• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: ja mam netransparent a druha civka dela problemy, dal sem ji presusit, tak uvidime, ale minule to bylo tak, ze to kidne tisklo nekolik hodin a pak to kikslo, jeste vetsinou k vzteku, protoze chybel kousek k dokonceni a protoze se tam proste tisklo dal, ale blbe, tak neslo navazat
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ANDY_WARHOL: pouzivam na to default profil, jako na prusament PETG (ve sliceru), jedu od nich teda jen transparentni a mam s tim stejny vysledky, jako s prusou (za polovinu ceny)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: muzes mi napsat, jake na nej pouzivas teploty ? ja jsem to zkousel s neupravenym profilem na bezny petg. zkousel sem i zvysovat teplotu, ale to nepomohlo. po case to zacalo ucpavat trysku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    chtel bych si vyrobit dry box na filament z ktereho by se dalo rovnou tisknout, na netu je samozrejme mnozstvi navhodu jak na to. me se ovsem libi mit kazdy filament zvlast, ne v jedne velke ikea krabici. akorat kdyz koukam v ikei, tak tam vhodne velka nadoba stoji fakt nesmysl.

nekupoval nekdo neco na netu, co by nestalo 200k za kus ? pruhlednou nadobu do ktere se vejde akorat spulka a da se rozume utesnit?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    AXTHEB: To ale muze byt barvou. Hnede filamrnty jsou obecne katastrofa. Jedine funkcni znam rpla od prusi
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja s aurapol petg super zkusenost
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    No, ale začínali neslavně. Pamatuju jejích zlaté pla, z kterého jsem vytiskl víceméně kelímek s asi centimetrovou stěnou (3 perimetry, 40% honeycomb infill, to jsem tenkrát používal skoro na všechno) a šel rozdrtit v ruce.
    ACID
    ACID --- ---
    QWWERTY: Gembirdi pla black byl jeden z nejlepších co jsem měl, při tisku na sklo ta první vrstva vypadala jako uhlíkový kompozit. A to za 200/kg
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ORBIT: expanze do jineho oboru je imho ok. gembird taky pred filamentem dodaval primarne PC periferie a nakonec jejich filamenty nejsou az tak spatne (minimalne 2-3 spulky uz jsou pouzil)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Jedine filamenty se kterymi jsem mel vylozene spatnou zkusenost je ExtendLan, coz ji firma ktera nechapu proc dela filament, kdyz delaji sitove prvky, ale budiz. Rozhodne jsou levne a podle toho se s nimi tiskne. Stalo me to hotned :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Mě překvapil petg od majkl3d, prodávají různé značky ale tento levný je jejich privátní značka a nemám s ním problém, je lepší než aurapol
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    FELCARKILLER: Známý je začal používat někdo minulý rok a pry spokojený. osobně nemám zkušenost ale taky mam nedůvěru k podezřele levným filamentum takže...
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    MIKULAS: Díky moc
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    ACID: Diky moc. Nakonec jsem to nějak dotáhl a včera vytisknuto.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    Co materialy od https://www.3dfoxshop.cz/ ?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Prusament/PM rozhodne neni spatna volba (i kdyz napr. oranzovy PM PETG se mi strasne prasil, kdyz jsem tiskl jakoukoliv jinou vysku nez 0.2mm)
    za sebe bych jeste doporucil i Devil Design a Spectrum
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Aurapol petg se mi několikrát zasek v trysek.
    .
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ELDERIK: Ja se držím Plasty Mladeč ( pokud dobre vim tak delali oranz Prusovi ), Fillamentum ,Průša, známý ma dobre zkušenosti s Aurapol a PrintWithSmile.
    Pak nějaké zahraniční jako je Fiberlogy, 3DO, Polyterra...

Je toho samozřejmě vic ale s těmi českými chybu neuděláš a občas maji i nějaké slevy.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELDERIK: Imo začni s průšamentem, ať se naučíš tisknout s tiskárnou i materiálem co "prostě fungují" a pak až začni experimentovat
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Tak mám novou MK4S a jako noob, budu mít noob dotaz. Nějaké doporučení ohledně dobrého výrobce fillamentu? Budu kupovat počáteční batch 1Kg cívek, tak hledám dobrej poměr kvalita/cena. Chci kupovat několik kusů standardu černá, šedá a bílá. A pak po jedné od barev typu červená, žlutá, zelená a modrá (možná ještě nějakou pokud se mi bude líbit ;-)).

Nebo i obráceně, jsou nějací výrobci fillamentu které určitě nebrat?
    ACID
    ACID --- ---
    EZZOP: nebo jednodušeji vytáhni plochu tubusu po plochu toho spodku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam