• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: u těch ultimakeru je to s filamenty a materiály jak, co na tom tisknete? Tuším ale průměr 2,85?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    SPM: Na které tiskárně? Jak se točí když točíš jen za osu ( sundany řemen)?
    Idlery se točí v pohodě? Nesjel jen řemen nekde? Neměl jsi řemen moc napnutý ( ohnutá hřídel stepperu )

Máš multimetr? Záměr na konektoru co jde do desky ( odpojený z desky )odpor obou vinutí, měl by být stejný ( tuším nejake 3 - 4 ohmy? ale datasheet je jistota).

ACID: S3+ a S5+ tuším ( nebyl jsem tam dlouho tak nevim jestli není něco nové).
    Ano Onyx jde tisknout za studena, sice je to PA ale s uhlikem a proprietární blend MF. ( TO CF tisknutelnosti a nekrouceni pomůže jako hodně). Po pevnostní stránce je to fakt dobrý, máme nějaké upinky na sváření robotem a i přes to teplo jsou v pohodě už celkem dlouho. Co jsem měl vytiskle pro sebe na předchozí tiskárně tak to taky drželo ( a asi drží i u nového majitele tiskárny) , po lehké deformace ze začátku.
    SPM
    SPM --- ---
    Kdo rikal ze se ty motory nedaji znicit, tak se mi to asi povedlo. Prestalo mi jezdit Xko, dela hroznej bordel, vibruje a skoro se nehne. Rukou (pri zapnute elektronice a vypnutych motorech) tim jde extremne blbe hnout, ostatni osy jezdi volne. Kdyz jsem sundal remen, tak mechanicky to jezdi taky uplne v pohode. Jinak ono se to takhle blbe chovalo uz driv, ale alespon to jezdilo.

Muze to delat i preklesany kabel od toho motoru nebo mam rovnou jit zkusit prehodit drivery a pak objednat novy motor?
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: ultimakery máte které?
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: tzn Onyx (PA) to jede za studena?? Myslel jsem, že to není možné. Bed předpokládám nemá flexi podložku, ale je tuhý
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Mark Two. Slicer je jen jejich přes web kde nastavis z čeho+ zda fiber ( a kde má být a jak), infill, počet stěn, vyska vrstvy, brim/support.
    Hodně základní nastavení ale zas nemusíš řešit vše kolem a ladit to.
    senzor (NFC ) to nemá pokud vím, vybírá se to ručně pri loadovani materiálu. Umi to víc materiálů ale taky to nemá vůbec vyhřívaný bed. Ve výběru mám PLA, TPU, Nylon ( to můžu na Mark two). Byla koupená hlavně kvuli Onyxu takže nikdo nikdy nezkoušel ( tuším) cokoliv jiné a ani k tomu nebyl duvod protože mame jeste dva Ultimakery kde se jedou ostatní materiály.
    Nic ale nebrání tomu tam dat jine PLA nez MF, stejne jako bude fungovat nahrada Onyxu od 3dxtech ( podle toho co vím + ma to být přímá náhrada levnější).
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: kterou tiskárnu od MF máte? Jak moc je to uzavřený systém? U vlákna je to jasné, ale umí to i něco jiného než Onyx a hlavně cizí cívky?
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Finishuju se stavbou CoreOne. Zatim ještě bojuju s mmu3 jednotkou, ale jinak super. Díky tomu, že tisknu inserty do her a nebo věci pro mě, tak na vyřešení VFA nějak zásasně nespěchám.

ENDER
    ENDER --- ---
    JAKES: To jsem videl taky, filament mi dochazi, tak jen premyslim co koupit a nevim, jestli vydrzim do pristi akce aurapolu :)
    JAKES
    JAKES --- ---
    ENDER: Osobně ne, ale narazil jsem na:
    Filamenty Alzament se rozrůstají o další materiál. Opět sází na lukrativní cenu - Cnews.cz
    https://www.cnews.cz/clanky/filamenty-alzament-se-rozrustaji-o-dalsi-material-opet-sazi-na-lukrativni-cenu/
    ENDER
    ENDER --- ---
    Nezkouseli jste nekdo tisknout z PETG alzamentu? 250/kg je hodne lakavy..
    SPM
    SPM --- ---
    SKAUT: Jj, je, ja to kdysi i zkousel :-) ale na spoustu veci mi to prijde ok, zvlast pri porovnani ze ty bez aditiv hori jak benzin :-)

Filament-PM FRJet burn test
    https://youtu.be/vQkWVn_x7d4
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    HARVIE: Ja vim, ja to psal protož sem měl pocit že někdo napsal že nehořlavý ( ale asi jen mozek vypověděl službu ).
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SKAUT: to je naprosto bezny u vsech kabelu a plastovejch elektro krabicek, ze jsou jen "samozhasive". stale se to vyrabi z ropy nebo podobnych sloucenin uhliku... pak jsou samozrejme vyjimky potvrzujici pravidlo, jako vysokoteplotni kabely ze silikonu...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Kdysi jsem z toho tiskl taky. po nejakem ladění profilu to bylo docela dobré ( nějaké věci z toho ještě někde mám). A bylo to na mém zmiňovaném Průša mini. I když tehdy už tam byl Mosquito hotend ( tryska poniklovaná měď) a patlal jsem na ni ten non-stick nátěr od Slice Engineering. Když na to člověk ničím nehrabul ( a setřel to tim pádem) tak to nějaký efekt mělo - alespoň u mě.

BTW Jestli se dobře pamatuju tak on není úplně nehořlavý, jen má samozhaseci schopnosti - tj. dám pryč plamen, přestane hořet.
    Ale taky si to můžu motat s něčím jiným.
    SPM
    SPM --- ---
    HARVIE: klasika, jeden doporučuje teplotu přes doporučený rozsah, druhý pod, ... :-D No, asi si s tím ještě někdy pohraju, až zase budu potřebovat něco nehořlavého :-)
    SPM
    SPM --- ---
    HARVIE: jj, mám hotend od E3D, takže jsem koupil i tu čepičku, co z ní trčí fakt jenom špička a ne celá tryska. Koupil jsem i tu jejich nozzle X, která měla mít nelepivý povrch, ale tisklo se to na houby i tak. Matně si vybavuju, že na tom starym webu PM měli u toho materiálu ještě nějaký profil pro prusaslicer, kde snad byly nějaký scripty, který si tiskly wiping tower a otíralo to trysku o ní, takže to asi celkem byla vlastnost toho materiálu :-)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    HARVIE: mám od nich sadu barevných PETG a recyklované rePETG a tiskne to pěkně (Průša 2, 4, 0.4 tryska)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HARVIE: kupoval jsem toho od PM spoustu, nektere civky lezi doma roky a vetsinu casu se z toho tiskne ok
    napr. u prusa oranzove jsem mel vzdycky problem, ze jakakoliv jina vyska vrstvy nez 0.2mm se pri tisku zprasila
    ale jinak jsem s tim nemel zadny vetsi problem nebo pocit, ze je to horsi, jak ostatni znacky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam