• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: podložky právě měním.. QGL nemám v plánu dělat, ale pořádnou Z calibration považuju za užitečnou. Ve hře teda je klicky nebo unklicky, otázka je, kolik místa to bude stát. Na rozdávání ho tam není.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Dřív byl koncak nahoře ( u V0.1), pak jej dali dolů.
    Přiznám že je to.trochu matoucí protože i Z offset je pak opačně než u Tridenta takže je na to třeba myslet 😃.

Sensor na toolheadu bych možná dal PZ Probe ( protože mam Revo). Ale jak jsem psal, musel bych dát jiný bed protože ten co má V0 je špatně pro jakykoliv kontaktní sensor.
    Teď budu mít navíc Carto v3 ( protože jsem neodolal a vzal v4 ktera je už na cestě) ale V0 je prostě moc malá na to tam někam tohle dát.

Takže bud primo tryska ( a nějaký piezo/strain snimac) - imho asi nejideálnější. Nebo nějaká verze Klicky - ta se do V0 vejde v pohodě celkem.

No a nebo jak to mám já - udělat pořádný traming hodinkama a pak jen používat. Občasné přehození bedu ( pokud by měl jinou tloušťkou) nebo trysky ( bohužel Revo má rozdil mezi HF mosazi a ObXidianem v délce) řešit makrem ( tak to dělám já).
    Pripadnou roztažnost podle teploty můžeš pořešit přes specificky gcode pro filament. Pokud bys netiskl jen PLA/PETG, pak to neni třeba moc řešit.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: jak jsi psal o senzoru na toolheadu, jaký máš na mysli? Přijde mi nesmyslné homovat dolů, když je pak všechna teplotní roztažnost proti tobě..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AUTOLOKATOR: nic tam netiskni, dej tam kus tvrdé gumy.
    PECA
    PECA --- ---
    AUTOLOKATOR, AUTOLOKATOR: Jasné. Já osobně bych nedával nic mezi ty úchyty. Naopak bych vymodeloval kryt, který se nasadí na ten nevzhledný úchyt co tam máš teď. Materiál potom stačí "obyčejný" PETG a nebude riziko, že to praskne a celá zahrádka byde v lepším případě klinkat na šínách a otluče plechy.

Nebo máš problém s tím, že se to nedá úplně dotáhnout kolem ližiny? Pokud jsou dlouhé šrouby, tak buď zkrátit, nebo použít kratší.
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    Jde o Peugeot 206 CC.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    AUTOLOKATOR: Aha. Tohle by mozna mohlo fungovat.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    AUTOLOKATOR: Ja taky vidim v nosnosti docela problem. Napada me udelat to dekoracni pro tvuj nosic, ne nosny, pak by to ani nemuselo piskat.
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    Foto z pohledu průřezu ližinou. Červeně je dokreslen druhý fixační šroub, pro lepší pochoení, jak to tam drží. Zeleně je nakreslen průžez ližinou, jak prochází uchycením. Modře nakresleny díly, které bych chtěl vytisknout. Jsou to dva protikusy, které vložím mezi kovové plochy. Samo sebou budou potřeba delší šrouby.

AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    Nosič, který vlastním. Zeleně označeny fixační místa.

AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    Tovární řešení

PECA
    PECA --- ---
    AUTOLOKATOR: BTW, když si všimneš, tak různé nosiče sice mají různé plasty v místě uchycení nosiče k ližinám, ovšem jenom jako zakrytování kovových úchytů čelistí a pod. Šel bych cestou vyhledání kompatibilního nosiče a případné "designového" zakrytování případně nevzhledného spojení.

Nemáš pro představu nějakou fotku, co vlastně sháníš? Jestli ve skutečnosti celý střešní nosič, nebo jenom nějaký úchyt...
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    AUTOLOKATOR: ok, fér a máš nějakou fotku, jak to má vypadat? Něco jako tohle?
    Gepäckträger Heckträger für Toyota MR2 Spider 2000-2005 Sondermodell schwarz | eBay
    https://www.ebay.com/itm/317113324558
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    MIKULAS: Kabrio se 18 let nevyrábí a origo nosič je vzácnost.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ANDY_WARHOL: nepochybně se to dá navrhnout nezničitelný (předimenzovaný) nebo vytisknout z čehosi... Ale tomu musí předcházet pálení hodin navrhováním, skenováním a sháněním tisku. Bude to drahý a problém to řeší jen částečně. Použil bych eska-pásku za 50 Kč :) Jestli to za jízdy píská, obtáhnout kobercovkou...

PECA to už obsáhl - když to není nějaká designovka, nedává to smysl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Chtěl sem box izolovat polystyrenem, ale nakonec jsem koupil tohle
    Client Challenge
    https://www.hornbach.cz/p/podlozka-pod-podlahy-arbiton-secura-max-aquastop-smart-5-mm-5-5-m/10529145/

Bude se s tím líp pracovat a hliník bude pěkně odrážet teplo
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MIKULAS: záleží z čeho to vytisknes, myslím si že takový silon s uhlíkem bude i v domácích podmínkách (s vyhřívanou komorou, a dodržením teplot) dostatečně pevný na ledacos.
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: No, nakonec jsem neměl náladu na to si ty modely zeditovat. Byť tedy mě napadly ty myší uši pomocí koleček ve sliceru. Nechal jsem to být a dopadlo to dobře. Ale nechtěl jsem to přiznat na první dobrou, abych někom neradil "známé chyby". :)

Použil jsem 5 mm brim (vešlo se to jen tak tak). Umyl jsem plát důkladně mýdlem. Dnes ráno jsem po sundání očistil důkladně alespoň rohy IPA (tam jsem na to nějak při sundávání šáhnul). Obecně jsem čištění podložky doposud neřešil. Při tisku to šlo v pohodě a dolů to šlo také snadno... Ale po těch skoro 2 letech je to vlastně s podivem, že té asi 50× osahané podložce něco vlastně drželo. :)

No a večer budu opatrně okrajovat ten debilní brim, který na výtisku drží jak helvítská víra... :/
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: A scrapnul jsi to a opravil nebo jsi to nechal bezet? ;)
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Tak pochopitelně mi to došlo ve chvíli, kdy jsem to odeslal... Často mi pomůže se na něco jenom zeptat, pak si připadám trochu jako debil. Bývalý kolega tomu říkal "gumová kachnička" – postavíš si ji na stůl a vysvětlíš ji svůj problém. Přitom tě napadne řešení, nebo si všimneš chyby v kódu, který vysvětluješ... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam