• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: To je 35mm/s to je celkem rychlost ;) budu se muset to nauvit prepocitavat na minuty
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Super, pro nejake takove znalosti jsem psal. Nejdriv to musim postavit, at to ma funkcni kinematiku a uvidim co to umi na sucho a pak se zjistovat dal. Poslu vysledky az to bude
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Video ze stavby toho stroje znam. Tak pak dej vedet jakou rychlost to zvlada.
    Pro porovnani - mam Stepcraft M s hiwin a frezku amb 1400. S 3 britou hrubovaci frezou 8 mm muzu zajet 8 mm do tvrde bukove preklizky 2100 mm/min. Cokoliv vyse uz mi prijde, ze je za hranou.
    Hlinik jsem zkousela jen plech a tam 3 mm 1 brita s uberem 1,2 mm 540 mm / min vypada jako nejkvalitnejsi kompromis.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Diky za podnet a beru si to k srdci. Ono se mozna zda ze to beru lehkovazne, ale neni tomu tak. Ta konstrukce bude pevna dost na drevo i pri vyssich rychlostech, ale i tak s tim budu opatrny a pojedu rozumne. Nejdřív je potreba zjistit jake to ma limity a jak se to obecne chova. Podle sluchu se pozna hodne.

Dneska nsem se koukal na ty profily a nerovnost tam jen jen mala. Pruhyb materialu vyresi rovny podklad a nerovnost samotne “kolejnice” uvidim jak se to bude hybat na sucho.

Ten clovek co to navrhoval vyrabi cnc stroje uz dlouho a dela komercni stroje z klasickych hlinikovych profilu a tohle dyi projekt jak vyuzit levnejsi reseni k focela slusnemu vysledku. Moje ocekavani je hobby projekt, nikoliv komercni stroj.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Tady ještě hlína,ale tím ta moje paráda končí...

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ORBIT: tohle je můj výtvor,při tý velikosti co máš v plánu,to bude chtít stejně pořádně pevný rám, když tam budeš mít vůle,tak se nasčítaji a nebude to přesný ,navíc na takový velikosti,pokud nebude router pevný, celý se ti to bude kroutit, už jen váhou vřetena,to už je na pořádný lineary a minimálně konstrukci z ocelových jeklu a pěkně svařenou , až se zakousneš třeba 1cm - 2cm v drážce třeba 12mm frézou tak ty tlaky a síly už jsou fakt veliký...nechci tě zrazovat , uvidíš sám a nechceš aby ti po dílně litala utržená fréza co má třeba 20t rpm :D

77WHITE
    77WHITE --- ---
    PETER_PAN: sorry, mam pocit ze to tam driv bylo.
    To co hledas se jmenuje "split face", pro ten tvuj priklad staci sketch kruznice na kolmy rovine a pak split facem oklikas vsechny plochy, na kterych chces promitnout tu kruznici, viz priklad.
    Imgur: The magic of the Internet
    https://imgur.com/a/adffvDS
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Teda neprijde mi to jako moc dobry pristup. Mozna u 3d tiskarny to je ok, ale kdyz ti tam rotuje freza, tak to chces mit vsechno na setinky mm presne. Budes mit pak krivy zfrezovany plochy na obrobku, nepresny kruznice. Freza pak dostane zatez, kdyz pri vetsim zanoreni bude treba nasikmo a sebere vic materialu nez ma. Tim se i vic nici.
    Jestli vyrabis drzacky na zed nebo cedulky, tak je to asi jedno. Ale kdyz treba budes chtit delat neco presnejsiho, tak to najednou nemusi pasovat do sebe.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: muslim ze takova nerovnost mi ais vadit nebude. na kovy by to asi bylo spatny, ale na ty desky to stacit bude. A kdyz ne, tak dam vedet a predelam to na lowrider s trubkou
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    77WHITE: Jak mi intersect pomuze s tim co chci? Ziskam jen jiny objekt. Kde dojde k tomu ze na existujici plochy existujiciho objektu se promitnou prumety valce tak jako by se to stalo funkci "project" ale pro vice ploch zaroven?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Hlinikovy profil muzes aspon vzit na srovnavacku a pak pripadne udelat elox. Mam takhle udelane pravitko na pile. Ve finale jsem to stejne musela na par mistech podlozit modrou paskou, ale tech 0,01 mm tam mam.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PETER_PAN: Pak udelat velkej valec co vsechny plochy protina a pak intersect.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Uvidim az to budu skladat dohromady. Tvar tomu da rovna deska - podklad a sirka Lka.. zmerim a uvidim
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Prosimte i hlinikovy profily muzou mit odchylku snad 2 mm. Zelezny profil to bude mit jeste horsi.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Krive nejsou a zdroj je kondor. 800czk na cely stroj ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: akorát ty běžný Železný profily bývají dost krivy, zvlášť v takové délce, nastudoval jsem ten projekt, ale jak to budeš řešit?
    Nebo máš spolehlivý zdroj, který ti zaručí rovinost?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    77WHITE: To je drahy reseni. Mdf a zelezny Lka stoji zlomek ceny. Uvidim jak to poslape ;)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Jestli vas to zajima, klidne to sem pak postnu. Ale nechci zasirat klub..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    HEINZZ: Diky, jdu trochu jinou cestou, ale podobnou. http://inventive.rawcnc.com/
    Mnohem mene lidi co to stavi, ale libi se mi tohle reseni linearniho vedeni. Proste L profil ;)
    Nema 23 a nakonec jsem koupil 2,2kw vreteno a vdf je na ceste. Drazsi, ale vykonejsi. A uz vim ze si casem postavim neco na hlinik, ale to uz bude maly ;) a vyuziju to saly elektro, jen jiny vedeni apod.

Ale lowrider je taky zajimavy reseni a neco si z toho taky pujcim ;)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    77WHITE: Ja potrebuje z tech prumetu neco dalsiho modelovat. Potrebuji prepsat ty prumety, ne delat extrude. Extrude jsem pouzil jen jako ilustraci, jakeho prostoroveho dosahu chci dosahnout. Jde o to ze pomoci "project" musim pracovat s jednotlivymi plochami, takhle bych mohl ovlivnit velke mnozstvi ploch najednou.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: já učinil dbva pokusy a zatím se na to přání, takže spíš budu liudit rozumy od tebe :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ORBIT: Tom stanton na to ma supr serii, resi zejmena konstrukci a jeji stabilitu

Building a CNC Mill/Router - Part 1
    https://youtu.be/t7yjEYOrYFo?si=5oHE8TSbJoYxjrPG
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam