• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: to je hezké, ale já jsem myslel konkrétně, takhle obecně to vím taky. Potřebuji konkrétní věc kterou koupím nebo postavim
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Většina odsává ven nebo cirkuluje uvnitř přes uhli ( případně HEPA).
    plus mívají čističku vzduchu v místnosti s tiskarnou.

Ackoli takovy Nevermore StealthMax je skoro externí 🤣.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Neřešil jste někdo externí filtraci pro 3d risk? Diy nebo něco hotového s možností to koupit
    YAMA
    YAMA --- ---
    LYCO: jo, diky nastavila jsem vnejsi steny na 40, vnitrni na 200, zrychleni jsem taky snizila dle doporuceni bambu na jeho pla silk a spolu s 3dlacem a novou smooth podlozkou uz vylezl krasnej 45 cm drak.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LYCO: já že silk pla netisknu, pla nepoužívám vůbec, protože mi nedrží na strukturovaný pei podložce. Já tusknu petg.
    Chystám se na ABS a asi. Ale to ještě musí počkat než dodělám filtry
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LYCO: Hmm zajímavé. Mel jsem jedno ultra mokrý PETG a krom bublinek se vsechno vytisklo ( mechanick vlastnosti jsem neřešil - nebylo třeba)
    LYCO
    LYCO --- ---
    ANDY_WARHOL: jak rychle to tiskneš? Silk PLA se nedá tisknout rychle, je v ní velké vnitřní pnutí (podívej se jak leze z trysky). Zkus zpomalit na max 60 mm/s a nepřeháněj to z akcelerací. A jestli ti náraz do výtisku ulomil výtisk z podložky, zkus zapnout z-hop (cca 0.2 mm).

SKAUT: praskl výtisk kvůli špatné soudržnosti nebo tak něco, vlhkost při tisku škodí mechanickým vlastnostem materiálu. Možná praskl právě vnitřním pnutím, jak to dělá ABS ve studeném vzduchu
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    YAMA: Ne, udelal jsem to sam pausou kdyz zbytek filamentu zalezl do vodici hadicky. Ted uz vim ze mam pockat.

Diky vsem.
    YAMA
    YAMA --- ---
    SKAUT: Ma to senzor no. Ten extruder uz jsem rozebrala a slozila asi 50x kdyz se mi to ucpalo pla carbon :D a prave se tam takova pidipruzinka vyhakla a myslelo si, ze tam filament je i kdyz nebyl. Ja jsem to ale teda brala, ze realne to PETER_PAN delal prave na vyzvu tiskarny a pak se to posralo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: vypadalo to jako spagety, ale fakt nevim, do te doby sem tisknul skoro nonstop normalne, jen s jiným vyrobcem filamentu, zalozil sem tenhle jeden aurapol a tisklo to tak 3 hodiny normalne a posledni casti tisku se to posralo. kdyz sem dal jinou civku od jineho vyrobce, tak uz to tisklo blbe, za chvili sem dam fotku
    vypada to ze je ucpany extruder ale u ty my tiskarny se to musi cely rozebrat a na to ted nemam cas
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Z vlhkého filamentu špagety? cekal bych horší kvalitu, stringovani ale ne úplný fail...
    A pokud to tisklo normálně kus a najednou tohle tak bych netipoval vlhkost... Ale nevim, jen muj osobní dojem.
    A spagety jako spagety nebo znamky ucpané trysky a pak fail? Protože ja musim mit otevřené vsechno na tiskárně ( mam zakryté) jinak neuchladim hotend a ucpu si to tak. A to tam mám deltu s 9k otáček 🙈.

BTW X1C má někde v toolheadu filament sensor ne? Nechal bych to at si to pauzne sama a rekne si o výměnu ( nebo to neumi?)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: tak sem to prechvalil, tusknu tisknu a pak najednou špagety. Ale ne po odlepeni výtisků, ten držel, ty špagety byly jen v horní části.
    Buď mokrý filament nebo nevím.
    Každopádně teď mám ucpaný extrudrer a musím to rozebrat
    Filament sem hodil vysušit a uvidíme.
    YAMA
    YAMA --- ---
    PETER_PAN: Nevim :( My mame 2 AMS. Uprimne bych rekla, ze tvuj postup byl korektni, jen si mel zrovna smulu.
    Pripadne si pocti tady, kde to resi kvuli necemu jinemu:
    Filament change without AMS mid-print - #5 by vintagebox.ch - Bambu Lab Software - Bambu Lab Community Forum
    https://forum.bambulab.com/t/filament-change-without-ams-mid-print/2589/5
    How to change the filament while printing is in progress - #6 by system - Troubleshooting - Bambu Lab Community Forum
    https://forum.bambulab.com/t/how-to-change-the-filament-while-printing-is-in-progress/85998/6
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    YAMA: V Bambu studiu i na displaji. Appku nemam.

YAMA: "Automaticke obnoveni po ztrátě kroku" jsem nastavene nemel. Ale kompletni zasek bych necekal, ze nepujdu po pauze ovladat cokoliv.

Nevis teda jaky je korektni postup pri vymene filamentu uprostred tisku?
    YAMA
    YAMA --- ---
    PETER_PAN: Zaseklo se ti to vsude? V appce, na displeji i v Bambu Studiu na kompu?
    YAMA
    YAMA --- ---
    PETER_PAN: A mas v nastaveni zakrktnute Automaticke obnoveni po ztrátě kroku?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    JOHNIEZ: Ano bez AMS.

No ja to pauznul a chtel jsem postupovat stejne, pote co si to vklidu vymenim. Ale tim pausnutiim se to zaseklo a neslo ovladat pak nic. Ani z PC, ani z touchpadu.
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    PETER_PAN: bez AMS pocitam. Jak tam zajizdel konec filamentu do ty hadicky, tak jsem tam jednou za nej zacal tlacit novej a proslo to. Ma to ale nevyhodu ze u toho musis zrovna byt.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Ma tady nekdo zkusenosti s Bambu Lab X1-Carbon ?

Tisknul jsem konecne na nove Bambu Lab X1-Carbon zakladni veci a bohuzel mi dosel filament uprostred tisku. A vymenit ho neslo, veskere ovladani se zaseklo (nastaveni teploty, pohyby cehokoliv, manualni ovladani extruderu) a pri ukonceni tisku to zvedlo podlozku a hlava nabourala do nedokonceneho vytisku. Pak jsem to natvrdo vypnul.

Mel by nekdo obecnou radu jak postupovat pri vymene filamentu uprostred tisknuti?
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    YAMA: Mne se na satin tiskly i PLA modely fajn, dokud nebyly vysoky a mely velkou plochu na podlozce. Jinak se mi odlepovaly. Ale na PEI smooth a pripadne s brimem to jde bez problemu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam