• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: To omezení ( pokud se bavíme o Voronech a podobně) tam bylo že se báli aby tolik tepla najednou neudělalo něco s bedem. Ukázalo se že ani naplno to nic neudělá u těch hodně silných. Nevim samozřejmě co máš ty, jen dávám do placu .

ANDY_WARHOL: Jak je již napsáno, vytopi to jen to prostě bude dloooooouho trvat. A taky je to pak horší pokud chceš bedem topit i v komoře nebo pokud budeš moc foukat pomocnym chlazením (aux fan ze strany).
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Vytopi to v pohode, jen pomalu. Jestli nespechas se startem tisku, tak to bude mit jen delsi ram up.
    Kolik do toho poustis Amperu (nebo wattu)?
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: pro zajimavost, na 8~10mm mm bedu 350x350mm má topení 0.75kW, omezené na cca 60%. Pochopitelně na 230V.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: ja mam ten pad na 24v, tu 3mm podlozku vytopit dokazal, ale pravda, ze kdyz to bude 8mm tak by to nemuselo stacit :(
    ACID
    ACID --- ---
    ORBIT: je to možné, do sliceru vkládám STL nebo STEP
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak jedině zkusit tady nekoho v ČR jestli nevyrobí. Ale protože bedy na nejen Vorony jsou CNC machined tak je to s cenou asi těžký.
    Byl doporučovany casted aluminium kvůli obavě aby se to teplem nedeformovalo ale normální by asi byl taky v pohodě. Můžeš zkusit Číňana, pripadne i JLCPCB nebo PCBway poptat výrobu ale ...

Plus takhle velký bedy jsou na síťové napětí. Na 24V je to nesmysl výkonově ( ten silikonový heater, ty PCB Prusa-like se asi dělají běžně)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    asi budu potrebovat i ten hlinikovej bed jako takovej, mam nejaky hlinikovy plech a nezda se mi moc. ale netusim co presne koupit aby to bylo ono. ten mic6 na vorona sem nasel za 3500 ale to se mi zda moc. to uz by me ta podlozka s tim magnetem a horni pei platem vysla pomalu jak cela tiskarna
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Takže potřebuješ jen magnetický pásek.
    Magnetické samolepky | OSEQ s.r.o.
    https://oseq.cz/collections/magneticke-samolepky

Nevím kde jinde v CR by to mohli mít , ale pokud to budeš hledat tak chces kvalitni lepidlo a magnet pro vysokou teplotu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    kdyz na to tak koukam, tak nabizeji hlinikovy bed, k tomu magnetickou samolepku, na to klasicky plat (plech a nejakou povrchovou upravu). na druhe strane silikonovy heat pad

ja silikonovy heat pad mam, hlinik taky, ale slaby, ale ten nejaky sezenu. nicmene proc to resim je sonda na leveling. na hliniku proste nefunguje ta bezdotykova, mechanickou nechci
    tak by me zajimalo jestli bude fungovat na te magneticke samolepce + ten plech s pei. pak bych to vyresil pomerne snadno
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: diky, zkusim
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Imho asi koukej na vorony a part list pro 300x300 a sloz si to
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Podle toho co nacitas. U 3mf se to zepta hned
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    hledam po vsech certech a nemuzu najit, tak snad nekdo poradi
    potrebuju sehnat magnetickou vyhrivanou podlozku, 300x300, 24v
    tedy to na co se pak da ten pei plat.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: PS načte bez ptaní a pak ho můžeš splitnout do objektů nebo partu
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PETER_PAN: Me se SuperSlicer pta jestli chci importovany model načíst jako jeden objekt s vice tělesy nebo jako více objektů ( něco v tom smyslu, nepamatuji si přesně tu hlášku).
    Ale měl by to umět jak PS tak BS či OS.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Ano, v Bambu Studio se musi jednotlive "bodies" sloucit. Pak je slicing tak jak pozaduji tady : [PETER_PAN @ 3D tiskárny]

ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: To je tím, že mám unavené oči a máte stejnou ikonku :D
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Já to nehledám, hledá PETER_PAN. I tak děkuji, ono so to hodí vědět. :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: To co hledáš je sloučit oddělené objekty do jednoho.
    Jak to má mamboo studio netuším, nepoužívám ho.
    V PS je to když si klikneš na objekty, tak je to merge a split, podle toho co potřebuješ, užitečné je to obojí. Tím se objekt začne považovat za jedno těleso. Objekty jsou vpravo, označit, right click merge.
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: No jasně, já jak ty obrázky "nečtu", přehlídl jsem výběr těles vlevo. Jo, tak to je to tak už v tom modelu. Nevím, jestli si s tím nějakým nastavením "bambu-slicer" umí poradit. PS to zjevně implicitně sloučí do jednoho tělesa a tím to "opraví".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam