ACID: Monolith neco kuti ve stylu V0 . Tady jsou nejaky ukazky
https://monolith-gantry-updates.zen3d.eu/tags/ ( ale samozrejme je to Gucci :D )
Vim ze se toho vejde dost, taky jsem V0 stavel jak prvni. Realne jsi stejne lehce pod 120x120 plochy ( jak to postavis, jaky toolhead das ... ), a obcas si rikam ze o kousek vic by byl ideal ( a 180 je neblizsi rozumny rozmer co se tyka dostupnosti platu, bedu a tak - protoze Prusa Mini ).
S Boxem a pristupem k toolheadu to nebude tak horke - vetsina normalnich toolheadu je postavena ze je sundas cele z voziku ( na to nadavam u Reapera, kde je to pekne debilni ) a servisujes na stole. Pak samozrerjme zalezi ( jak me vcera napadlo ) jestli potrebujes box. Da se samozrejme udelat slusna komora i s originalem ale BoxZero to ma "built-in". U originalu mas diry mezi tophatem a hornima profilama a blbe se to "zatesnuje".
Jo a 100mm tophat je takove hodne minimum, idealne to chce alespon 120mm ( necha se vytisknout spacer abys upravil 100mm tophat - funguje to docela dobre), podle me zkusenosti.
Ja si koupil CNC dily kdyz to byla jeste V0.1 ( drzaky motoru, Y dily a x-carriage ), nektere jsem musel pak trochu upravit kdyz jsem predelaval na V0.2. Takze i kdyz jsou jine moznosti ( Tulip ) tak se mi nechce predelavat funkcni vec ( dalsi V0 by to ale vyresila :D )
Minimalne ten x-carriage spolu s alespon Kirigami stoji za to vzit jako CNC dil podle meho.
Ano tenhle bed myslim. Ale jak jsem psal - v zakladu je to zbytecne kdyz udelas poradne traming, na to staci stock nebo lepe Kirigami. Pak jen das print a v podstate hned tisknes. Samozrejme u PLA, pokud mas delsi start macro, delas preheat a podobne tak to dele trva.
Dneska jsem se znova dival ze bych tam dal nejaky sensor na trysku protoze 0.4 Revo Obxidian A HF maji o trochu jinou delku takze spolu s flexplate jsou to jedinne dva pripady kdy by se mi hodilo neco ve stylu REvo PZ/Carto/Beacon touch. Ale asi koupim nejakou jednu univerzalni trysku a ten bed prehazuju mene caseji nez trysku. A tu v podstate jen kvuli CF/GF materialum ( Diamondback se mi libi, jeji cena uz mene :D )