• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Každopádně gcode je text a není problém udělat si v c# konzolových a dělat s tím opravdu zajímavé brikule
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    QWWERTY: OK, moje predstavivost nebyla uplne dostatecna, videl sem to na +- 5 zmen pro podobny efekt jako nize ukazane tisky, proto mi prislo divoky posilat cutom gcode podle specifikace kdyz se to da udelat pohodlne v GUI.. = )
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HEINZZ: ale chce se ti klikat stovky zmen manualne pres GUI?
    priklad: vrstva 0.2mm, 10cm objekt = 500 vrstev. treba by chtel zmenit barvu/filament kazde 2 vrstvy => 250 color changes
    to proste rucne klikat nechces. a pro kazdy objekt znovu

to mi asi prijde snazsi otevrit "Custom G-Code" a do "Before layer change" napsat podminku ve stylu if layer_no % 2 == 0, change tool
    (nevim jak to zvladne promenne, resp. jak moc je ten skriptovaci jazyk omezeny)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    hele MMU je v PrusaSliceru reprezentovany jako N extruderu, takze muzes na specificky vrstve proste pres GUI zmenit extruder a hotovo, netreba scriptovat... ne? see https://help.prusa3d.com/article/colorprint-with-the-mmu_124861#examples
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: já to ještě nemám prusu s mmu3 v kupě, takže se zatím jen informuji.
    Asi by šlo modifikovat gcode. To není problém si naprogramovat nějaký script, který tam bude přidávat změny filamentu
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: neda se nekde z "Tool change" GCode vykopat co presne se posila do MMU na tool change a pak si to nejak randomizovat skrz podminky?

tady je popsana komunikace tiskarna<>MMU
    Prusa MMU
    https://plugins.octoprint.org/plugins/prusammu/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: bohuzel sem se nevyjadril presne. samozrejme vypnu cistici vez, ale pak bych taky potreboval sliceru nejak rict aby periodicky menil filamenty z dostupnych zasobniku. treba po x vrstvach nebo tak neco.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    nevite nekdo, zda mmu3 umoznuje i nejake michani barev ? samozrejme chapu, ze nejde najednout mit v trysce dve vlakna. ale spis, jestli lze treba vypnout tu cistici vez a proste jet jeden filament za druhym bez toho aby prechody byly plynule ?

abych si mohl delat podobny efekty jako jsou tady sam ? chci si koupit ty pvb filamenty od prusy a udelat par designovanych svetel domu. je to pruhlednejsi, ale nemaji zadne duhove. jen jednotlive barvy a tak rad ten prechod napodobim umele
    Prusament PVB | 3D tiskárny Original Prusa přímo od Josefa Průši
    https://www.prusa3d.com/cs/kategorie/prusament-pvb/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tady je to tento model, kde jsou videt vsechny dily
    Lampi - LED Strip Lamp by mikeg1130 | Download free STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/194527-lampi-led-strip-lamp

v podstate jen stinitko bude z pla, zbytek petg
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WEWERKA: to sice ano, ale ten led pasek bude na objektu z petg a tohle je stinitko, ktere bude par cmd od toho, tak by to melo byt v pohode
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    WEWERKA: Zalezi na sile pasku a efektivite. Pracuju v praci s paskama co maji kolem 60 v hlinikovym profilu s ventilaci vzduchu:)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    WEWERKA: Z tohohle duvodu jsem vsechny svoje stinitka zatim tiskl z PETG.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ANDY_WARHOL: Nemuze to v tom svetlu hrat? Na netu pisou, ze led pasek je 30-50C a PLA pri 50C mekne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no ja sem nakonec zvolil lampicku, na alikovi koupim set led cob pasku, trafa a hlavne dotykovyho senzoru, ktery umistim na horni stranu lampicky

zene se to tak zalibilo, ze budu muset vyrabet svetla v celem dome. to uz bude asi trochu vetsi projekt, z vice dilu a tak, tak se pak pochlubim
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Dalsi vec co jsem tim tisknul byla prusa balance game - ty fingurky. Tim ze jsem jich tisknul 20 v jedne varce, tak meli krasnou transition a dve sady jsou naprosto odlisne..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Abych se priznal, musel jdem odtisknout ruzovy zacatek na neco pro deti :D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: koukam ze mas trochu jinak ladeny ty odstiny, taky hezky
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam