• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja s aurapol petg super zkusenost
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    No, ale začínali neslavně. Pamatuju jejích zlaté pla, z kterého jsem vytiskl víceméně kelímek s asi centimetrovou stěnou (3 perimetry, 40% honeycomb infill, to jsem tenkrát používal skoro na všechno) a šel rozdrtit v ruce.
    ACID
    ACID --- ---
    QWWERTY: Gembirdi pla black byl jeden z nejlepších co jsem měl, při tisku na sklo ta první vrstva vypadala jako uhlíkový kompozit. A to za 200/kg
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ORBIT: expanze do jineho oboru je imho ok. gembird taky pred filamentem dodaval primarne PC periferie a nakonec jejich filamenty nejsou az tak spatne (minimalne 2-3 spulky uz jsou pouzil)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Jedine filamenty se kterymi jsem mel vylozene spatnou zkusenost je ExtendLan, coz ji firma ktera nechapu proc dela filament, kdyz delaji sitove prvky, ale budiz. Rozhodne jsou levne a podle toho se s nimi tiskne. Stalo me to hotned :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Mě překvapil petg od majkl3d, prodávají různé značky ale tento levný je jejich privátní značka a nemám s ním problém, je lepší než aurapol
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    FELCARKILLER: Známý je začal používat někdo minulý rok a pry spokojený. osobně nemám zkušenost ale taky mam nedůvěru k podezřele levným filamentum takže...
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    MIKULAS: Díky moc
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    ACID: Diky moc. Nakonec jsem to nějak dotáhl a včera vytisknuto.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    Co materialy od https://www.3dfoxshop.cz/ ?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Prusament/PM rozhodne neni spatna volba (i kdyz napr. oranzovy PM PETG se mi strasne prasil, kdyz jsem tiskl jakoukoliv jinou vysku nez 0.2mm)
    za sebe bych jeste doporucil i Devil Design a Spectrum
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Aurapol petg se mi několikrát zasek v trysek.
    .
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ELDERIK: Ja se držím Plasty Mladeč ( pokud dobre vim tak delali oranz Prusovi ), Fillamentum ,Průša, známý ma dobre zkušenosti s Aurapol a PrintWithSmile.
    Pak nějaké zahraniční jako je Fiberlogy, 3DO, Polyterra...

Je toho samozřejmě vic ale s těmi českými chybu neuděláš a občas maji i nějaké slevy.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELDERIK: Imo začni s průšamentem, ať se naučíš tisknout s tiskárnou i materiálem co "prostě fungují" a pak až začni experimentovat
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Tak mám novou MK4S a jako noob, budu mít noob dotaz. Nějaké doporučení ohledně dobrého výrobce fillamentu? Budu kupovat počáteční batch 1Kg cívek, tak hledám dobrej poměr kvalita/cena. Chci kupovat několik kusů standardu černá, šedá a bílá. A pak po jedné od barev typu červená, žlutá, zelená a modrá (možná ještě nějakou pokud se mi bude líbit ;-)).

Nebo i obráceně, jsou nějací výrobci fillamentu které určitě nebrat?
    ACID
    ACID --- ---
    EZZOP: nebo jednodušeji vytáhni plochu tubusu po plochu toho spodku.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    EZZOP: Protahni ten tubus pod spodni hranu ramecku a pak ho urizni...

- oznac nejspodnejsi Face toho ramecku = rovina kterou se bude rezat a vytvor Construct -> Object Plane
    - proved Modify -> Split Body na tubusu kdy "split tool" je ten vytvoreny Object Plane, tim tubus rozdelis na dve casti a spodni smazes
    - https://www.youtube.com/watch?v=1X9q7Q0J-gA
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    Ahoj. Minulý týden jsem si koupil první 3D tiskárnu. Takže se začínám učit ve Fusionu. Měl bych dotaz. Poradil by někdo jak protáhnout ten válec na obrázku tak, aby se plynule napojil na tu stěnu toho druhého objektu. Snažil jsem se to nějak vyznačit (viz. červená)

Cíl je co nejvíce se přiblížit k tomuto druhému obrázku. (Oranžový model)

Díky moc

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: kromě těch pár serv mám doma všechno, tak až se budu nudit, tak to postavím :)
    PECA
    PECA --- ---
    ANDY_WARHOL: To je dost cool. Zajímavé je to, jak je ten výtisk pěkně probarvený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam