• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    H2O: Bacha na to že chceš tisknout v provozu. ASA i ABS bych si byt tebou rozmyslel, protože jsou toxické a zavře vás hygiena.
    H2O
    H2O --- ---
    SKAUT: pla a petg jsem už prošel... jediné co drží je ABS a ASA. Ty jsou úplně v cajku
    Chtěl jsem jen ušetřit. Nepovedlo se 😀

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    H2O: mě to jako překvapení tedy nepřipadá :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SKAUT: To nejspis bude tim, ze normalni mycka jede 40-65C a rezim na hrnce pak 70C. Takze to tam asi davaji na normalni cyklus. V hospode treba maji mycku na vyssi teplotu.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    WEWERKA: Vim, ale vycházel jsem z vykrajovátek na cukroví co jsem někomu tiskl z PETG a dávají to do myčky kde to přežije.
    ASA/ABS by bylo samozřejmě lepší ale nese to sebou možné obtíže pri tisku ( a případně menší výběr barev ).

Nebo jak jsem psal, nějaký "nový" polymer, ten "HT" ma 100°C, nGen je 85°C a slibuji snadnou tisknutelnost ( nemám osobní zkušenost)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SKAUT: Petg pry zacina meknout pri 70C. Spis ASA, tam to zacina na 93C.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    H2O: Pla začne měknout u 50°C. PETG by mohlo přežít spíš..
    No a nebo se podívat po nějakém novějším polymeru ( třeba co má ColorFAB ).
    H2O
    H2O --- ---
    Tak jste měli překvapivě pravdu 😉

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tisknu z toho běžné a bez problemu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    H2O: 80 to imho nedá.
    Spíš se podívej na majkl3d petg. Je to za 350 kg, takže cena perfektní a 80 stupňů by to vydržet mělo.
    H2O
    H2O --- ---
    Dnes vytisknu test a prozenu myckou
    H2O
    H2O --- ---
    ANDY_WARHOL:
    CASTER: me jde hlavně o tu teplotou. Mám to na podtacky do pivovaru a potrebuju aby přežily 80° v myčce. A vzhledem k tomu kolik jich tisknu, cenu matrose resim
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Myslim ze to je to co jsem zapomel. Vzit to poradne mydlem. A s brimě by to snad mohlo drzet.

Vetrakem to nebude, trhat se to zacalo az po hodne vrstvach, kdy se nahromadilo pnuti materialu. Mozna to je spis nedostatecne chlazeni?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Ja delam ted raft (primarne pro ASA) a ten udrzi vsechno. Spodek neni tak dokonaly jako u brimu, ale je to pouzitelne a jde to krasne odtrhnout (specialne kvuli tem 6 vrstvam).

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Na hrubý mi to nedrží vůbec, na hladký to drží, ale musí se umejt jarem a pak teprve ipou. Pak to drží i bez 3d lacku
    CASTER
    CASTER --- ---
    ORBIT: ja zjistil, ze na hladky podlozce uz mi to PLA proste nedrzi at delam co delam (co se tyce cisteni, nezkousel jsem zadny 3dlacy). Kdyz byla nova, drzelo to jako krava. Dokonce uz to dopadne lip, kdyz na PLA pouziju texturovanou. Ale veci co se warpujou asi ne, no. Nevim co jeste s tim, nebo jestli zkusit satenovou. Resim to tak, ze preferuju PETG :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    ORBIT: krom zmineneho 3dlacu muzes jeste navic vypnout ventilator pro prvnich X vrstev.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Nešetřil jsem 3Dlacem a bylo to ok
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Z jiného soudku - teď jsem po dlouhé době tisknul něco většího z PLA - plocha na většinu bedu a silnější masa, box s větší dnem a už dlouho jsem neviděl tak masivní warping. Čistý PEI plat umytí cpou před tiskem a nepomohly ani mikiho uši :)

Až budu tisknout další iteraci asi zkusím nějaký masivnější brim. Ale už jsem z PLA nic s větší plochou netisknul ani nepamatuju. Jak se to správně dělá?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Lessons Learned: Using PLA to Support PETG • How Not to Do It...
    https://youtu.be/C2-yZdEvypU?si=Fvj1L713_Fst3b1M
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam