• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: Problem je, ze do nej to musis vazit rucne nebo zadavat ty ubytky rucne... alespon u tech prusa tiskaren co jsem se koukal do dokumentace API proste nejde vytahnout, kolik materialu to behem tisku sezralo (da se to jakztakz nejak zjistit z toho souboru, ale pokud ten tisk stopnes v pulce nebo je to multimaterial, tak zase blby). Aneb jak nekdo pise vyse, je to dobry pro lidi s pevnymi navyky :-)
    ACID
    ACID --- ---
    HVJ3R: na tohle mám Spoolman a nepotřebuju NFC
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tak postavit revinder a taky to jde ...
    V tom případě je otázka, jestli si nenakoupit sadu těch tagů a lepit si je na spilky dle potřeby sám
    Jestli ti je tedy možnost
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HVJ3R: No s čtyřmi refilly v nabídce (dlouhodobě) na to moc lidí nenalákají...
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NAVARA: Myslim, ze motivace ma bejt koupit jednou kotouce s tagem a pak uz jen refilly. Mne, i kdyz nemam farmu, prijde to info o zbyvajici gramazi fajn. Vim, jestli budu muset loadovat znova novou spuli a nemusim k tomu furt chodit. Jestli se to ujme, to uvidime.
    ENDER
    ENDER --- ---
    SKAUT: Ja jedu jen PETG.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak u PETG ta sleva započítána je, což z toho dělá "jen" 30% přirážku

PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    ORBIT: taky dobrej tip. Mě spíš jde o to, co nekupovat. Na trhu je toho habaděj.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Je možné, že PETG zásoby ještě tak moc vyprodané nemají :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PAN_ILFORD: Pla nesnese moc tepla. Rozhodne ne do auta.
    Neda se moc dobre brousit
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Petg. U pla jsem to nestudoval
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    OK. Jako nováčkovi: co je NO GO mezi PLA filamenty?
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    Koukam ze ten narust ceny je asi jen u PLA a PETG ? Ty ostatni mi prijdou stejne ( ne uplne mimo s cenou ). Nejsem zastance kupovani nejlevnejsiho filamentu ( nevidim duvod ), kdyz muzu tak beru neco lokalniho ale Prusi cenovka je pro tyhle materialy uz hodne i na me :D.

ENDER: Tak to ja zas mel s Aurapolem jen spatny zkusenosti / podprumer prinejlepsim. Za vyssi cenu. V porovnani s PM ( kde beru vetsinou uz ).
    Meli podivny prumer ( dost lital ), material se choval podivne ( asi moc velky blend? ). Krome ASA ktera celkem OK ( ale byla ve sleve a po predchozi zkusenosti z ni nebylo moc dilu ktery by byli moc namahany ).
    Pravda 95% casu tisknu z ABS takze po PLA a PETG nekoukam temer vubec, takze tam klidne ta situace muze byt jina.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Kde?

ORBIT
    ORBIT --- ---
    QWWERTY: Uzitecny to je hlavne v souvislosti s tiskem vice barev ci materialu. Usnadni ti to orientaci v tom co mas naloadovano v tiskarne. Tedy ti to umozni mit zavedenych treba 8 materialu a vzdalene pustit tiske libovolnych z nich nebo kombinace bez nutnosti to resit.

Dalsi fce je odecitani mnozstvi materialu. Tedy po tisku se updatuje informace o zbyvajicim filamentu v roli.

Asi to neni nic na sem tam tisk jednim filamentem, ale to i malinkou farmu to muze byt zajimave..

taky to druhotne povede k rozsireni mnoztvi dostupnych infilu, protoze by se meli vyznamne vice znovu pouzivat spulky s nfc..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    pro nas, co nevi o co jde

The OpenPrintTag Is Here! The Open-Source Smart Spool Standard Launching with the New, Redesigned Prusament Spool - Original Prusa 3D Printers
    https://blog.prusa3d.com/the-openprinttag-is-here-a-brand-new-nfc-tag-standard-for-smart-filament-is-now-shipped-with-a-new-redesigned-prusament-spool_123878/

a zcela uprime mi neni moc jasne, k cemu by mi to no diy/hobby-levelu bylo
    ...asi mam moc maly throughput plastu, abych takovou vec ocenil
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ja teda vidim u Prusi snizenou cenu za filementy bez NFC a aplikovanou slevu jaka ma byt za kit..
    To ze je filament s NFC tagem o podstatny kus drazsi mi ale taky neprijde jako dobry tah..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R0C3S3K: Refilly - kterých mají jen pár - nejsou ani kilovky, ale 900g :)

Dunno, asi nestíhají výrobu, tak zvedli ceny aby jim neutíkal zisk?
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja teda prusament uz docela dlouho nekupuju, ale to je dobra opicarna, to si prece nemuze myslet, ze spousta uzivatelu (kazdej z jinych duvodu) nepujdou ke konkurenci, stejne je vetsinou potreba to poladit rucne a ja NFC ani nemam, urcite si radsi koupim 2,5 kg aurapolu za litr, nez kilovku prusamentu za 750
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FARIN: Verzi bez NFC přestali prodávat :) Viz ten link na galaxy black - není skladem a nebude
    FARIN
    FARIN --- ---
    NAVARA: ta verze bez NFC je porad stejna ne? a neni treba ji kupovat (jako nepopiram ze ta cena za NFC je nesmysl)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam