovek hodin (jestli vubec) pote skoncila "zazimovana" ve skrini z duvodu nedostatku mista a porizeni si ditete (cca 2-3 roky se s ni nic nedelalo)

nemel by o ni nekdo zajem? mam k tomu jeste par nahradnich dilu, v pripade zajmu bych byl ochotny vypsat (z hlavy si nevzpomenu) a PEI plat navic.
    Koukam bazarove litaji ceny od 5 do 15K, ale myslim si ze cokoliv 7+ je naprosto mimo misu a uvedomuji si zastaralosti modelu oproti dnesnim tiskarnam

budu rad i za jakekoliv doporuceni od vas odborniku v oboru kovanych

Lokalita - Tišnov (kousek od Brna)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    modelujete nekdo v plasticity?
    SWIST
    SWIST --- ---
    LEXXA: Hele vizuálně jak ve sliceru, tak při prohlídce Gcode to vypadalo vždycky dobře.. Je to prostě nějaké začarované. :D
    Ale mám nový model, tisk upravený tak aby se spodek tiskl na 0,15 a zbytek 0,2.. podpěry jsem kvůli tomu musel udělat klasické, ale první testovací výtisk vyšel a vejde se mi do něj veškerá potřebná elektronika.. Takže teď tisknu druhý a pak to zahodím, spálím a nechci to už vidět. :D
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SWIST: nevim, dela mi to v jinem sliceru to 3mf taky. tady na prvni pohled to vypada dobre

ORBIT
    ORBIT --- ---
    Otázka na MK3/4/S jak řešíte kameru ke sledování tisku?
    Optimálně s boxem :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISTA1: Jasny, ale co kdyz tisknu ze zbytku co je na civce a dojde to uprostred tisku? Zachytil jsem, pokud se nepletu, ze ty zbytky nejak vazis?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    REDSNAKE: ne k čemu? Pustím tisk, max zkouknu první - druhouv vrstvu jestli drží a neodlepilo se to a pak ať si to dělá co chce. tisknu z 95% Petg a to nepraská. Kdysi jsem vyhodil špulku nějakýho "eco" PLA který ruplo jen když jsi se na něj blbě podíval. Jen když tisknu něco opravdu velkýho na hodně hodin, tak pokud si vzpomenu kouknu v mobilu do HA jesli je to OK a kdyby ne, tak to můžu zarazit.
    Po skončení tisku mě přijde notifikace s fotkou, že je hotovo ;)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEXXA: Mozna jen stesti zacatecnika ale run out senzor zastavil tisk, na displeji se nabidla moznost refillu, tak jsem to potvrdil, prehodil civky, odstrikl cca 20 mm a dal resume tisku. Mel jsem bobek, ale nakonec parada. Fakt to KE musim pochvalit.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REDSNAKE: Tak to (bez skobrtnuti) budu muset jeste odladit :) mne se dela blob na spicce trysky po vytazeni a po zasunu tisknu na prazdno asi 15mm
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISTA1: Run out senzor nevedes? Vcera jsem to vyzkousel poprvy na KE a vcetne vymeny filamentu a resume tisku bez zaskobrtnuti
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Večer jsem pouštěl tisk.
    Na cívce zbytek filamentu, hodil jsem to na váhu a ukázalo mě to cca 10g rezervy.

Ráno vytištěný celý, ale cívka prázdná. A v trubičce akorát na vytažení :D

R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ok, diky vsem za odezvu
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: musel bys poladit start Gcode, ktery pripravuje slicer.
    Jinak duvod je mereni, aby bylo konzistentni a tiskarna poznala anomalie + co uz psali drive.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    R0C3S3K: Ano, zni to tak nejak spravne
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    a mam jeste dotaz, sry ze to tu tak tapetuju, da se nekde kloudne prodat aspon za par supu hw, kterej mi zbyl po mk3s+? tskova einsy deska ma docela jeste cenu jsem koukal, nevim jestli ten display by byl nekomu nevo platnej
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LEXXA: jakoze pritlacnej sroub u podavacich kolecek by mohlo byt ono?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Pokud nepředehřívám nad těch 170, tak nic nevyteče - a i ten kousek, co vyteče po dohřátí po mapě, stejně otře mimo tiskovou plochu s kusem fillamentu na vyčištění.

Jediné kdy to vadilo, bylo při výměně fillamentu bez mmu, kdy po najetí nového, vyčištění a potvrzení čistoty barvy, ještě před nájezdem na model vytlačil další centimetr fillementu a okamžitě jel na tisk; to bylo třeba odchytit kartáčem.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    R0C3S3K: Nevim jak u prusy ale je to fyzicke utahovatko na extruderu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LEXXA: ten prebytecnej filament leze jen na zacatku, kdyz se nahriva tiskarna, behem tisku je to dobry, jen kdyz na zacatlu tu trysku neocistim, nalepi se filament za strany na trysku

a kde ten tlak extruze snizim? je to v nastaveni sliceru, nebo tiskarny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam