• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Par veci z posledni doby.
    Drzak ofuku na cnc. 2x trubicky pro vedeni 220v (jedna s uchycenim na kulate potrubi). Drzak na T fitinku ve ktere je senzor tlaku. Krabicka na regulaci ventilatoru. Modifikace kupovane zpetne klapky na dva senzory otevreni klapky. Drzak pistu na stlaceny vzduch.

Na tyhle drobnosti je 3d tiskarna super. Pak jeste tisknu vazy na vanoce. Nebo minuly rok dostali vsichni pohyblive snehulaky. Zadny postavicky :)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ja ze zacatku tisknul vsechno, figurky detem a tak. Snazil jsem se teda tisknou uzitecny veci primarne ale asi kazdej s novou tiskarnou zna ten pocit, kdy potrebujete vyuzit cas a tak tiskarna nesmi zahalet. Dnesk uz to zapinam jen kdyz fakt neco potrebuju, tuhle formy na koupelnove bomby, drzaky ruzny do koupelny na vecne padajici kartacky, ruzny sponky na pytliky, organizery a podobny picovinky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Modelovat také neumím, kreslím to všechno ve sliceru jako box/cylidner a jejich negativy :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MARASAN: jo a tiskarnu jsem vybalil teprve v září (Mk3)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ja zatim nezacal modelovat, zkousel jsem OpenSCAD s pomoci AI, ale AI dost selhalo, takze zacnu nejspis s TinkerCADem, nicmene jsem tisknul modely z printables a nektery jsou fakt dobry

- nahradni dil na motorku, coz mi usetrilo dost penez a prakticky jsem ho ani nijak jinak nesehnal
    - uloziste na AA/AAA baterky
    - synovi hracky, jednak mel narozeniny a hlavne nam chybely spojky na drevenou zeleznici, ktery teda jsou perfektni:

wooden railway connector by Daniel Rončka | Download free STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/1392718-wooden-railway-connector
    PECA
    PECA --- ---
    MARASAN: Já tedy zatím nic moc.

* Vytiskl jsem synovy letadlo. Vlivem primárně toho, že je teď syn vác na intru, než doma (a protože ve své zbrklosti a neznalosti vyzkratoval při párování s rádiem špatné piny a odpálil přijímač), tak už jsme jej nezprovoznili a leží na skříni... Ale třeba se zase někdy hecneme, uděláme si společnou chvilku...
    * Aktuálně hraje syn občas o víkendech airsoft, takže nějaká lišta na SVD pro optiku, jiná zakončení hlavně pro ČZ75 competition model (je tam původně nějaký šíleně obrovský kompenzátor zpětného rázu, nebo co). Chystáme se na nějaké jako moderátory hluku čistě pro vizual, tiskl jsem mu kratší hlaveň na Thomsona M1A1.
    * Loni ka klauzury si syn vymodeloval takový model jakoby loutky (nemělo se to pohybovat, jenom statický model), na který potom "namódil" plech z plechovek a dozdobil a namaloval... Prostě nějaký pseudo-nekro-robot, jakoby do loutkového filmu. To mělo velký úspěch.
    * Letos tisknu nějaké dárky. Ženě něco k pletená a dceři na vyšívání. Nějaké organizéry a navíječku bavlnek, kufřík na jehly a bavlnky... A nejstaršímu synovi s vnoučaty zkusím stihnout ještě nějaké organizéry na barvičky a štětce.
    * Mám záměr si dělat nějaké pomůcky a organizéry do deskovek. Akorát potřebuji zlepšit modelovací skill.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ja tisknu v drtive vetsine pripadu funkcni veci a sem tam neco pro deti.

Stavel jsem si cnc a spoustu dilu a pripravku jsem tisknul místo jine metody.
    Vic nez pulku modelu si delam vlastnich a co najdu uz udelane, rad pouziju cizi a pripadne modifikuju.

Tisknu nejvic petg, kde to je na ven nebo do auta asa a sem tam neco z pla, kdyz se jebu s barvickama ;)
    PETD
    PETD --- ---
    MARASAN: Ja mam ender 3. Tisknu hlavne drobnosti okolo baráku, od květináčů tvaru dle místa, vložky do šuplíku, držáčky či krabičky na projekty. Plus přípravky na výtvarné věcí - třeba na tvorbu slaměných vloček, když jsme u vánoc. Nejvíc mě omezuje asi velikost plochy, jinak materiálové mi stačí zatím PLA a PETG.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: zrovna treba tenhle usecase vanocnich ozdob mi prijde ok, protoze vysledkem bylo ziskat neco materialove bezne nedostupneho, resp. pouziti 3d tisku melo pridanou hodnotu :)

ale co mi prijde naprosto otresne jsou thingiverse veci jako tohle
    jsou svatky, takze pres AI vygenerujeme neco +- svatecniho a k tomu si prihodi link na buymeacoffee/paypal

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Jednou sem si vytiskl vánoční ozdoby z uv aktivního materiálu a stromek pak nasvocoval UV ledkama :)
    Kromě veci pro tiskárny risknu prakticky věci, různý boxy na elektroniku co bastlim, nebo třeba poličky (braket na zeď, police samotná je samozřejmě nějaká nábytková deska)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: zbyl mi akorát ten žebrovany díl a 1 neorigo tiska, topný těleso s čidlem jsem znicil
    ACID
    ACID --- ---
    ACID: tak beru lehce zpět, tiskl jsem si vánoční vločku na stromek. Tie fighter.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN: primarne funkcni veci - nahradni dily, brackety, drzaky, krabicky, soucastky, ...

ne ze bych nikdy neudelal neco neuzitecnyho (ala fidgety) nebo jen tak dekorativniho, ale ten mindset ala "budou vanoce, musime si vytisknout ozdoby" a podobne generovani lapacu prachu na policky, je mi uplne cizi

do jiste miry jsem schopny to pochopit s detma ala "ja jsem si nakreslil/vymodeloval..., vytiskl by jsi mi to?" kdy pointou neni ten model, ale vytisknout diteti neco vlastniho.
    ale nemuze to vypadat tak, ze dite znudene scrolluje thingiverse/printables/cults a kazdy tyden prijde s tim, ze videlo dalsi cool model a chce ho taky
    ACID
    ACID --- ---
    MARASAN: věci domů (různé držáčky, nástroje..), věci na modelařinu, díly přípravků pro tatika.. netisknu figurky, vázy a podobné capiny. Z lepších vlastností je pro mě zásadní komora, uhlíkový filtr a tvrzená tryska. Ale to je víc o typu tiskárny.
    MADRABBIT
    MADRABBIT --- ---
    MARASAN: Mam. Mk2.5S, tisknu věci na zahradu - "krmitka" pro slimáky, náhradní díly (ikea, sodastrem), úchyty na LED profily, a dalsi věci, co jsou potřeba. Vychytávky nových tiskáren, by se hodily, ale i tahle stará na moje potřeby stačí.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Nahodte, co tisknete? Nejaky uzitecny veci?

ja totiz plkal na makerfair s tiskařema a prislo mi, ze bud tisknou figurky anebo tisknou tiskarny. Coz je sice fajn, ale nic pro mne. No a ja tisknu veci, ktery chcu pouzit a u toho si klidne pockam, supersmooth kvalita mi je fuk. Do jaky miry se vyuziji lepsi vlastnosti tiskaren u obcasnyho tisku? spis je pro mne dulezitej pouzitej material a jeho vlastnosti.
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: jak se ti zasekla? Kdyby ses chtěl zbavit zbylých dílů... ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Revo hotend, musel jsem ho vyhodit, protože to bájné meneni trysky se promění v horor, když se tryska zasekne v topnem tělese, pak ji nelze sundat aniž by ta keramická věc popraskala, a třetí topné těleso už kupovat nehodlám, za mě jeden z největších klumpů co existuje
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: jo, toolhead bych určitě řešil rovnou. Jeden z důvodů je to, že 2.4 mi tiskne super ABS, ASU a tyhle materiály, ale s PLA to není úplně pohárové..
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Jo a toolhead - nevim co je v kitu ale DragonBurner/A4T pokud chceš lepší chlazení než má miniSB (není úplně špatný pro základní V0 ale chlazení není dobré pro PLA a vyšší rychlosti)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam