• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PETER_PAN: Asi je lepsi zeptat, proc to potrebujes prepsat. Jestli na extrude, tak muzes extrudovat ze vsech povrchu jen s jednim master sketchem, staci jen zmenit start na “object”.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SALAM23: Díky, nechtěl jsem se extra rozepisovat, šlo mi opravdu jen o to aby se ozvali lidi, kteří mají takové zkušenosti.
    Ale bude to na dřevěný deskový materiál primárně, rozměr na celou desku, takže rozměry cca 1500x2500. Už více méně čekám až dorazí materiál a projekt mám vymyšlený, ale rád si porovnám botičky s někým kdo si něco sám stavěl. Ukázat jak efektivně pracovat se sw. Ale to už je sem mimo mísu.
    SPM: Díky, asi tam taky napíšu, ale tam je děsně mrtvo. Klub už jsem měl booknutý nějaký čas, ale protože se tam nic neděje úplně jsem na něj zapomněl :) A měl jsem pocit že ID Weverka kdysi něco takového zmínila..
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ORBIT: jo mám , než to začneš stavět,chce to vědět co budeš obrábět,jestli kovy nebo jen dřevo a měkký matrose ,podle toho uděláš rám,na kovy počítej, že to chce hodně pevný...jinak to jen bude kurvit materiál a nástroje
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Kdyby někoho zajímalo, na banggoodu z CZ skladů je teď 20kg PLA za 4k. Mám za sebou desítky kilo tisků a vše úplně v pohodě.

Filament drukarki 3D Artylerii PLA 1,75 mm 20 kg Wysoka precyzja Ekologiczny Wiele kollubów Zero bąbel Idealny do modeli i części mechanicznych Wyprzedaż - Banggood Polska-arrival notice
    https://ban.ggood.vip/15JOF
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PETER_PAN: aha, tak prepni Cut na Intersect (pokud ti nevadi, ze se z toho vyrobi ty pruniky) ... pokud vadi, pak jsi to pres Project udelal imho spravne.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Podarilo se mi to rucne pomoci funkce "project" pro konkretni surface, ale ne takhle automaticky jak bych chtel aby se to propsalo vsude kde to prochazi.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MIKULAS: Ne, ja nechci aby doslo k extruzi. Ja chci aby doslo k propsani prumetu extruze na plochy kterymi extruze prochazi.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PETER_PAN: na screenshotu v tom dialogu je uplne dole zobacek "Objects to cut"...
    Pokud myslis tohle?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Mam tu dotaz na Fusion360, mozna trochu OT, ale je to v 3D tiskarske komunite nastroj cislo 1 a tak mi to prijde relevantni se ptat.
    Podle me to musi byt trivialni, ale nedari se mi ani s googlem, copilotem, chatGPT a videama na youtube najit spravne pouziti nastroju k tomu abych dosahl veci ze geometrie na 1 plose se promitnou i na 3 plochy dalsi.

Ma prilozenem obrazku je ilustrace. Na plose vpravo je kruh a ja bych potreboval aby se prumet kruhu propsal na vsechny plochy kterym by to prochazelo kdyby se pouzil nastroj extrude. Jak toho dosahnout? Dopredu dik vsem.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    Nahodím sem dotaz, který souvisí s 3D tiskem jen velmi okrajově.
    Chystám se vyrábět si CNC, máte tu s tím někdo zkušenosti?
    SPM
    SPM --- ---
    ANDY_WARHOL: Presne, ja neudelam a ani ten jeden, to bych radsi zaplatil zkusebnu :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XBAHNO: ty nam z toho delas gymnastiku :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    PETER_PAN: rogalisti testovali trhací pojistky tak, že si na ni privazal hrazdičku, stoupnul si na váhu a začal dělat schyb. A rozdíl mezi váhou a váhou při přetržení je hledaná hodnota.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ELIJEN: Dik. Tohle je ve skutecnosti dobry napad. Protoze to pouziju i na neco jineho a je to levne.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    PETER_PAN: Klokneruv ustav?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PETER_PAN: Nemam nic sofistikovaneho. Jak presnou odpoved hledas?
    Udelat si na to merak s vahou na kufry by nebylo moc slozite. Jen co to pisu uz bych mel v hlave jak to udelat ;)

Ale jestli hledas hotove reseni..

Muzes to poslat stefanovi z cnc kitchen, myslim ze ti to za mirny poplatek zmeri..
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Nemate nekdo nahodou kontakt na nekoho kdo muze provest tahovou zkousku? Budu mit jeden vyrobek z PETG a potrebuju overit pevnost v tahu.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    REDSNAKE: Vytiskni se temp tower, to pomuze videt kde to dela divne veci a nejaky trend. A vysusit a hlidat aby byla stabilni trplota - ne pruvan
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam