• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ORBIT: Tak já to netlačim jako nejlepší cestu ;)
    Jen tvrdim, že Průšovi tiskárny jsou šíleně přeceňovaný(i po technický stránce) a platí se hlavně za značku...
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LORDPEET: Hele bud rad za uspesnou ceskou firmu, ktera ma svetove meritko. Ja jim to neskutecne preju, laka to apoustu talentu a tlaci to inovace obecne.

Nevadi ze ty jsi presedlal na cinu, ale netlac to jako nejlepsi cestu. Kazdy chce a potrebuje neco jineho.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Ale na ten silikonovej tisk jsem hodně zvědave. Jelikož mě baví cosplay, tak se těšim co všechno s tím půjde udělat :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    LORDPEET: Dostupnost náhradních dílů super, ale ta cena...

Průša má skvělej marketing a opravdu topovej zákaznickej servis, mam s nim zkušenosti.
    Ale od roku 2016 jedu čínské toskárny a s jejich zákaznickým servisem nemam zkušenost žádnou což je za mě přeci jen ještě o něco lepší :)
    PECA
    PECA --- ---
    LORDPEET: Mít fanoušky je něco politováníhodného? Nebo proč "bohužel"?

Asi mě lze také do nějaké míry považovat za "Průžova fanouška". Nicméně si ani tak nemyslím, že bych byl fanoušek, jakože:
    - Podle mě to co dělá, dělá dobře. Je vidět, rozvíjí se (firma) a tak...
    -- Dělá to tady (nebo se o to alespoň do značné míry snaží). Tady = v EU či přímo v ČR.
    -- Dělá to otevřeně. Nedrží si dokumentaci pod pokličkou a kdokoliv si může sehnat příslušný náhradní díl klidně v místním HW storu, nebo doma v garáži či vytisknout.
    -- Spolupracuje s dalšími inovátory (Bondtech – Švédi, EU, super), Filament2...).
    - Líbí se mi do značné míry průběžná upgradovatelnost tiskáren.
    - Je to kšeft, vím o tom a kupuju to ne z čiré lásky, ale protože nemám dostupnou jinou místní alternativu (vlastní stavbu jsem si vyzkoušel a to holt není pro mně, no).
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    PECA: To si koupí jenom nějakej fanatickej fanoušek ;D
    Ale těch má Průša bohužel dost.
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Kdybys potřeboval nějakého podržtužku, tak se rád přichomýtnu. Případně bych měl nějaký ten dub či buk (bohužel nastojato). :)

LORDPEET, ANDY_WARHOL: Tohle je IMHO čistě pro pocit do nějakého "poš" officu, nebo tak něco. Pro drtivou většinu lidí je tiskárna výrobní prostředek, případně něco mezi výrobním prostředkem a hračkou či kutilským projektem (pro hobíky). :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    kdybych chtel tiskarnu v dreveny bedne, tak uz ji mam davno :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ORBIT: Prej exkluzivní :D :D
    Vypadá to sice pěkně, ale chtělo by to lepší vnitřek... Tohle je čistě pro prachy.

Ta toxická pozitivita je fakt toxická.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Kdybyste nekdo rad drevenou dubovou nebo jinou tiskarnu, dejte vedet, rad udelam specialni projekt.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Tak dub je hodne exclusivni ;)

This limited-edition printer is available in two variants:

Prusa Signature Oak without legs – 5,000 EUR/5,200 USD/120,000 CZK (duties/tariffs included)
    Prusa Signature Oak complete with legs – 6200 EUR/6,500 USD/150,000 CZK (duties/tariffs included)

A staci to jen uhradit dopredu a az to bude hotove, poslou ;)
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Tohle je te "tool"; nextruder nozzle clamp. Ten plastový "klíč" nepoužívám, velmi rychle se vymačkal; používám původní plechový klíč od tiskárny.

PECA: Ještě mě napadlo, že jsem vlastně poměrně o dost upravil napnutí řemenů. To mohlo pomoci k tomu tiššímu chodu tiskárny taky. Rozhodně již nejsou slyšet žádné rezonanční zákmity. A to byl povrch v pohodě, žádné vlny na tom. Spíš asi při rychloposuvu při přejezdech. Ta experimentální ladička řemenů podle zvuku je skvělá.
    PECA
    PECA --- ---
    MARASAN: Taky se mi do toho dříve moc nechtlo.

Vytiskl jsem si na tool z printables. Nandá se to na hotend v silikonové krytce (je verze i bez, ale musí být hotend dostatečně vychladlý). Zkusím povolit trysku, povolím stavěcí šrouby (pokud vyměňuji častěji, vzpomenu si na ty stavěcí šrouby jako první :) ), povolím a vyšroubuji trysku. Zašroubuji a utáhnu jinou trysku, utáhnu stavěcí šrouby. Upravím nastavení v tiskárně.

Je dobré si na hotbed položit něco pro jisotu, aby pokud tryska vypadla nevyďobla ďolík do tiskového plátu. :)
    A měnit trysku předepsaným způsobem (odpojit, vyndat i s tepelným blokem...). Bah...

ORBIT: Už tisknu synkovi ris lištu. Je to rychlejší a zdá se mi to i tišší. Mám z toho radost. Leželo mi to tu "jenom" prakticky přesně 4 měsíce. :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ja menil trysku a taky mam ze sebe radost :-D
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Dobre ty, taky se zkusim hezcnout co nejdriv :) uz tam ten kit lezi dlouho..
    PECA
    PECA --- ---
    Plácám se poramenou. Dneska jsem se donutil nainstalovat MK4->MK4S upgrade. Jde akorát o to s tím začít, pak už se nedá přestat, leda že bych nechtěl tisknout. :)
    Hurá, hurá.

Jdu zkusit synkovi přeslicovat ris lišty pro scope na sniperku a uvidím, jestli to stálo za ten skoroden šmrdlání... :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: no a teď si představ, že to petg co mám, tak se jede ještě o 20 stupni víc než je ta původní teplota v profilu pro prusament.
    Pak když to takhle horký natece na pla, tak to prostě nataví, a kdybych jel prusament, tak ne.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Já třeba u Prusamentu PLA/PETG musim nastavovat mnohem nižší teplotu než má v profilech (na neprůšáckých tiskárnách) jinak to chčije jak sirup...

A i ten Miník s IS pod Orcou jede na nižší teplotu než s Prusaslicerem.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Já už jedu jen Orcu :)
    Od Průši mam Miníka a s Orcou tiskne o dost rychleji a je i tišší :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    byl to jen prvni test, priste si s tim lepe pohraju a sezenu si na to nejaky obycejny pla
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NAVARA: nebo mozna taky materialem, nemel jsem nic po ruce tak sem pouzil nejaky lepsi pla, polytera pla, pastelove krasne barevny. ne nejaky obyc. taky mam petg s vysi teplotou nez ma prusa petg. to vsechno udela svoje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam