• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Docela hezké reseni na multimaterial https://coprint3d.com/
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: sklep nebo hermeticky uzavřena skříně s odtahem ven.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    HONCKA: Njn, já bych rád přešel na resin kvůli miniaturám, ale v 2+kk to není kde schovat. :'(
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: ještě je důležitá teplota 20+ nebo mít tiskárnu s výhřevem
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: mám to v práci v it skladu, rozhodně ne v žádné obytné mistnosti, ani kam mají přístup menší děti
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MAKROUSEK: U tohohle modelu to asi nebude problem, u vyssich se mi organicky klepou, netrefi se tryska a je po modelu. Tresou se vsechny, ale ostatni typy mi to prezijou. Stalo se mi to jednou, od ty doby orhanicky na vysoky veci (15cm+) nedavam.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    HONCKA, SALAM23: Máte na to dedikovanou místnost/garáž? Nebo jak řešíte toxické výpary?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ACID: jo části věže a děla
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Tiskne tu někdo na resin tiskárně?
    ACID
    ACID --- ---
    PETER_PAN: osobně bych to buď rozdělil na 2 části a tisknul bez podpor. Buď sešroubovat, nebo slepit. Podle toho by vypadala dělící rovina. A nebo, jestli je to na nasunutí do HT, tak bych lehce upravil model a tiskl to v orientaci stromečky nahoru bez podpěr úplně.
    ACID
    ACID --- ---
    SALAM23: tiskneš tank?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Jeden timelaps drobotiny

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PETER_PAN: Pouzij organicke podpory.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PETER_PAN: Kdybys mel moznost tisku více materiálů, tak super funguje tisknout z PLA, protoze to se s PETG nespojí. Jinak se drz QWWERTY

Resp u některých modelů dělám supporty už v modelu designu. Třeba tady by se dal udělat support po celém obvodu, tedy takový prstenec široký co snese tvoje kalibrace tiskárny a to pak čistě odřízneš. Zbytek pak už je chlazení a bridging. Ber to spíš jako food for thought.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PETER_PAN: muzes napr. nastavit vetsi Z contact distance, pak se ty vrstvy nespoji tak moc
    https://all3dp.com/2/cura-support-z-distance-simply-explained/

PrusaSlicer hard to remove supports – PrusaSlicer – Prusa3D Forum
    https://forum.prusa3d.com/forum/prusaslicer/prusaslicer-hard-to-remove-supports/

akorat je potreba pocitat s tim, ze povrch "spodni" strany pak nemusi byt uplne esteticky
    ale jinak to co popisujes mi prijde +- normalni. cast odstranuju nejvrchnejsi vrstvu supportu silou skrabkou (kdyz je na to prostor)
    tak nejak to patri k "kdyz chce model supporty, je cas premyslet jestli by to neslo upravit a tisknout bez"
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Jdu se opet z dotazem. Tisknul jsem (PETG) ted nejaky adapter na odpadove trubky (pouzivane pro odtah). Musel jsem pouzit podpory a kvuli spotrebe materialu i dostupnosti pro odstranovani podpor jsem zvolil nasledujici umisteni.
    Problem je ze se mi podpory nedari ciste odstranit. Je to typicky problem? Delam neco spatne. Lze v prusa sliceru nastavit nejaky mene pevny prechod podpora vs. tisk, nebo jakoliv jinak to optimalizovat?

Na obrazku lze videt vpravo uz odstranenou vrstvu na kterou navazaovaly podpory, vlevo pak neodstraneno. Jde to fakt spatne a ta roztrepeni nejde vyresit moc nijak. Leda zkouset rozhavenou ziletku, nebo neco takoveho.

Nekdo nejaky napad, radu, komentar?

SKAUT
    SKAUT --- ---
    RAINBOF: Ja si to nijak nebral. Jo někdy to tak blbě vyjde .
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SKAUT: ja to nemyslel zle :). Jsem se jen přišel ujistit ze to dobře chápu.

Jaktoze ta original trubicka drzi 2y bez problemu a jak ji vymenim je to k vzteku ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam