• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: pise že se vrátil k plné ponozce. Že by leaky hotend? Myslel jsem že Bambi ma heartbreak integrovaný?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    CHEMIX: Silikonova ponozka na hotend. Lepe cistit podlozku ;)
    ACID
    ACID --- ---
    CHEMIX: osobně bych to nahřál přímo pomocí endu. Pak obral pinzetou co to půjde a zbytek odrbat kartáčkem. Mosazným.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: ja to mam ve sve pracovne. primotop se tam nevejde :(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: ver mi ze bych to udelal taky, ale z venku je zdroj a hafo dratu, zevnitr to nevypada lepe., ale asi to udelam, koupim 1cm silny polystyren, cely to vystehuju, vymontuju elektroinstalaci a pak to zase dam zpet, ale je to hodne velkej voser a nechce se mi do toho.
    CHEMIX
    CHEMIX --- ---
    Nejaky tipy triky jak se vyporadat s takovouhle spousti? A pripadne tip aby se to neopakovalo? Koukal jsem na prvnich par vterin pokladani materialu a vse se zdalo ok tal jsem odesel na pulhodky od stroje a vratil se k totalnimu naplneni ponozky :-/

77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: X1C taky nema izolaci. To mas ve sklepe? Normalni primotop by mel s prehledem vytahnout vic jak 40

ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja mam ten prusa case oblozeny izolaci a citelne to pomaha.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Bed od prusi
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: já to chápu, ale ten plechovej rack věd prusi nevytopi, s přídavným topením se dostávám na 40, ale je to zřejmě malo
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Na ASA mi na x1c staci nechat predehrat komoru na 43, behem tisku se to vetsinou urovna na 50. Ted kdyz je zima, vypomuzu elektrickym primotopem nez tam mam cca 45 a pak uz box zavru a necham to dojet, 95% veci vyjde bez problemu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Slabejch 38 během tisku, tak uvidíme jestli to bude stacit
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tak jsem si vyrobil hearer, nalepil jsem na plech ten silikon pad, z druhé strany přidělal chladič a ventilátor 120 mm, ale je to slabota, moc to nepomáhá.
    Ten pad je jen 9x15 cm, na 220, asi to chce spíš nějakou keramickou topnou patronu
    PECA
    PECA --- ---
    TRUPKIN: Jo, PS to umí, je potřeba si umístit objekty ručně tak, aby již vytištěný nepřekážel tiskové hlavě a tyči osy X. Použitelné asi u relativně nízkých objektů, jinak to o tu osu X dycky klopýtne.
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    ANDY_WARHOL: Děkuji, mrknu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TRUPKIN: jmenuje se to sekvenční tisk, najdes to v možnosti výstupu, zároveň ti to ovlivní funkci uspořádat aby nedošlo ke kolizím
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    ANDY_WARHOL: já to právě někde viděl v nějakým realsu, ale nedokážu to najít. Tisknu na Core One
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TRUPKIN: to spíš záleží na tom jestli to umí ta tiskárna, protože na malé ploše se ti tam nevejde extruder když budeš mít jeden objekt vytiskly a druhý začneš od podložky.

Na nějakém videu jsem takový tisk viděl, ale běžné se to nepoužívá. Jede se vrstvu za vrstvou vetsinou
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    Dotaz: umí průša slicer měnit barvu ne po vrstvách ale po objektu? Jako že bych měl řekněme tři objekty jednou barvou a tři druhou , dost daleko od sebe, aby vytisknul jednu barvu, pak přes MMU změnil barvu a vytiskl zbytek?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Pokud to nebude umět Orca, tak myslím, že budeš odkázán na ruční manipulaci gcodu nebo nějaký python script.

A ještě mě napadá, že by to mohlo jít udělat barvením modelu. Nabarvit si to tam, kde tu barvu skutečně chceš.. sám jsem s tím moc nexperimentoval, ale mohlo by to split to co vlastne chceš (pokud jsem to pochopil správně) = nechat vnější perimetry v barvě kterou mí mít vnější plášť a nabarvit jen vnitřek vrstev jinou barvou, kde to bude vidět..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Průša by měl umět krom wipe toweru i wipe to infill

Wipe tower | Prusa Knowledge Base
    https://help.prusa3d.com/article/wipe-tower_125010#wipe-to-infill
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam