• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: jo, toolhead bych určitě řešil rovnou. Jeden z důvodů je to, že 2.4 mi tiskne super ABS, ASU a tyhle materiály, ale s PLA to není úplně pohárové..
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Jo a toolhead - nevim co je v kitu ale DragonBurner/A4T pokud chceš lepší chlazení než má miniSB (není úplně špatný pro základní V0 ale chlazení není dobré pro PLA a vyšší rychlosti)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Monolith neco kuti ve stylu V0 . Tady jsou nejaky ukazky https://monolith-gantry-updates.zen3d.eu/tags/ ( ale samozrejme je to Gucci :D )
    Vim ze se toho vejde dost, taky jsem V0 stavel jak prvni. Realne jsi stejne lehce pod 120x120 plochy ( jak to postavis, jaky toolhead das ... ), a obcas si rikam ze o kousek vic by byl ideal ( a 180 je neblizsi rozumny rozmer co se tyka dostupnosti platu, bedu a tak - protoze Prusa Mini ).

S Boxem a pristupem k toolheadu to nebude tak horke - vetsina normalnich toolheadu je postavena ze je sundas cele z voziku ( na to nadavam u Reapera, kde je to pekne debilni ) a servisujes na stole. Pak samozrerjme zalezi ( jak me vcera napadlo ) jestli potrebujes box. Da se samozrejme udelat slusna komora i s originalem ale BoxZero to ma "built-in". U originalu mas diry mezi tophatem a hornima profilama a blbe se to "zatesnuje".
    Jo a 100mm tophat je takove hodne minimum, idealne to chce alespon 120mm ( necha se vytisknout spacer abys upravil 100mm tophat - funguje to docela dobre), podle me zkusenosti.

Ja si koupil CNC dily kdyz to byla jeste V0.1 ( drzaky motoru, Y dily a x-carriage ), nektere jsem musel pak trochu upravit kdyz jsem predelaval na V0.2. Takze i kdyz jsou jine moznosti ( Tulip ) tak se mi nechce predelavat funkcni vec ( dalsi V0 by to ale vyresila :D )
    Minimalne ten x-carriage spolu s alespon Kirigami stoji za to vzit jako CNC dil podle meho.

Ano tenhle bed myslim. Ale jak jsem psal - v zakladu je to zbytecne kdyz udelas poradne traming, na to staci stock nebo lepe Kirigami. Pak jen das print a v podstate hned tisknes. Samozrejme u PLA, pokud mas delsi start macro, delas preheat a podobne tak to dele trva.

Dneska jsem se znova dival ze bych tam dal nejaky sensor na trysku protoze 0.4 Revo Obxidian A HF maji o trochu jinou delku takze spolu s flexplate jsou to jedinne dva pripady kdy by se mi hodilo neco ve stylu REvo PZ/Carto/Beacon touch. Ale asi koupim nejakou jednu univerzalni trysku a ten bed prehazuju mene caseji nez trysku. A tu v podstate jen kvuli CF/GF materialum ( Diamondback se mi libi, jeji cena uz mene :D )
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: víš co, reálně se do 120x120x220 vejde 3/4 toho co se tiskne, možná i víc. Ten mikron je pěkný, ale cenově je to rozdíl 7300 vs 16400.
    Tulip vypadá jako něco co bych udělal rovnou, monolith jsem pro v0.2 neobjevil. BoxZero nevím, skoro si říkám proč si zhoršit přístup k hlavě.
    Ten bed myslíš toto?
    https://www.aliexpress.com/item/1005004275636323.html
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Pokud ti stačí malá s 120 bedem tak určitě. Jinak něco od Printers for Ants by bylo lepší ( 180bed ). Nevím jak dobrý je Formboti kit, ja self sourcoval.
    Hračka je to dobrá a tiskárna taky.
    Dělal bych ted rovnou tulip gantry ( nebo můžeš kouknout na Monolith ), koukal po BoxZero a bed dal ten masivni od Fysetec místo kirigami ( nebo kirigami z nerezu ).
    To poslední v podstatě jen kvůli tomu abych mohl mit senzor na toolheadu a jen kvuli přehazování podložek s jinou tloušťkou . Jinak ted nemam nic - neni potřeba po tom co jsem udelal poradny traming hodinkama.
    ACID
    ACID --- ---
    Uvažuju o menším bratříčkovi k 2.4 a to V0.2. Aktuálně by mohl být formbotí kit za cca 7,3k. Pár lidí tu 0.2 má, co si o tom myslíte?
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    SKAUT: A potom třeba ta moje stará Anycubic 4Max PRO udává rychlost až 80, ale doporučená je 50... A jel. Jsem na ní i 220
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    SKAUT: Tak u Neptunu taky píšou, že zvládá i 500mm/s, ale reálně to jede tak těch 200 (když nepočítám rychloposun). Pak jelikož je to bedslinger, tak záleží hodně i na výšce a hlavně váze modelu, aby to vypadalo dobře.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LORDPEET: Tak to nebylo myšleno. Nebyla to otázka "spokojenosti" ale "je realita toho co mi výrobce napíše papírově"?

Papírově mi výrobce může psát "Rychlost 500mm/s" a druhý napise "240mm/s". Takže první je papírově rychlejší ale taky to může být (a bude ) nereálná rychlost pro většinu tisků, zatímco ta druhá ( papírově pomalejší) se na tu rychlost dostane v 99% případů.

A neni moc lidi co tohle budou kontrolovat a když ctu po internetu příspěvky uživatelů Bambiho tak část z nich není schopná ani primitivniho troubleshootingu. Možná i proto že marketing je " Plug and Play tiskárna",. což dle mého je blízko ale pořád není.
    Navíc to mám z první ruky neboť delam support někomu co o 3D tisku ví že existuje a ma Bambiho.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    SKAUT: S Elegoo mam už pár let zkušenosti a spokojenost ;) Tecenze jsou taky spíš pozitivní.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LORDPEET: Tak papír snese leccos.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    MIKULAS: Přesně, budu kupovat u 3D Jake. Tam je aktuálně za 7,5K.

Zajímavý je to asi tim stejnym jako Core ONE, jen to je papírově lepší a v základu s lepší výbavou.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    LORDPEET: v cem je ten Carbon zajimavy (krom toho, ze tiskne carbon a sklo)? Za kolik cekas, ze to bude po Novem Roce?

ANDY_WARHOL: Black Friday slevu sice maji, ale u nas se prodava okolo 7k, takze to moc nechapu - lepsi koupit s ceskou zarukou, ne?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LORDPEET: Vubec neplatis za znacku.
    Platis za to ze je v eu, platis za vyvoj, platis za kvalitni material. Platis za vyvoj a konstantni vylepsovani, udrzitelnost, upgradovatelnost, support a software, navic open source.

Znacka je potreba aby to melo spojujici prvek a kontinuitu a vedel jsi co je to zac.

A to je dobry kotel duvodu proc kupovat prusu a ne cinu
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Já budu teď lehce přestavovat starou 4Max PRO. V podstatě jen zpevnim rám, dám lepší tyče a úchyty, vytisknu novej ofuk a bude moct jet rychleji. Jinak kvalita tisku je top, mam ji od 2019 a za celou dobu jsem na ní nemusel řešit absolutně nic a vlastně bych nemusel ani nadále, jen to je pro mě i zábava, tak ji trošku potunim babku :)

S 0,2 mm tryskou na 0,05 - 0,08 vrstvu jsem na ní tisknul i miniatury určené pro SLA s parádníma výsledkama :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Nespěchám na to a myslim, že po vánocích/novym roce to půjde s cenou dolu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: to bych necekal a kupoval hned, black friday, mas to za 279 ecek

€437,99 EUR
    €279,00 EUR
    Ends in 03 Days 22: 43: 25
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Však jsem psal, že zákaznickej servis má Průša topovej, o tom neni sporu ;)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Já mam celkem rád Elegoočka. Po vánocích se chystám na Centauri Carbon..

S Neptunem jsem nanejvýš spokojen, toho jsem pořizoval čistě kvůli velikosti 42x42x50 cm... Tiskne porádně a oproti XLku je mnohem větší (samozřejmě i mnohem jednodušší) a je i tišší.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Měl jsem v plánu koupit jejich novou q2 kde už nabízeli ams, dohromady za 15 tisíc. Papírové to bude výborná tiskárna a dokud bude tisknout tak i prakticky, ale jak se něco posere, tak Smolík. Během roční záruky prý ještě posílají ty díly zadarmo a pak už za ně člověk platí.
    Tak sem si to rozmyslel, radši si konečně dodělám hypercube s multimaterialem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam