• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Me Prusa connect příjemně překvapil když jsem prodaval svou značně predelanou Prusa Mini. Na obyc domácí tisknutí to stacilo úplně bohatě a člověk tam nemusí mit malinu s Octoprintem. Stacilo tam dat ESP modul. Fakt mě příjemně překvapili. Neříkám že je to killer feature ale fakt se mi to libilo ( a může mít i přístup zvenku bez řešení VPN nebo podobného).

BTW Věřím že ceny co má Bambu jsou dotované státem jen aby urvali co nejvíc trhu. Nebudu říkat že je špatná kvalita ( osobně jsem našel nekolik věci které se mi nelíbí) ale osobně jim prostě nevěřím a radši podpořím CZ firmu ( byť na AliExpressu kupuju dost věcí ).

ENDER: Je to lákavé ale moje zkušenost s Aurapolem byla jako s čínskými filamenty - dost špatná. Na druhou stranu kamarád co tiskne PETG je spokojenej takže ja jsem prostě jen moc náročný.

LEXXA: QGL umět nebude když má jen tři zavitovky ( sorry slovickarim 🤣)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    QWWERTY: Ja jsem to resil u prechodu z mk3 kde jsem nemel ani octo ani nic jineho a mk4 byla pak uplne jinde z mnoha duvodu.
    A kdyz muzu mit reseni od vyrobce vs pi s octoprintem, bylo to easy rozhodnuti
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FARIN: "můžeš rovnou na tiskárnu posílat modely z Printables."
    to bych treba v zivote neudelal. kdyz vidim, jake modely nekteri lidi produkuji, tak za me osobne jedine stahnout na PC, naslicovat a aspon zbezne projit vsechny vrstvy, ze to vsechno vypada ok

ORBIT: " jak ze sliceru poslat tisk a nechat rovnou bezet. "
    coz je octoprint feature snad od zacatku (minimalne 6 roku), kterou povazuju za samozrejmost a myslel jsem, ze tohle uz ma kazdy u tiskarny davno nejak implementovane.
    ale chapu, ze pokud je to usecase, ktery vam chybel a nemeli jste vyreseny, tak Connect asi poskytl pohodlne reseni

ale ok. proste asi nejsem cilovka Connectu, resp. mi nenabidne nic tak uzasneho, aby mi to stalo za migraci :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    FARIN: hlavni vec je ze tiskarna hlasi ze neco potrebuje hned a spolehlive. A jednoduchy zpusob jak ze sliceru poslat tisk a nechat rovnou bezet. Velky zrychleni..
    FARIN
    FARIN --- ---
    QWWERTY: tak nemá to být určitě řešení "jedine". Ale pokud ten ekosystém nevyuzivas celý tak patrně nebudeš mít ani takový benefit z connectu vůči octoprintu.

Connect je třeba teď už integrovaný do mobilní aplikace. A tam můžeš rovnou na tiskárnu posílat modely z Printables.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FARIN: ja prave uprime o integraci a "jedine spravny reseni" moc nestojim. stejne jako Printables nejsou moje primarni platforma
    popravde, dovedu si predstavit pouzivat neci nativni reseni, ale OctoPrint u me vede primarne kvul ekosystemu pluginu

PECA: jo, online upload&print beru jako samozrejmost. bez toho by nemel smysl ani Octoprint
    FARIN
    FARIN --- ---
    QWWERTY: moc neznám octoprint, ale u Prusi je teď snaha integrovat vše do jednoho funkčního ekosystému. A tam je Connect klicova součást. Takže od conbectu můžeš čekat lepší integraci dalších služeb od Sliceru po Printables. A do budoucna by se tohle melo prohlubovat a pro uživatele zjednodušovat..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: To je asi věc se kterou se budu muset nějak vyrovnat. Rozebírat to nebudu dřív než budu mít náhradu..

A bude to ideální stroj do auta (obytky). Už mám vymyšlené napájení rovnou z baterky bez 220 a s tímhle to bude ideální.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Enclosure asi dost zlevní, jak se jí budou všichni zbavovat, jestli budeš čekat až na release Core packu :D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Kameru už mám vyřešenou za pár kaček :)

A až budou nějaké prašule, tak se zbavím Prusa Enclosure a upgradnu na Core. Ideální mašina a super, že to je celkově menší. kompúatibilní s MMU3.
    A cena mi přijde celkem dobrá. Já jsem na vlně jako Peca, v Číně nakupuju z nutnosti nebo identické zboží bez mmístní přirážky.

A Prusa Connect funguje krásně, jak si na to člověk zvykne, už není cesta zpět :)
    AIST
    AIST --- ---
    Já používám pořád Ender 3 a pořád mi to stačí :D koupil sem si druhej, kterej byl jetej za 2500 s tichou deskou a jsem úplně spokojenej :D
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    PECA: delam to samy;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: Octoprint jsem měl u Anety (nejspíše někde ještě na té kartě je) a fungoval. Connect funguje sám od sebe (a lépe než to vlastní webové rozhraní tiskárny, když jsem ho naposled používal), neměl jsem důvod migrovat tu malinu na Průšu.
    PECA
    PECA --- ---
    QWWERTY: Nevím, nikdy jsem octoprint nepoužíval. Musel bych na to asi sestavit nějakou "malinu" a na ní si to rozběhat, ne?
    Tohle je prima funkce tiskárny, respektive služba dodavatele. Pro mě je jediná zásadní výhoda, že nemusím vyndávat flashku, která v tiskárně docela fest drží a pošlu si to tam rovnou z kompu, který potom můžu vypnout. Neriskuji, že se flashka někde položená "ztratí", pokud ji budu z tiskárny vyndávat (ADHD proof).
    Pochopitelně musím k tiskárně stejně dojít a nachystat ji, respektive zkotrolovat před startem tisku. Já tedy to tam zpravidla jenom nahraju a pustím si tisk ručně po kontrole, protože jsem trhlík a nehodlám riskovat, že jsem něco random nechal ležet na bedu, zapomněl minule sundat, protože mě žena odvolala a já už se nevrátil a jiné radosti roztržitého života. :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PECA: btw mozna takovy dotaz, bo jsem zatim nenasel rozumny duvod k migraci

jake jsou pro vas benefity prusa-connectu oproti octoprintu?
    ...krome toho, ze je to nativni reseni a nemusite resit setup a aktualizace
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PECA: To mi vic nez staci
    PECA
    PECA --- ---
    LEXXA: Lze tisknout i pouze v lokální síti. Potřebuješ jenom IP tiskárny a můžeš se připojit na její webové rozhraní. Nevím, jestli to bude umět i přes mobil z aplikace. A nezkoušel jsem vypnout internet u toho. Nicméně se přihlašuješ lokálním userem a heslem přímo di tiskárny. Tak jsem to alespoň zkoušel doma.
    Podle mě tiskárna poskytuje webAPI, přes které se na ni napojuje prusa-connect. Asi by nebylo těžké se na to napojit v nouzi nějakým vlastním klientem... A pokud o to někdo stojí, může mrknout na github, zdrojáky FW tam myslím jsou a možná i ta appka na mobil a connect... To nevím, v tomto ohledu jsem jenom tupý user. :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LEXXA: jenže ta cena není konečná, minimálně kameru si budeš muset připlatit a zběžně jsem tam viděl další věci.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LEXXA: mam upgrade mk3.5 a prusa connect pouzivam z praktickych duvodu, abych nemusel tahat kabely do dilny, kdyz je tam wifi, nicmene nikdo ti nebrani si to pripojit pres sit nebo behat s flashkou, tyhle moznosti o zustanou
    FARIN
    FARIN --- ---
    LEXXA: ja takle, pro me je Prusa Connect ten webovy produkt. Jinak myslim ze Prusa tiskarny budou umet vzdycky tisk po lokale, to je celkem dulezity marketingovy alespekt jak se vymezit proti Bambu. A taky vec kterou musis umet pokud chces dodavat treba do Skoda Auto.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam