• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    TOM_HOST: máme od ježíška Prusa Mini+. Dokázal jsem vyprodukovat držáček na čajovou svíčku. Hustý věci na makerworldu. Neznal jsem doposud.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    PAN_ILFORD: Ne kdeze … makerworld
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    CZMELAK: Nebo v dejvicich v NTK
    MISISSKA
    MISISSKA --- ---
    CZMELAK: Co HV lab tuším v kongresáku? Už z ruky?
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    TOM_HOST: to jsou tvoje designy? klobrc dolu
    CZMELAK
    CZMELAK --- ---
    Zdravim, nevite o nejake dilne na Smichove nebo v okoli kde by se dalo vytisknout par drobnosti?
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Neměl byste někdo doma 14 pinový (2x7) plochý IDC kabel?
    Potřebuju u Miníka delší kabel na displej, alespoň 50 - 60 cm, u tiskárny je jen 30 cm.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    TRUPKIN: Napis na podporu, tohle asi bude nejake spatne nastaveni..
    CHEMIX
    CHEMIX --- ---
    CHEMIX: Nasel na to i video, diky za tipy reseni to ma tak snd se zadari dle videa :-) https://youtu.be/-bYwgUPOIq8
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    Ahoj, posledních pár týdnů mi na CoreOne blbne RTSP přenos videa z Buddy cam. Nejde mi live stream na lokální síti, jen klasicky 1 snímek za 10 sekund. Řešili jste to někdo taky?
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    VLADDRACUL: Nikdo se jí neujal a už se mi jí nechce převážet. Tak nechám za úplně symbolickou jednu láhev abs like šedýho resinu s vyzvednutím ideálně sobota/neděle
    PECA
    PECA --- ---
    TOM_HOST: máš to krásný. :)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    :)

SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Zabalene dobre to je vzdy. Ale ze by zrovna formbot je mel tak fajnove urizle se mi uplne verit nechce vzhledem k tomu ze patri zrovna mezi ty s horsi kvalitou. Ale treba se jim to povedlo a ja mel 4x smulu ( nebo moc vysoky naroky )
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: Byl to Formbot kit a byl jsem s tim spokojeny. Vsechno dobre zabaleny a vsech ok.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Od koho to byl kit? Protoze jsem mel v ruce ctyri ruzne (tri meli byt kvalitni ctvrty byl z AE) a vsechny byli krive. Bylo to jen o trochu, na 200mm jsem mel 0.2mm mezeru mezi uhelnikem ( hodne drahy,kalibrovany, pujcoval jsem si z prace, zakladna byla metrologicka granitova deska ) a profilem ale kdyz se tohle nahromadi jednostranne tak je to poznat. A podle toho co jsem nasel tak nekolik podobne postizenych lidi ( co chteli mit pravy uhel opravdu pravy ) je tech pripadu vic. Ale vetsina lidi to asi ani nezaznamena protoze nasekaji nepresnosti jinde a ve vysledku to nejak vyjde...
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: A to je to podstatne, krasne jsi to napsal. Krive rezany extruze jsou desna vec, ale na to jsem mel stesti. V mem kitu byly krasne rovne a pravouhle a ta V0 taky slapala pekne.

Nechcete nekdo Voron V0?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Takovou hezkou, dlouho odpoved kde bylo jiste dokonale poznat ze tomu nerozumim a ze nejsem strojar sem napsal, jeden klik vedle a je to v ... :D
    Takze kratce - V0 v zakladu nema ( a nikdy nemela mit ) zadnou bed probe takze pokud si chtel mesh tak jedinne rucni s merkou/papirem. V prvnostnim setupu se jen delal screw_tilt_adjust merkou/papirem.
    Bed jako takovy ( ten 6+ mm plochy kus hliniku) nebudeme resit, ty jsou i od horsich cinanu celkem dobre ploche a pri rozmeru 120x120 neni o cem )
    Coz nesrovnas kdyz nemas Y lineary ve stejne rovnine ( plus jeste X linear ). Obecne si myslim ( a verim ze nejsem sam ) je nejlepsi mit vse sestave co nejlepe jak jde i navzdory vsem prekazkam ( krive urezane profily, krivy profil, zadna referencni hrana pro lineary, zadne voditko na umisteni Y profilu, bed uchyceny jen v jednom bode.... ) aby SW ( pokud muze ) nemusel moc dorovnavat. Uvedene veci ti zapricini ze mas naklonenou rovninu a jeste ( pokud bys udelal bed mesh ) "zdeformovany" bed - kde treba nemuzes srovnat vzdalenost v jednom rohu protoze Y linear jde "do kopce".

U me ( a z toho co vim tak nejen u me ) se to celkem povedlo. Konzistentni prvni vrstva ( 0.25mm ) po celem bedu bez jakekoli bed probe.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: Tim hliníkem jsem myslel hlavně to, že tam máš o jednu starost méně. Srovnání do roviny pak už je věc, která je ale vyřešené i ze strana softwaru. Protože nakloněná rovina se kompenzuje dobře, narozdíl od toho, když ten bed deformují šroubky.
    ACID
    ACID --- ---
    SKAUT: je potřeba se držet pravidla 80/20 :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ORBIT: Coz Voron ( nejen ten ) ma - silnej srovnanej kus hliniku. Coz ti ale porad nezajisti rovinu pri montazi do kriveho ramu nebo jako to ma V0 - na vysuty drzak kde pevny bod je vzadu + na dorovnani mas 3 srouby dva vzadu jeden vpredu. Plus dalsi promene.

Pisu ze to neni buhvijake CNC ne ze to neni CNC ( tohodle jsem si vedom ze to ma nejake spolecne veci ). Ve smyslu ze od toho chtit presnost na mikrony je vic nez to standartne muze nabidnout ( samozrejme jsou taci co misto remenu maji kulickove zavitovky, svareny ram idealne jeste plneny a dalsi veci ...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam