LORDPEET: Bez Průši a jemu podobných by tu nebyla ani ta "bambule". Netvrdím, že Číňan nic nedokáže vymyslet, jenom že vysávají co můžou a těží z toho, že se necháme.
LORDPEET: Raději jsem zaplatil o půlku bambule navíc a místo kompletní tiskárny koupil stavebnici, zato z domácí produkce, z co nejvíce součástek a dílů vyrobených v u nás, v Evropě, USA či jiných spřátelených ekonomikách. A to se nepovažuji za nějakého velkého patriota. Jenom mi dává větší smysl utrácet za zboží a ve firmách, kde moje peníze zůstanou doma, kde firmy platí daně, socko a zdrávko a zaměstnávají místní lidi. A to jako ne že by mě ty peníze nemrzely, nebo jsem měl peněz moc. Naopak, dost jsem váhal, ale pak jsem si řekl, že některé aspekty nelze přehlížet, vzal v potaz českou technickou podporu, dostupnost dílů, průběžné upgrady. Dobrý pocit z podpory české firmy k nezaplacení... :)
KULA: Argumentační faul tituly, řekl bych. Jako neznám ty vaše Ing a Phd. technických oborů, tudíž jim to vzdělání nijak nerozporuji. Akorát, že ke stavbě kitu je detailní step by step návod, veškěré díly jsou označené a jasně identifikovatelné. Tedy na první dobou lze poznat, že nějaký díl chybí a je potřeba kontaktovat techsupport. Mně chyběla nějaká pidi součástka do podávání filamentu, nebo co. Bylo to před Vánoci a měl to být takový společný dárek, tak jsem kontroloval obsah hned po obdržení zásilky. Zjistil jsem nedostatek, napsal do chatu na webu a za 2 dny mi to přivezla přepravní společnost. Řešení na na několik minut komunikace a cca 30 minut revize stavebnice po převzetí.
Já, "na vobě ruce levej", jsem složil MK4 za jedno odpoledne, na první dobrou a tiskne "jak víno". Jediná issue je, že jak se o to nestarám, tak mi to občas zadrhne na tyči, tak pak otřu tyče ubrouskem a stříknu silikonovým olejem (ano, jsem takové líné prase, na něco). Výměna trysky mě trochu irituje (občas chce junior něco 0,25 s jemnými detaily), ale ve skutečnosti je to na pár minut, mně se jenom nechce to dělat. Prostě žádné velké problémy a to mám jenom takový úřednický Bc z ekonomie. :)