FARIN: Jak jsem psal níže, koupi levnějšího filamentu nic neusetrim, nebot to neberu na desitky kg. Na sobě setrit nebudu a když tisknu pro nekoho tak to musí být ještě lepší než pro mě ( v ramci zadání). Ve vysledku to je stejně na materiálu par korun.
Neříkám že občas něco nezkusim ( na protovtipy a tak stačí vzdy něco obyč) ale moje zkušenosti mi nedovoli jen tak věřit..
Ale samozřejmě pokud se na to ostatní vyrobci vykaslou celkově...
H2O: Pořád je to PLA. Datasheet tam Alza nemá ale do hloubky jsem nehledal. Teoreticky po annealingu by mohlo vydržet víc ale bez něj to bude pořád jen PLA a ani po nemusi mit stejne vlastnosti jako ABS. Pokud někdo někam napsal že máš použít ABS tak to udělej. ( nebo použij ASA, hlavně ne ASA365 a podobné blendy které mají k původnímu materiálu velmi daleko)
BTW Chapu ze spousta lidi se ptá AI i na to kolik je hodin, na určité tasky je to nejspíš fajn nástroj ale doporučil bych vždy vysledek ověřit z druhé strany.
Ja kdykoliv se jakékoli AI (ja bych radši psal "AI" ) zeptal tak buď odpověděla úplný nesmysl nebo mi sdělila to samé co mi oblíbený vyhledávač sdělí několikrát rychleji ( minimálně nečekám na to až to "napíše" ). Jen takový osobni postřeh bez jakéhokoliv hate...😅