• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MIKULAS: Mk2 i mk3s mzsis brat ale v kontextu casu a srovnavat srovnatelne.

Mk2 je pravek mk3 davna historie ;)
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    R0C3S3K: ja mam bohuzel zkusenost podobnou - jak brachova slozena MK2, tak firemni slozena MK3S. Na te se "melo" tisknout porad, ale spis se porad resil nejaky problem s extruderem a kalibraci 1. vrstvy, takze jsme stridave tiskli tam nebo tam a ve finale si to nechali udelat externe.

Je fakt, ze jsme ji drhli na ABS v boxu, ale za ty penize uz to tehdy bylo na povazenou. Dneska uz neni o cem.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    A když ti i týpxi z vedení i vývoje řeknou ať si raději koupíš Bambuli než Průšu, tak to taky o něčem svědčí...
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    R0C3S3K: jenže ony ty čínský tiskárny nejsou jen levnější (což je pochopitelný) ale dnes už i mnohdy lepší 🤷
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    tohle me treba hrozne mrzi slyset, protoze tyhle situace samozrejme povedou k tomu, ze si lidi budou kupovat cinsky tiskarny, coz me osobne neprijde uplne fajn

ja mam treba ctvrtym rokem prusu naprosto bez jedinyho trablu, stavebnice prisla jak ma, tisknu pravidelne aspon jednou tydne a za tu dobu jsem nemusel ani menit trysku, krom doslova par motanic flexu do podavacich kolecek ani jedno zaskobrtnuti, tak me uprimne mrzi cist takovyhle zkusenosti
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    KULA: Soucítim s tebou, osobně bych od Průši krom Miníka nechtěl tiskárnu ani zadarmo ;D
    KULA
    KULA --- ---
    Jenom si tu odložím, firma koupila stavebnici nového Průši...
    Máme tu Ing. a PhD. technických oborů. Slíbené dodání 3 týdny, skutečnost 8 týdnů. Kontrola kvality výrobku? Ubohá. Několik dílů na case byla jen right hand, takže zdravíme ty co drží v ruce jen left hand. Nějaká elektronika nedodána na poprvé vůbec, po reklamaci dodána. Borci co nejsou úplně hloupí to skládali 14 dní, protože je mátly chybějící díly. Po složení kalibrace, v podstatě celé září a furt to není ono. Teď se na Z ose posral zadní krokovací motor. Jeden z borců se nasral a koupil si domů Bambulab podobných rozměrů, složenou a o polovinu levnější. Po vybalení z krabice tiskne tak, jak mi nejsme schopní naladit tisk na Průšovi.
    Posílám fakáče do holešovic, stojí to za prd Průšo a nemyslím si, že by to byla náhoda, myslím, že Ti tam produkčně teče do bot.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    LORDPEET: ano? muzes to rozvest?
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    R0C3S3K: Do toho bych nešel
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ahoj, premyslel jsem o koupi nextruderu na svou mk3.5S, ale prusa nenabitu zadnej samostatnej kit, jak moc by bylo slozity a sito poskladat a zapojit sam? deska a kabelaz by uz mela bejt pripravena, tak jen namontovat nextruder a nainstalovat firmware a trochu poladit v nastaveni nejake veci?

nebo si to predstavuju prilis jednoduse?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Mam pocit že to u něčeho co je jako nekonečna civka, řešili jen "odplivnutim" a ocistit trysku. Sensory jsou v toolheadu pred i za extruderem a vzdalenosti jsou známé.
    Ale na discordu se blbe hledá a nevim kde jsem to viděl/četl, zda je to tak jak říkám.
    Ale na něco multi taky koukám na INDX protože jak píšeš.
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: I to stačí k malému blobu.. Někdy to problém není, někdy je.. Pokud to chce Skaut na 2 cívky pro případ, že mu dojde filament, tak buď by musel tak jako tak tisknout wipe tower, který tohle do značné míry eliminuje, nebo mu nesmí vadit malá vada v lepším případě, v horším bude část vrstvy chybět, než se naplní tryska.
    Už mi to prostě nedává smysl, řešit multicolor jednotky, když je za rohem skutečný multimaterial (a samozřejmě barvičky zvládne taky)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: tam předpokládám stačí počkat než tryska vychladne nebo se dohřeje, protože rozdíl 10-20 stupňů nezabere moc času změnit
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: například. Stačí i 2 různé PLA s různou teplotou trysky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: tisknes zároveň dva teplotně rozdílné filamenty nebo proč?
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: hezké, ale pořád jen multicolor.. Je potřeba vydržet na INDX ;)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PICAZSOO: zrovna na fosforeskujici glow-in-the-dark jsem se chystal :-D
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    MARASAN: Mosaz stačí (pokud netiskneš cokoliv glow-in-the-dark - to je snad úplně nejhorší). Osobně jsem na MK3 přešel na E3D Revo Six, průměr trysky měním jak na běžícím páse a nemůžu si to vynachválit. Je to lepší asi tak úplně ve všem. I v tom, že se nemusím patlat s nějakým dotahováním vůči heatbreaku. Za mě nejlepší investice na tiskárně. Ale už to je trochu investice no...
    TOM
    TOM --- ---
    QWWERTY: 60 Kč za kilo, minimální odběr 4kg ingot. Budu něco tavit, chceš odlít stranou?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    QWWERTY: tak to se mi asi nikdy neochodilo, ale ja to skoro vzdycky tisknu z PETG (hlavne prave ty piny), parkrat jsem ty piny treba o 1% zvetsoval kdyz to bylo moc volny uz od zacatku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam