• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Mozna by stacilo, aby soupatko reagovalo na E+ = otevrit, E- = zavrit nebo neco v tom smyslu. Kdyby byla rychlost pohybu XY konstantni, mohlo by to fungovat.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    WARCHARLIE: Asi hodne teoretizuji ale kombinace de-retrakce a serva s rezaci strunou pod "tryskou", plus upravy g-code samozrejme.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    XBAHNO: Coz tak nejak navadi k tomu hnacimu sneku. Ostatni ho tam asi bez duvodu mit nebudou.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    WARCHARLIE: Mno nevím, rychlost tisku není konstantní a tak by neměl být konstantní ani tok materiálu. On off řízení mi nepřijde jako dobrý nápad.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WARCHARLIE: To nezni slozite. Asi bych to resil jako “dalsi osu”, ktera bude zavitat osu a k tomu udelat nejake makro.
    Samotny ventil asi bude o hledani a zkouseni co bude fungovat.
    Napada me mechanismus, podobny uzaveru vzduchoveho potrubi, tedy plech co se uzavira kolmo k trubce a pohybuje tim vzduchovy pist.
    Asi zalezi dost na prumeru tveho “potrubi” a tuhosti/viskozite hmoty.
    WARCHARLIE
    WARCHARLIE --- ---
    Zdar,
    Mám prosbu, dotaz.
    Rozjeli jsme tiskárnu na keramiku. Je to klasickej coreXY system s pohyblivým Z.
    Nad tiskárnou je zavěšený válec s pístem, do kterého se tlačí vzduch a ten vytlačuje hlínu přes hadici do "trysky".
    Nemáte někdo zkušenost s nějakým střižným pneumatickým ventilem, který by šel používat pro zastavení toku?
    Vím, že některé tiskárny na keramiku používají šnek ve stylu extrudéru, ale takový systém asi nepotřebuju řešit.
    Myšlenka je zprovoznit střižný ventil, který bude schopný tok zastavit a do slic3ru dát zástupný symbol pro deretrakci, kdy se při rektrakci provede zavření ventilu a při deretrakci se ventil otevře.
    Díky
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    PECA: RALník jsem za pár stovek koupil v Bauhausu v oddělení barev. Samozřejmě jen ten základní, ale i tak je tam víc barev, než nabízí výrobci filamentů.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Někde mají vzorníky vytištěného - např. https://www.3dfoxshop.cz/vzornik-filamentu-fox-refill-petg/
    PECA
    PECA --- ---
    PREDSEDA: Mám jenom nevyžádanou radu, ale třeba pomůže. Někteří výrobci/prodejsi filamentu poskytují kódy RAL. To by vyřešilo problém s objednáním totožného odstínu na e-shopu, pokud i ta původní struna měla kód RAL, nebo ji lze někde porovnat s příslušným vzorníkem. Třeba některé obchody s malířskými potřebami by takový vzorník mohli mít na prodejně...
    Nevím, jak je to s leskem/matem či jinými povrchovými vlastnostmi.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Je někde v Praze kamenná prodejna, kde můžu koupit filament? Jde mi o barvu, potřebuju to fyzicky vidět a porovnat se vzorkem. Kupovat to přes internet nejde, buď mi příjde moc světlý, nebo moc tmavý.
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: to záleží... jednak ten bezDPH limit už dneska neni žádný a nevím jestli se u pošty něco nevylepšilo, ale dřív za proclení brali 200Kč; v tomhle ta DDP doprava typicky u těch malých věcí vyjde pořád levnějš (a nedrbeš se s papírama, plnou mocí a kde čím). Druhá věc je, že ano, ta doprava u 30x60mm tišťáku bude ta nejdražší věc, ale zase ten samotnej tišťák nestojí prakticky nic (u nás za ty prachy nikdo ani neodpoví na mail :-D). A pak tam jsou nějaké nuance jako že u jlcpcb jich dostaneš pořád 5 (otázka jestli využiješ) a máš standardně prokovy, nepájivý masky na obou stranách, potisky na obou stranách, atd. (tedy výrobně i u těch 5ks máš technologie, které ty pool servisy u nás buď neumí nebo si je nechají krutě zaplatit). Ale ano, na obyč tišťák bez masky, prokovů a potisků to tady vyjde asi líp.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    ACID: Pragoboard pool servis, ale to JLC vyjde mnohem líp
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Jo a nejen ja. Byvala bastlici komunita na G+ ( pak Twitter) si tam nechavala delat tistaky casto.
    Ma to svoje omezení ( nejsou prokovy, maska a tak) ale místní a bylo to rychle.
    Rovněž nečekej cenu jako od Číňana..
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: to už se na tistak 30x60mm asi vyplatí to nechat udělat tady.
    SKAUT: dik, máš s ním zkušenost?
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: Kdyz si na jlcpcb naklikas dopravu s DDP, tak uz zadne dalsi celni poplatky nehrozi
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Ja posledně platil jen dopravu z JLC. žádné vypapne CP?
    Pokud to neni třeba něco extra tak co třeba plosnaky.cz?
    ACID
    ACID --- ---
    Chlapi, nemáte někdo tip na firmu, co by kusově (1ks) vyrobila tišťák za rozumné peníze? Potřebuju redukci z ERB na pre-gate senzory a na oboustranný tišťák si doma netroufnu, spoje mi jdou mezi nohama pinové lišty.. NEjsem z prahy.. Termín nehoním, nechce se mi řešit tišták 2USD + výpalné ČP z jlcpcb. Nebo to umí poslat jako Ali?
    PECA
    PECA --- ---
    ENDER: tak já toho alzáka raději stornuju a vezmu Aurapol. Díkes! :)
    ENDER
    ENDER --- ---
    PECA: Jj, zadna slava. Prave ma aurapol slevy, nakoupil bych tam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam