• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XBAHNO: ty nam z toho delas gymnastiku :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    PETER_PAN: rogalisti testovali trhací pojistky tak, že si na ni privazal hrazdičku, stoupnul si na váhu a začal dělat schyb. A rozdíl mezi váhou a váhou při přetržení je hledaná hodnota.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ELIJEN: Dik. Tohle je ve skutecnosti dobry napad. Protoze to pouziju i na neco jineho a je to levne.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    PETER_PAN: Klokneruv ustav?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PETER_PAN: Nemam nic sofistikovaneho. Jak presnou odpoved hledas?
    Udelat si na to merak s vahou na kufry by nebylo moc slozite. Jen co to pisu uz bych mel v hlave jak to udelat ;)

Ale jestli hledas hotove reseni..

Muzes to poslat stefanovi z cnc kitchen, myslim ze ti to za mirny poplatek zmeri..
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Nemate nekdo nahodou kontakt na nekoho kdo muze provest tahovou zkousku? Budu mit jeden vyrobek z PETG a potrebuju overit pevnost v tahu.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Vytiskni se temp tower, to pomuze videt kde to dela divne veci a nejaky trend. A vysusit a hlidat aby byla stabilni trplota - ne pruvan
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tak dá se to strelit
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    tak to koukam mame dost podobny, ja taky koupil do zacatku hromady pla s tiskarnou a ted mi to tu lezi, tisknu z toho prakticky jen nejaky blbosti co modelujem s prckem
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANDY_WARHOL: tak já to koupil s tiskárnou, když jsem o tom věděl prd. Teď jedu prakticky jen petg a neohlížím se zpět na PLA.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDSNAKE: tak na prakticky veci bych pla vubec nepouzival a nekupoval
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ACID: já už vyšší teplotu zkoušel, tuším 240 taky. Stojí to furt za prd. Jen tu mám tři špule a nevím co s nimi. Jak říkám, tiskne to dobře, ale na praktický věci co se používaj je to k ničemu. A krámy na zeď nebo poličku zas netisknu já...
    ACID
    ACID --- ---
    REDSNAKE: silk mi začal fungovat až při vyšší teplotě, u kterehosi jsem šel až na 240 🤦‍♂️
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mám tu nějakej silk pla filament, stojí všechny za prd. Tiskne to dobře, ale tisk je křehký, oddělují se jednotlivé vrstvy od sebe a celkově je ten filament imho na vyhození. Můžu udělat něco aby to bylo lepší? Nebo to prostě vzdát?
    MISISSKA
    MISISSKA --- ---
    ANDY_WARHOL: Jsme se dobrali výsledku :) Teď mi přišla zpráva, že chybí červík v pulley hobbed, chyběly dvě přítlačné pružinky a MMU PD-board, jinak je to celý MMU3. Místo FINDA byla PINDA. A chyběl MMU-einsy kabel. Jen bratr byl línej a ten upgrade buď nedotáhl, nebo to poztrácel dřív, než to stihl předělat. A nebo se to poztrácelo při převozu od něj k nám, když se vyklízel byt. To už těžko říct. Takže pokud bude třeba deska, tak ji koupím. Jinak je to celý MMU3 po nedokončeným upgrade.
    MISISSKA
    MISISSKA --- ---
    ORBIT: No jasně, proto to řeším a proto jsem psala, že pokud bude potřeba nová deska, půjdu cestou upgradu, protože dokoupit a vytisknout chybějící díly na MMU3 už není tak náročný. Pokud se zprovozní stará deska, tak ať.
    Nicméně mám nové info od Kuby (tak se jmenuje ten kluk, co se v tom teď hrabe), že je to celý divný, spodek má díly z MMU3 a vršek je MMU2, takže bratr asi opravdu šel cestou upgradu, ale nestihl to dokončit.
    Všechny díly, včetně dalších nejmíň dvou rozložených MK3s+ jsme zdědili ve dvou bednách :D brala jsem to jako horu nefunkční elektroniky, pak to ovšem začalo vydávat své poklady.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MISISSKA: MMU2 je problémový produkt, který většina lidí přestala používat protože byl strašně chybový. MMU3 j oproti tomu velký upgrade a o generaci jinde. Závěry si uděláš sama, ale to že všichni radíme MMU3 má svůj velmi dobrý důvod.

Já bych se MMU2 ani nedotknul :)
    MISISSKA
    MISISSKA --- ---
    ANDY_WARHOL: Na tohle jsem včera koukala. No uvidím, co s tím udělá ten student, který mi to dává dohromady. Zatím se mu povedlo zprovoznit jeden driver ze dvou na té control board a dneska ten druhý zkusí přepájet. A podle toho, jak to bude vypadat, se asi zařídím. Investovat nové kusy (upgrade na MMU3) při rádoby funkční control board je za mě blbost. Kdyby se mu to nepovedlo rozchodit a musela by se control board koupit nová, tak už to půjde asi postupně na upgrade. To už pak je otázkou doslova pár korun (jsem to počítala a mimo tištěných dílů bych se mohla vejít do 2k).
    Při bližším ohledání jsem totiž koukala, že bratřík šel asi cestou upgradu, ale nedokončil to. Ostatně to jsem řešila v předchozím příspěvku, že tiskárna už nese známky upgrade, ale to zařízení nahoře je pořád MMU2s. Je možný, že se jen některý součástky poztrácely, protože i PTFE trubičky vypadají, že jsou z trojky,
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam