• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    CASTER: Tohohle bastlire jsem myslel.

ORBIT: Taky jsem to někde viděl ale nemůžu si vzpomenout kde...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Najdeš link?

Vyzkoušel jsem to při tisku modelu, co už to měl nastavené a líbilo se mi to a od té doby netisknu jinak a BVOH co tu mám schovávám na modely se supportem uvnitř, kde nebude možné ho vytáhnout otvory :) Včetně purge tower ofc, nastavení na defaultu v prusasliceru - má na to vlastní solutible profily.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: ja co jsem viděl blanek o tom jak ta jedna separační vrstva dokáže kontaminovat celou vrstvu a pak ten tisk rozlomit v ruce pro slabším tlaku /coz jsem si otestoval/ tak jsem od toho zase upustil. Leda si pohrat s purge tower a purgnout opravdu hodne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    H2O: tomu never.
    Je to kolosální nesmysl
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: to je pravda. Ale ještě jdem nedovolal mmu, ani hypercube s multicolor printem, tak je to pro mě zatím jen Vzdálená věc, ale díky za připomenutí. Mám to v plánu zkusit
    CASTER
    CASTER --- ---
    H2O: hyperpla+ ma mit akorat vetsi rychlost tisku (za vetsi teploty)

chiptron.cz - Novinky: Jak jsem koupil Alzament PLA+, nový filament se kterým jsem zkoušel tisknout na Prusa XL.
    https://chiptron.cz/news.php?readmore=1603
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: hele mám za tím účelem koupenou klik krabici z Kauflandu, ale zatím jsem se nedostal k tomu to nadesignovat.. Cívka asi na ležato, vedle z obou stran hromady místa na silicagel.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    FARIN: Jak jsem psal níže, koupi levnějšího filamentu nic neusetrim, nebot to neberu na desitky kg. Na sobě setrit nebudu a když tisknu pro nekoho tak to musí být ještě lepší než pro mě ( v ramci zadání). Ve vysledku to je stejně na materiálu par korun.
    Neříkám že občas něco nezkusim ( na protovtipy a tak stačí vzdy něco obyč) ale moje zkušenosti mi nedovoli jen tak věřit..
    Ale samozřejmě pokud se na to ostatní vyrobci vykaslou celkově...

H2O: Pořád je to PLA. Datasheet tam Alza nemá ale do hloubky jsem nehledal. Teoreticky po annealingu by mohlo vydržet víc ale bez něj to bude pořád jen PLA a ani po nemusi mit stejne vlastnosti jako ABS. Pokud někdo někam napsal že máš použít ABS tak to udělej. ( nebo použij ASA, hlavně ne ASA365 a podobné blendy které mají k původnímu materiálu velmi daleko)

BTW Chapu ze spousta lidi se ptá AI i na to kolik je hodin, na určité tasky je to nejspíš fajn nástroj ale doporučil bych vždy vysledek ověřit z druhé strany.
    Ja kdykoliv se jakékoli AI (ja bych radši psal "AI" ) zeptal tak buď odpověděla úplný nesmysl nebo mi sdělila to samé co mi oblíbený vyhledávač sdělí několikrát rychleji ( minimálně nečekám na to až to "napíše" ). Jen takový osobni postřeh bez jakéhokoliv hate...😅
    H2O
    H2O --- ---
    To hyperPLA+ ma mít podobný vlastnosti jako ABS
    (Sry za lama dotaz, takhle mi to vypliva ul chatgpt)
    FARIN
    FARIN --- ---
    btw pokud pouzivate OrcaSlicer tak na printables je ode dneska moznost primeho otvirani souboru v OrcaSliceru
    FARIN
    FARIN --- ---
    SKAUT: Nevim jestli je to presne eSun, ale vim ze je to nejaka Cina a nakupku ma alza na $3.50 za civku. Blby je ze tohle celkem drzi evropsky vyrobce a je otazka co se stane az ten tlak nedaji.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANDY_WARHOL: Pro petkaře je dobrý i jako separační vrstva pro podpory :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Pla jsem ochotný akceptovat kvůli barvám, dostal sem k vánocům ten duhovej, ten se mi líbí a mám doma filamenty svítící pod uv. To v jiných materiálech je velmi vzácné. Takže tam si to klidně vytisknu v pla..ale na běžný tisk mi to přijde zbytečný, nic to nevydrží
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Maj akorát pla koukám, tak to mě nebere :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    H2O: Tiskl z toho jeden z bastliru a vypada to prej dobře ( na fotkách taky ). osobně bych si tipl že je to prebrandovany eSun.
    H2O
    H2O --- ---
    Už jste testovali Alzament nebo jak tomu říkají... v těch duopavkach velice konkurencni cena. Zítra mě čeká v alzaboxu pla a hyperPLA+
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    a navic mam ted hodne petg nakoupeneho a rad bych ho taky nejdriv spotreboval
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: ja az konecne vyresim tu filtraci, tak taky prejdu na abs/asa, protoze takhle musim mit tiskarnu otevrenou a zavren a preci jen snizi trochu randal co z toho jde. ale bohuzel to jeste nejsem schopny vyresit
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Me tohle dělalo PETG od PWS. A v létě když je opravdu teplo jsem měl co si tak vybavuju problém i tak. CPE bylo v pohodě. Až někdy nacnu Prusa PETG tak to zkusím s tim ale já teď většinou jedu ABS...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: jiny petg to nedela. takze nevim, podle me to proste neni dobry material pro tisknuti v uzavrene tiskarne i kdyz ji clovek otevre na maximum. zajimavy je, ze pla tisknu v pohode...
    SKAUT: mam otevreny dvirka i sundany dekl nahore, presne jak doporucuje vyrobce pro petg a pla. vic to uz opravdu otevrit nelze. ale stejne je tam tepleji, nez kdyz je to uplne otevrene. az se dokopu doresit prusu, tak dotisknu zbytek co mam aurapol a kupovat ho uz nebudu.

druha varianta je, ze mam proste smulu, uz na druhou spatnou civku a nepujde to dobre tisknout ani na prusovi.
    je pravda, ze ta prvni zlobila po vybaleni a po presuseni uz to bylo lepsi (ne dobry, ale lepsi), takze to treba je uplne jiny problem..

mam teplotu 245 prvni vrstva a 250 ostatni, zkusim to taky zvednout
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Musíš mít otevřenou. Priucpe se ti to v heatbreaku který začne mit moc vysokou teplotu a konec.
    Mel jsem úplně to same na V0 když jsem jen otevřel dvířka.

Taky jsem chtěl něco pro samostatné civky ale jediná kupovaná varianta jsou boxy na cereálie ( a ještě ty správná).
    Druhá varianta je tisk celých boxů pokud máš dost velkou tiskovou plochu ( na printables bude pár modelů).
    Momentálně to mám po dvou 🤷
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: To bych cekal u PLA, ale u PETG? To mi projde divny ze by to meklo pri tak nizkych teplotach..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam