• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Pla jsem ochotný akceptovat kvůli barvám, dostal sem k vánocům ten duhovej, ten se mi líbí a mám doma filamenty svítící pod uv. To v jiných materiálech je velmi vzácné. Takže tam si to klidně vytisknu v pla..ale na běžný tisk mi to přijde zbytečný, nic to nevydrží
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Maj akorát pla koukám, tak to mě nebere :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    H2O: Tiskl z toho jeden z bastliru a vypada to prej dobře ( na fotkách taky ). osobně bych si tipl že je to prebrandovany eSun.
    H2O
    H2O --- ---
    Už jste testovali Alzament nebo jak tomu říkají... v těch duopavkach velice konkurencni cena. Zítra mě čeká v alzaboxu pla a hyperPLA+
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    a navic mam ted hodne petg nakoupeneho a rad bych ho taky nejdriv spotreboval
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: ja az konecne vyresim tu filtraci, tak taky prejdu na abs/asa, protoze takhle musim mit tiskarnu otevrenou a zavren a preci jen snizi trochu randal co z toho jde. ale bohuzel to jeste nejsem schopny vyresit
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Me tohle dělalo PETG od PWS. A v létě když je opravdu teplo jsem měl co si tak vybavuju problém i tak. CPE bylo v pohodě. Až někdy nacnu Prusa PETG tak to zkusím s tim ale já teď většinou jedu ABS...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: jiny petg to nedela. takze nevim, podle me to proste neni dobry material pro tisknuti v uzavrene tiskarne i kdyz ji clovek otevre na maximum. zajimavy je, ze pla tisknu v pohode...
    SKAUT: mam otevreny dvirka i sundany dekl nahore, presne jak doporucuje vyrobce pro petg a pla. vic to uz opravdu otevrit nelze. ale stejne je tam tepleji, nez kdyz je to uplne otevrene. az se dokopu doresit prusu, tak dotisknu zbytek co mam aurapol a kupovat ho uz nebudu.

druha varianta je, ze mam proste smulu, uz na druhou spatnou civku a nepujde to dobre tisknout ani na prusovi.
    je pravda, ze ta prvni zlobila po vybaleni a po presuseni uz to bylo lepsi (ne dobry, ale lepsi), takze to treba je uplne jiny problem..

mam teplotu 245 prvni vrstva a 250 ostatni, zkusim to taky zvednout
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Musíš mít otevřenou. Priucpe se ti to v heatbreaku který začne mit moc vysokou teplotu a konec.
    Mel jsem úplně to same na V0 když jsem jen otevřel dvířka.

Taky jsem chtěl něco pro samostatné civky ale jediná kupovaná varianta jsou boxy na cereálie ( a ještě ty správná).
    Druhá varianta je tisk celých boxů pokud máš dost velkou tiskovou plochu ( na printables bude pár modelů).
    Momentálně to mám po dvou 🤷
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: To bych cekal u PLA, ale u PETG? To mi projde divny ze by to meklo pri tak nizkych teplotach..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LEJN: tak to je zcela otevřená tiskarna, já mám v kisne asi 35 stupňů, a u hotendu bude ještě tepleji
    Prostě dotisknu aurapol na otevřeným prusovi a novější uz kupovat nebudu.
    LEJN
    LEJN --- ---
    ANDY_WARHOL: tak to neporadim. Používám Aurapol od tý doby co jsem koupil tiskárnu, tenkrát ho tu někdo doporučoval. Mám Bambu A1 mini a nikdy jsem neměl problém.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LEJN: to prave nepomuze. zacne se to projevovat az po nekolika hodinach, takze behem tisku temp tower rozdily poznat nebudou...

moje teorie proc se to deje je takova, ze i kdyz mam otevreny dvirka a dekl nad tiskarnou, tak preci jenom po nejake dobe uz je cela toolhead nad teplotou, kdy to funguje, filament je mekci v mistech, kde je extruder a tak ho uz neprocpe do trysky, zacne se do nej zarezavat a preskakovat a v tu chvili je hotovo. jiny filament to nedela, protoze nezacne meknout v teto teplote.
    LEJN
    LEJN --- ---
    ANDY_WARHOL: u PETG od Aurapolu to chce vyšší teplotu. Myslim, že na 0.4 trysce mám 260. Na 0.2 jsem to zvedal dokonce na 270. Doporučuju vytisknout temp tower a vybrat si tu nejlepší.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: ja mam netransparent a druha civka dela problemy, dal sem ji presusit, tak uvidime, ale minule to bylo tak, ze to kidne tisklo nekolik hodin a pak to kikslo, jeste vetsinou k vzteku, protoze chybel kousek k dokonceni a protoze se tam proste tisklo dal, ale blbe, tak neslo navazat
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ANDY_WARHOL: pouzivam na to default profil, jako na prusament PETG (ve sliceru), jedu od nich teda jen transparentni a mam s tim stejny vysledky, jako s prusou (za polovinu ceny)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: muzes mi napsat, jake na nej pouzivas teploty ? ja jsem to zkousel s neupravenym profilem na bezny petg. zkousel sem i zvysovat teplotu, ale to nepomohlo. po case to zacalo ucpavat trysku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    chtel bych si vyrobit dry box na filament z ktereho by se dalo rovnou tisknout, na netu je samozrejme mnozstvi navhodu jak na to. me se ovsem libi mit kazdy filament zvlast, ne v jedne velke ikea krabici. akorat kdyz koukam v ikei, tak tam vhodne velka nadoba stoji fakt nesmysl.

nekupoval nekdo neco na netu, co by nestalo 200k za kus ? pruhlednou nadobu do ktere se vejde akorat spulka a da se rozume utesnit?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    AXTHEB: To ale muze byt barvou. Hnede filamrnty jsou obecne katastrofa. Jedine funkcni znam rpla od prusi
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja s aurapol petg super zkusenost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam