• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PECA
    PECA --- ---
    QWWERTY: Někdy je prioritou přizpůsobit UI "obyčejným" lidem. Třeba Blenderu to docela hodně prospělo, řekl bych... Nejsem schopen posoudit změny v UI Sliceru, zdaleka jej nemám zažitý. Potřeboval bych si tam nastavit stejný zkratky na manipulaci, jako v Blenderu, to mi tam prozatím vadilo asi nejvíc.
    PECA
    PECA --- ---
    H2O: Já si připlatil za Průšu:
    - Je to vyrobené u nás doma. (Mně na tom záleží)
    - Má to dlouhodobě otevřený vývoj. Průša si na tom zakládá, že ta vylepšení lze "plácnout" na již koupenou tiskárnu.
    - Jo, raději bych měl "kostku" se stolkem s pohybem v ose Z. Něco blíže verzi XL za cenu MK4, pochopitelně :)
    - Neposílám data někam do Číny do cloudu. (Ne že by na tom záleželo tak moc)
    - Podporuji místní firmu a místní ekonomiku. (Ano, zaplatil jsem raději cca 50% víc za stavebnici, než smontovanou kostku od BambuLabu)

Tohle má asi každý jinak nastavené. :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    H2O: Ja bych bral Prusu, jestli muzes. Ty tiskárny krasne slapou jako hodinky. Support funguje velmi dobre. Open source je bonus
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    H2O: pockal bych na Bambu, zvlast pokud chces neco lepsiho. Prusa je po 2 letech dohnal, ale je to proste predrazeny a jen co vyjde neco novyho od BL tak budou mit zase 2-3 roky co delat... :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QWWERTY: Tak asi jim to přišlo "Broken", no.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    H2O: MK4S a MMU3 jsem nedavno poridil a je to velky kvalitativni skok ve srovnani s MK3S a MMU2. Taky to je ceska firma, takze bude lepsi podpora, nez u Cinanu.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ORBIT: moji pointou spis bylo, ze by me zajmalo, cim se obhajilo poruseni pravidla "'fix' what ain't broken"
    kdyz ti uriznou nohu, taky si casem zvyknes a prizpusobis, protoze clovek je adaptivni, ale neni to uplne neco, co bylo lidi dobrovolne vyhledavali
    H2O
    H2O --- ---
    Omlouvám se
    Furt přemýšlím nad tiskárnou
    Už jsem skoro byl rozhodnutý na bambu P1S s AMS
    Ale,
    Koukám na PrusuMK4S s MMU3
    Sice s enclosure vyjde dráž, ale dle YT má mnohem méně odpadu na výměně barvy. A je upgradovatelna do budoucna... co myslíte?
    Nebo čekat jestli bambu neudělá něco nového?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    QWWERTY: Tvoje volba je prizpusobit se nebo umrit :D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ORBIT: slicer je super, akorat z toho UI update ve 2.8 bych se asi rozbrecel
    ptal jsem se na jejich foru, co bylo tak spatne s tim starym, ze bylo potreba udelat tohle a bez odpovedi
    prijde mi to jak "zmena pro zmenu" kdy proste nekdo mel potrebu udelat neco "novyho", aniz by to melo realny benefit
    asi jako kdyz se frontendisti nadchli pro kulaty rohy a material design a tak to musi mit vsichni
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: bez jejich vývoje by to bylo dávno mrtvy.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: Víceméně to celý dvakrát přepsali:)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Ale je to pořád jen fork toho původního slicru.
    Není ro úplně jejich práce. I když na tom mákli hodně.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ORBIT: slicer je fakt ulet, uz jen to, ze ho pouzivaj i uzivatele tiskaren jinych vyrobcu
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Husty je, ze pro to delaji tolik nad ranec toho co je bezne v 3D tiskovem businessu.
    Dicr jsou drazsi, ale tolik pridane hodnoty nikdo jiny nema.
    Uz jen za slicer si to zaslouzi, to komunite dava tolik..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ohledně toho prachu v obýváku

The Original Prusa MK4S (and MK4), when used with our Prusament PLA and PETG, is the only consumer 3D printer to have the internationally recognized UL 2904 GREENGUARD certification, meeting strict safety standards for VOCs and UFPs. If you’re concerned about emissions and need a printer for your home, office, or classroom, this is the safest option available.

The First UL Certified Consumer 3D Printer on the Market - the Original Prusa MK4S! - Original Prusa 3D Printers
    https://blog.prusa3d.com/the-original-prusa-mk4-and-mk4s-are-ul-greenguard-certified_101657/
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ORBIT: no vida, takze vidaj novej firmware, skvely;)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Lol tohle jste řešili před pár dny: https://x.com/TheZuza/status/1833877090342416423
    HANZILLA
    HANZILLA --- ---
    Ahoj, omlouvam se pokud sem uplne nepatri, kdyztak me prosim odkazte (ne do patricnych mist :D)

Zbavuji se 3D tiskarny Prusa Mk3s
    Tiskarna natocila jen par stovek hodin (jestli vubec) pote skoncila "zazimovana" ve skrini z duvodu nedostatku mista a porizeni si ditete (cca 2-3 roky se s ni nic nedelalo)

nemel by o ni nekdo zajem? mam k tomu jeste par nahradnich dilu, v pripade zajmu bych byl ochotny vypsat (z hlavy si nevzpomenu) a PEI plat navic.
    Koukam bazarove litaji ceny od 5 do 15K, ale myslim si ze cokoliv 7+ je naprosto mimo misu a uvedomuji si zastaralosti modelu oproti dnesnim tiskarnam

budu rad i za jakekoliv doporuceni od vas odborniku v oboru kovanych

Lokalita - Tišnov (kousek od Brna)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    modelujete nekdo v plasticity?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam