• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SKAUT: Plochy jsou paralelni, pokud tim myslis rovnobezny, stl jsem exportoval na maximum a bordel byl i v tom stepu, kde mesche nejsou
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    R0C3S3K: Muj pohled.
    Řekl bych že nahoře ( to nižší nahoře 😃 ) není plocha paralerní se spodkem modelu. Lehce natočený export? Nebo exportujes v moc malém rozlišení a chybi tam nějaké trojúhelníky tak si to slicer "opraví).
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LYCO: tak zmena vysky vrsty pomohla, diky
    LYCO
    LYCO --- ---
    R0C3S3K: výška modelu spadá přesně do poloviny vrstvy, takže záleží na zaokrouhlovacích chybách jetsli tam slicer tu vrstvu dá nebo ne? Zkus nepatrně (o setinku nebo tak) změnit výšku vrstvy.

Možná je prostě něco blbě s modelem, jestli máš zdrojové soubory tak ho zkus znova vyexportovat? Případně, můj slicer má funkci "simplify model", zkusil bych jestli výsledek nebude lepší.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    cus,

slicer mi u tohohle modelu dela nejaky brikule v horni vrstve, vlevo stl, tam je to total bordel, vpravo step, tam je jen ten jeden glitch, nevite cim to je? stalo se mi to poprvy

WARCHARLIE
    WARCHARLIE --- ---
    CHROSTISTKO: Jojo, došel jsem k tomu. WASP dělá extrudér, který by byl dokonalý. Vzduchem se tlačí matroš do extruderu a ten už reší dávkování a případnou retrakci. Ale nechce se mi dávat osmičku za to.
    Ceramic extruder - LDM WASP Extruder - Shop WASP
    https://www.3dwasp.shop/en/prodotto/ceramic-extruder-ldm-wasp-extruder/
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    WARCHARLIE: Pokud to máš tlakovaný vzduchem a potřebuješ zastavit, tak to budeš muset odtlakovat, protože vzduch je stlačitelnej. Bude se to chovat jinak na začátku a na konci. A bude to funět jako sentinel.
    Lepší by bylo, kdybys píst tlačil závitovkou. Tam by šla udělat i retrakce. Výhoda by byla v zachování pístu, místo nějakýho šnekokání.
    CHROSTISTKO
    CHROSTISTKO --- ---
    WARCHARLIE: Pokud to máš tlakovaný vzduchem a potřebuješ zastavit, tak to budeš muset odtlakovat, protože vzduch je stlačitelnej. Bude se to chovat jinak na začátku a na konci. A bude to funět jako sentinel.
    Lepší by bylo, kdybys píst tlačil závitovkou. Tam by šla udělat i retrakce. Výhoda by byla v zachování pístu, místo nějakýho šnekokání.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    PREDSEDA: alza a vrat co ti nevyhovuje kup jich klidně padesát 😀
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Mozna by stacilo, aby soupatko reagovalo na E+ = otevrit, E- = zavrit nebo neco v tom smyslu. Kdyby byla rychlost pohybu XY konstantni, mohlo by to fungovat.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    WARCHARLIE: Asi hodne teoretizuji ale kombinace de-retrakce a serva s rezaci strunou pod "tryskou", plus upravy g-code samozrejme.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    XBAHNO: Coz tak nejak navadi k tomu hnacimu sneku. Ostatni ho tam asi bez duvodu mit nebudou.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    WARCHARLIE: Mno nevím, rychlost tisku není konstantní a tak by neměl být konstantní ani tok materiálu. On off řízení mi nepřijde jako dobrý nápad.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WARCHARLIE: To nezni slozite. Asi bych to resil jako “dalsi osu”, ktera bude zavitat osu a k tomu udelat nejake makro.
    Samotny ventil asi bude o hledani a zkouseni co bude fungovat.
    Napada me mechanismus, podobny uzaveru vzduchoveho potrubi, tedy plech co se uzavira kolmo k trubce a pohybuje tim vzduchovy pist.
    Asi zalezi dost na prumeru tveho “potrubi” a tuhosti/viskozite hmoty.
    WARCHARLIE
    WARCHARLIE --- ---
    Zdar,
    Mám prosbu, dotaz.
    Rozjeli jsme tiskárnu na keramiku. Je to klasickej coreXY system s pohyblivým Z.
    Nad tiskárnou je zavěšený válec s pístem, do kterého se tlačí vzduch a ten vytlačuje hlínu přes hadici do "trysky".
    Nemáte někdo zkušenost s nějakým střižným pneumatickým ventilem, který by šel používat pro zastavení toku?
    Vím, že některé tiskárny na keramiku používají šnek ve stylu extrudéru, ale takový systém asi nepotřebuju řešit.
    Myšlenka je zprovoznit střižný ventil, který bude schopný tok zastavit a do slic3ru dát zástupný symbol pro deretrakci, kdy se při rektrakci provede zavření ventilu a při deretrakci se ventil otevře.
    Díky
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    PECA: RALník jsem za pár stovek koupil v Bauhausu v oddělení barev. Samozřejmě jen ten základní, ale i tak je tam víc barev, než nabízí výrobci filamentů.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Někde mají vzorníky vytištěného - např. https://www.3dfoxshop.cz/vzornik-filamentu-fox-refill-petg/
    PECA
    PECA --- ---
    PREDSEDA: Mám jenom nevyžádanou radu, ale třeba pomůže. Někteří výrobci/prodejsi filamentu poskytují kódy RAL. To by vyřešilo problém s objednáním totožného odstínu na e-shopu, pokud i ta původní struna měla kód RAL, nebo ji lze někde porovnat s příslušným vzorníkem. Třeba některé obchody s malířskými potřebami by takový vzorník mohli mít na prodejně...
    Nevím, jak je to s leskem/matem či jinými povrchovými vlastnostmi.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Je někde v Praze kamenná prodejna, kde můžu koupit filament? Jde mi o barvu, potřebuju to fyzicky vidět a porovnat se vzorkem. Kupovat to přes internet nejde, buď mi příjde moc světlý, nebo moc tmavý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam