• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    PECA
    PECA --- ---
    LORDPEET: Bez Průši a jemu podobných by tu nebyla ani ta "bambule". Netvrdím, že Číňan nic nedokáže vymyslet, jenom že vysávají co můžou a těží z toho, že se necháme.
    LORDPEET: Raději jsem zaplatil o půlku bambule navíc a místo kompletní tiskárny koupil stavebnici, zato z domácí produkce, z co nejvíce součástek a dílů vyrobených v u nás, v Evropě, USA či jiných spřátelených ekonomikách. A to se nepovažuji za nějakého velkého patriota. Jenom mi dává větší smysl utrácet za zboží a ve firmách, kde moje peníze zůstanou doma, kde firmy platí daně, socko a zdrávko a zaměstnávají místní lidi. A to jako ne že by mě ty peníze nemrzely, nebo jsem měl peněz moc. Naopak, dost jsem váhal, ale pak jsem si řekl, že některé aspekty nelze přehlížet, vzal v potaz českou technickou podporu, dostupnost dílů, průběžné upgrady. Dobrý pocit z podpory české firmy k nezaplacení... :)

KULA: Argumentační faul tituly, řekl bych. Jako neznám ty vaše Ing a Phd. technických oborů, tudíž jim to vzdělání nijak nerozporuji. Akorát, že ke stavbě kitu je detailní step by step návod, veškěré díly jsou označené a jasně identifikovatelné. Tedy na první dobou lze poznat, že nějaký díl chybí a je potřeba kontaktovat techsupport. Mně chyběla nějaká pidi součástka do podávání filamentu, nebo co. Bylo to před Vánoci a měl to být takový společný dárek, tak jsem kontroloval obsah hned po obdržení zásilky. Zjistil jsem nedostatek, napsal do chatu na webu a za 2 dny mi to přivezla přepravní společnost. Řešení na na několik minut komunikace a cca 30 minut revize stavebnice po převzetí.
    Já, "na vobě ruce levej", jsem složil MK4 za jedno odpoledne, na první dobrou a tiskne "jak víno". Jediná issue je, že jak se o to nestarám, tak mi to občas zadrhne na tyči, tak pak otřu tyče ubrouskem a stříknu silikonovým olejem (ano, jsem takové líné prase, na něco). Výměna trysky mě trochu irituje (občas chce junior něco 0,25 s jemnými detaily), ale ve skutečnosti je to na pár minut, mně se jenom nechce to dělat. Prostě žádné velké problémy a to mám jenom takový úřednický Bc z ekonomie. :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    KULA: Soucítim s tebou, osobně bych od Průši krom Miníka nechtěl tiskárnu ani zadarmo ;D
    KULA
    KULA --- ---
    Jenom si tu odložím, firma koupila stavebnici nového Průši...
    Máme tu Ing. a PhD. technických oborů. Slíbené dodání 3 týdny, skutečnost 8 týdnů. Kontrola kvality výrobku? Ubohá. Několik dílů na case byla jen right hand, takže zdravíme ty co drží v ruce jen left hand. Nějaká elektronika nedodána na poprvé vůbec, po reklamaci dodána. Borci co nejsou úplně hloupí to skládali 14 dní, protože je mátly chybějící díly. Po složení kalibrace, v podstatě celé září a furt to není ono. Teď se na Z ose posral zadní krokovací motor. Jeden z borců se nasral a koupil si domů Bambulab podobných rozměrů, složenou a o polovinu levnější. Po vybalení z krabice tiskne tak, jak mi nejsme schopní naladit tisk na Průšovi.
    Posílám fakáče do holešovic, stojí to za prd Průšo a nemyslím si, že by to byla náhoda, myslím, že Ti tam produkčně teče do bot.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LORDPEET: ano? muzes to rozvest?
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    R0C3S3K: Do toho bych nešel
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ahoj, premyslel jsem o koupi nextruderu na svou mk3.5S, ale prusa nenabitu zadnej samostatnej kit, jak moc by bylo slozity a sito poskladat a zapojit sam? deska a kabelaz by uz mela bejt pripravena, tak jen namontovat nextruder a nainstalovat firmware a trochu poladit v nastaveni nejake veci?

nebo si to predstavuju prilis jednoduse?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Mam pocit že to u něčeho co je jako nekonečna civka, řešili jen "odplivnutim" a ocistit trysku. Sensory jsou v toolheadu pred i za extruderem a vzdalenosti jsou známé.
    Ale na discordu se blbe hledá a nevim kde jsem to viděl/četl, zda je to tak jak říkám.
    Ale na něco multi taky koukám na INDX protože jak píšeš.
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: I to stačí k malému blobu.. Někdy to problém není, někdy je.. Pokud to chce Skaut na 2 cívky pro případ, že mu dojde filament, tak buď by musel tak jako tak tisknout wipe tower, který tohle do značné míry eliminuje, nebo mu nesmí vadit malá vada v lepším případě, v horším bude část vrstvy chybět, než se naplní tryska.
    Už mi to prostě nedává smysl, řešit multicolor jednotky, když je za rohem skutečný multimaterial (a samozřejmě barvičky zvládne taky)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: tam předpokládám stačí počkat než tryska vychladne nebo se dohřeje, protože rozdíl 10-20 stupňů nezabere moc času změnit
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: například. Stačí i 2 různé PLA s různou teplotou trysky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: tisknes zároveň dva teplotně rozdílné filamenty nebo proč?
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: hezké, ale pořád jen multicolor.. Je potřeba vydržet na INDX ;)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PICAZSOO: zrovna na fosforeskujici glow-in-the-dark jsem se chystal :-D
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    MARASAN: Mosaz stačí (pokud netiskneš cokoliv glow-in-the-dark - to je snad úplně nejhorší). Osobně jsem na MK3 přešel na E3D Revo Six, průměr trysky měním jak na běžícím páse a nemůžu si to vynachválit. Je to lepší asi tak úplně ve všem. I v tom, že se nemusím patlat s nějakým dotahováním vůči heatbreaku. Za mě nejlepší investice na tiskárně. Ale už to je trochu investice no...
    TOM
    TOM --- ---
    QWWERTY: 60 Kč za kilo, minimální odběr 4kg ingot. Budu něco tavit, chceš odlít stranou?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    QWWERTY: tak to se mi asi nikdy neochodilo, ale ja to skoro vzdycky tisknu z PETG (hlavne prave ty piny), parkrat jsem ty piny treba o 1% zvetsoval kdyz to bylo moc volny uz od zacatku
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ZVIRATKO: u cubegears jsem narazil na problem, ze jak se ochodily ty Bpins, tak se to porad rozpadalo
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PECA: infinite cube existuje i jako model pro TPU (ja osobne to nejradsi tisknul z PP, vydrzelo to vic)
    a obyc herringbone kolecka muzou bejt taky docela tichy kdyz se vytisknou z neceho chlupatyho (drevo, PETG-CF, PA6-CF)
    a co treba klasika cubegears? https://www.thingiverse.com/thing:10483
    jeste jsem mel vytisknutej takovej valecek (jakoze container) s hodne hodne spicatym knurlingem a velice dlouhym zavitem, bylo to popsany prave na tactile feedback fidget, ale nemuzu to ted najit...
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    QWWERTY: wolframovy filament 😃
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FARIN: dalsi moznost je udelat tam kapsu, do tisku vlozit pauzu a do modelu dovnitr dat nerezovou matici nebo jinou libovolnou kovovou zatez
    (olovo se pro tyhle potreby dneska shani dost blbe) :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam