• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    MIKULAS: Kabrio se 18 let nevyrábí a origo nosič je vzácnost.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ANDY_WARHOL: nepochybně se to dá navrhnout nezničitelný (předimenzovaný) nebo vytisknout z čehosi... Ale tomu musí předcházet pálení hodin navrhováním, skenováním a sháněním tisku. Bude to drahý a problém to řeší jen částečně. Použil bych eska-pásku za 50 Kč :) Jestli to za jízdy píská, obtáhnout kobercovkou...

PECA to už obsáhl - když to není nějaká designovka, nedává to smysl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Chtěl sem box izolovat polystyrenem, ale nakonec jsem koupil tohle
    Client Challenge
    https://www.hornbach.cz/p/podlozka-pod-podlahy-arbiton-secura-max-aquastop-smart-5-mm-5-5-m/10529145/

Bude se s tím líp pracovat a hliník bude pěkně odrážet teplo
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MIKULAS: záleží z čeho to vytisknes, myslím si že takový silon s uhlíkem bude i v domácích podmínkách (s vyhřívanou komorou, a dodržením teplot) dostatečně pevný na ledacos.
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: No, nakonec jsem neměl náladu na to si ty modely zeditovat. Byť tedy mě napadly ty myší uši pomocí koleček ve sliceru. Nechal jsem to být a dopadlo to dobře. Ale nechtěl jsem to přiznat na první dobrou, abych někom neradil "známé chyby". :)

Použil jsem 5 mm brim (vešlo se to jen tak tak). Umyl jsem plát důkladně mýdlem. Dnes ráno jsem po sundání očistil důkladně alespoň rohy IPA (tam jsem na to nějak při sundávání šáhnul). Obecně jsem čištění podložky doposud neřešil. Při tisku to šlo v pohodě a dolů to šlo také snadno... Ale po těch skoro 2 letech je to vlastně s podivem, že té asi 50× osahané podložce něco vlastně drželo. :)

No a večer budu opatrně okrajovat ten debilní brim, který na výtisku drží jak helvítská víra... :/
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: A scrapnul jsi to a opravil nebo jsi to nechal bezet? ;)
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Tak pochopitelně mi to došlo ve chvíli, kdy jsem to odeslal... Často mi pomůže se na něco jenom zeptat, pak si připadám trochu jako debil. Bývalý kolega tomu říkal "gumová kachnička" – postavíš si ji na stůl a vysvětlíš ji svůj problém. Přitom tě napadne řešení, nebo si všimneš chyby v kódu, který vysvětluješ... :)
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    AUTOLOKATOR: já bych to nedělal, takové to domácí tisknutí nemá pevnostní charakter

Ten díl by, když už, měl někdo spočítat a analyzovat na to zatížení. Jinak hrozí, že když ti to ulítne a něco/někoho trefí, tak se nedoplatíš, protože to nemá homologaci.

Nemůžeš to koupit origos?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ORBIT: ja to video nedelal, akorat typci se nejspis zivi tiskem na zakazku a vi, jak z tiskarny spravne dostat, co potrebujes.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MARASAN: Musim te pochvalit. Skouknul jsem to video a je to fakt dobre popsana problematika a mnoho zpusobu jak postupovat pri kompenzaci toho problemu. Velmi uzitecne!
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Ve sliceru si tam přidáš další objekt - válec a dáš mu průměr jaký uznáš za vhodné, zrušíš zámeček u velikosti a zadáš tlouštku 0,2 (podle 1. vrstvy), zkopíruješ do všech rohů, označíš vše a spojíš do jednoho objektu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PECA: sjed to video, je to o vymodelovani vlastniho brimu, abys mel prave konzistentni vystupy.
    PECA
    PECA --- ---
    AUTOLOKATOR: No, tak 30 kg sice zní jako "málo", ale zajímavé to může být při jízdě a míjení protijedoucího kamionu... Já bych se bál. Pochopitelně lepší materiál, to ti tu asi poradí někdo jiný. Já bych stejně hodil ještě "plocháč" kolem toho plastu.

ORBIT: To jsem ve sliceru nenašel.
    MARASAN: Díky, mrknu na to. Já právě našel, že mám krempu (brim) zapnout.

Prozatím jsem se snažil něco najít a našel jsem něco. Takže jsem "vypulíroval" podložku a přidal brim a k rohům ještě dodatečný váleček, že to prý pomůže... Tak teď v noci tedy holt tisknout nebudu a naopak budu studovat a nachystám si to na ráno...
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    AUTOLOKATOR: Napisu zpravu az budu u kompu a zksuim pomoct
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PECA:

Design Rafts in CAD | Stop Using Slicer Settings
    https://www.youtube.com/watch?v=7KVh19WpOcc
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Na tohle davam mysi usi. Kolecko z kazdeho rohu, vysoke jednu vrstvu.
    A osobne tisknu petg na satin sheet. Zrnity mi vzdycky dell divne veci u vetsich tisku.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PECA: doporucuju tenhle kanal:

NEVER Let Your Parts Warp Again
    https://www.youtube.com/watch?v=iPZoDltS30A

Stop Using Brims, Do This Instead
    https://www.youtube.com/watch?v=MCcFMDv_4eo
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    PECA: Díly by měly nosnou funkci. Je to nosič na kabriolet, takže se předpokládá nosnost cca 30 kg, to je 7,5 kg na jeden úpon. To mi nepřijde tolik. Jde mi hlavně o to, aby díl plusmínus obepínal ližinu (díky za kurz češtiny). Nosič není origo a současný systém uchycení je pouze rovná plocha nahoře a rovná plocha dole, z obou stran fixační šroub. Mám obavu, že kovová ližina se při větším zatížení zdeformuje. Obepnutí ale nemusí být dokonalé. Stejnak bych postroval proužkem evo pěny.
    PECA
    PECA --- ---
    AUTOLOKATOR: Skenovat lze i ty ližiny (není odvozenina od "lyže", ale od "líhat/ležet"). Nicméně slušný skener něco koštuje. Takže pokud jej nemáš, ani nikdo z kamarádů, tak i jako služba to bude něco stát. Ovšem,pokud to není nějaký "paovál", tak by to mělo jít relativně dobře vymodelovat. Průřez bude nejspíše obdélník se zaoblenými rohy.

Druhá věc je, jaké to má vydržet síly (zatížení). Jestli to má nějakou funkci, nebo je to ozdoba či nějaký rozlišovač.

Když jsem naposledy modeloval nástavec na zakončení hlavně namísto kompenzátoru zpětného rázu, tak jsem si co nejvíce kolmo vyfotil kompenzátor mobilem z různých stran, změřil si to posuvkou a pak to v Blenderu vymodeloval podle toho. Vzhledem k potenciálním nepřesnostem jsem si přidal tu a tam nějakou tu desetinku mm a sedlo si to na první dobrou. Až jsem se sám sobě divil. Ale zase je to hračka (airsoft gun) a byl to malý výtisk, takže jsem se toho nebál.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam