• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    WEWERKA: ten akryl si muzes koupit bud vytvarnej v tube, ale bohate staci i plechovka balakrylu z hobby marketu, v principu je to stejny, je nto ma trochu jinou konzistenci, na lehce zbrousenym plastu to drzi na pohodu a takova ta mala plechovka stoji kolem 40 korun, to mozna budes mit i v dilne

jinak jsem popletl vyrobce ty modelarsky barvy, je to Revell, ne Umton,,, akvarel proboha nekupuj, to jsou "vodovky" pro vytvarniky, to by ti k nicemu nebylo

tady maj tu modelarskou barvu, jsou to maly kalisky,,, https://profimodel.cz/cs/emailove/68337-barva-revell-emailova-32108-matna-cerna-black-mat-42022688.html
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Ja bych to vzal lehce cele smirglem a striknul sprayem co to nerozlepta a call it a day ;)
    Jak brousis jen jus bude to vide at budes delat co budes chtit. Ten leak nedocilis tak snadno.

Asi by to slo vzit zehlickou pres pecici papir, ale nezkousel jsem..
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PECA, R0C3S3K: Nejakou konkretni znacku te akrylove barvy? Ty Umtonky akvarelove?
    ORBIT: To radsi ne, k lihovce nemam duveru.

Jde o to, ze jsem trosku moc brousila a jsou tam takovyhle ryhy. Nemusi to byt dokonale, ale idealne stejne matne jako jsou kraje. Premyslim jestli by to nevyresil i jen cisty lak.
    Filer mam vybrany jeden na auta, ale tohle nebude vystavni model, tak se mi na tom nechce moc vrazet casu a hlavne se mi nechce brousit i zbytek, abych to pak sjednocovala nejakou dalsi barvou.

PECA
    PECA --- ---
    WEWERKA: Jedině ty akrylky zalakovat. Nicméně mi akrylový popisovač přijde jako zbytečně drahý špás, pokud to nechceš hlavně kvůli nějakému tvůrčímu přístupu a vyloženě pomalování výtisku. To pak je super, držej na všem, spousta barev, možnost mixování a různé šířky stopy...
    Jinak raději akrylku na štětec, nebo do americké retuše (airbrush, stříkací pera). A stejně to budeš chtít zafixovat lakem. :)
    Pokud chceš míň brousit, již se tu probíraly modelářské stříkací tmely. Funguje podobně jako barva, slouží k vytmelení drobných spár, prasklinek apod.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    WEWERKA: pokud nechces strikat, tak zkus spis akryl na stetec, pripadne pouzivam modelarsky umtonky, ty maj v sobe nejakou primes epoxidu,,, fixy jsem zkousel ruzny popisovace na plasty, docela to drzi, ale v urcitych uhlech tisku, kde je hodne hladky povrch ty fixy nechtej moc psat, lihovky se me treba neosvescily vubec, co se nesetrelo, tak vysisovalo do tmave fialovy
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Zkousel jsem, otre se, pokud to bude mit moznost. Lihovky drzi lip.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Zkouseli jste nejake fixy na petg? Potrebovala bych zakryt brouseni u matneho cerneho petg a nechce se mi to strikat. Tak me nepadlo, ze fixa by mohla byt reseni. Asi primo akrylova. Nejake doporuceni nebo spis naopak nedoporuceni?
    H2O
    H2O --- ---
    H2O: uz je pryc, kluci byli rychly
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    H2O: Já! ;)
    H2O
    H2O --- ---
    nechcete nekdo za odvoz tuhle 3D nadheru?
    https://www.amazon.com/3Dconnexion-SpacePilot-controller-display-optical/dp/B0009MG6FW
    upozornuju, ze je pres 10let stara a ta guma pod dlani je zpuchrela, ale zarizeni funguje. Na hrani si ve 3D prima.
    (vyzvednuti Praha Andel kdykoliv)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ENDER: pokud hledáš takový, co ho nesvítí obyčejným světlem, tak hledej "glow in the dark", pokud chceš takový který sviti pod uv zarivkou, tak "fluorescentni"
    Pokud to zadáš do Google, tak ti něco najde
    ENDER
    ENDER --- ---
    Nemate nekdo tip na PETG filament, ktery by po nasviceni svitil ve tme?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    WEWERKA: *osa :D ne noha.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Mě by zajímalo to zpetne navíjení, to si něco použila hotového nebo si to vymyslela sama?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: To jeste nejakou chvili potrva nez to dam dohromady. Ten neoriginal box ma trosku mezery ve spojich, tak ho chci slepit. Ale pak to nafotim.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: TO by me zajimalo jak to cele bude vypadat. Taky bych to potreboval predelat, ale nechce se mi do toho, kdyz to chci stejne menit :D
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    NAVARA: Ja ted dodelavam reseni, kde staci otevrit dvere krabice a hned pred civkou mam prime spojeni s MMU3. Delka asi trubky 70 cm (original ma 2x 60 cm). Krabice mi bude sedet nahore na enclosure. Bude tam i zpetne navijeni, takze nemusim mit buffer. Udelala jsem si i drzaky na viko enclosure, tak aby krabice nespadla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WEWERKA: Problém tohodle (a repboxů obecně) je, že se nedostaneš k filamentu, abys ho mohla natlačit do mmu3 jednotky - všechno je to v trubkách - a musíš ty špulky různě vyndavat apod, není to dobré pokud občas měníš barvy nad rámec pěti v bedně :)
    U toho modelu co jsem postoval máš zaváděcí část krásně v předu tiskárny. A bohužel moc nevidím, jak to zreplikovat na coreone, tam early adopter nebudu.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    NAVARA: Aha, ja myslela, ze ti jde jen o civky na boku. No pak je tu jeste neoriginalni box, ktery ma v nove edici i vytapeni - https://www.printables.com/model/883817-unoriginal-prusa-heated-drybox
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam