• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: pokud budeš to mít ve sklepě, tak na ventilaci ser, gktwo má zabudovaný carbon filtr, akorát budeš potřebovat k tomu místo na postprocesing (wash + cure)
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    HONCKA: já bych si pořídil GKTwo, která výhřev má, ale ventilovaný místo ve sklepě asi jen tak neseženu. :'(
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ORBIT: skříň ti pomůže max s výpary, ale je kolem toho dost bordelu, když to vymýváš, odstraňuješ podpěry a fakt nechceš, aby se ti to někde povalovalo. Sklep je ok, ale tam je zase problém s teplotou, to by pak chtělo tiskárnu s výhřevem
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SALAM23: Budeš je přidávat ke každému balení Napalmexu ? :D
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Docela hezké reseni na multimaterial https://coprint3d.com/
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: sklep nebo hermeticky uzavřena skříně s odtahem ven.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    HONCKA: Njn, já bych rád přešel na resin kvůli miniaturám, ale v 2+kk to není kde schovat. :'(
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: ještě je důležitá teplota 20+ nebo mít tiskárnu s výhřevem
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: mám to v práci v it skladu, rozhodně ne v žádné obytné mistnosti, ani kam mají přístup menší děti
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MAKROUSEK: U tohohle modelu to asi nebude problem, u vyssich se mi organicky klepou, netrefi se tryska a je po modelu. Tresou se vsechny, ale ostatni typy mi to prezijou. Stalo se mi to jednou, od ty doby orhanicky na vysoky veci (15cm+) nedavam.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    HONCKA, SALAM23: Máte na to dedikovanou místnost/garáž? Nebo jak řešíte toxické výpary?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ACID: jo části věže a děla
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Tiskne tu někdo na resin tiskárně?
    ACID
    ACID --- ---
    PETER_PAN: osobně bych to buď rozdělil na 2 části a tisknul bez podpor. Buď sešroubovat, nebo slepit. Podle toho by vypadala dělící rovina. A nebo, jestli je to na nasunutí do HT, tak bych lehce upravil model a tiskl to v orientaci stromečky nahoru bez podpěr úplně.
    ACID
    ACID --- ---
    SALAM23: tiskneš tank?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Jeden timelaps drobotiny

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PETER_PAN: Pouzij organicke podpory.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PETER_PAN: Kdybys mel moznost tisku více materiálů, tak super funguje tisknout z PLA, protoze to se s PETG nespojí. Jinak se drz QWWERTY

Resp u některých modelů dělám supporty už v modelu designu. Třeba tady by se dal udělat support po celém obvodu, tedy takový prstenec široký co snese tvoje kalibrace tiskárny a to pak čistě odřízneš. Zbytek pak už je chlazení a bridging. Ber to spíš jako food for thought.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam