• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: nemely obecne load cell senzory problem s driftem pri dlouhodobem zatizeni?

PECA: zrovna drzak na civku vyrobis fakt z cehokoliv :D

NAVARA
    NAVARA --- ---
    Však jsem pro bezstarostnost také nakupoval jeden z nejlepších a nejdražších fillamentů, ale ve chvíli kdy si výrobce tohoto jednoho z nejdražších fillamentů řekne "dojit!" a zvedne o 30-50%, tak se mi to úplně sponzorovat nechce. Sám mám hlad.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PECA: To plně chápu . Proto mi taky doma leží jeden lepší filament 😃
    PECA
    PECA --- ---
    SKAUT: No, já to vlastně vím, jsem jenom "líný" a nechce se mi to nastavení řešit... Což neznamená, že nebudu muset, když na to přijde. :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PECA: Blbý je že tam bude profil pro jednu tiskárnu a ostatní budou chtít taky. Navíc i ten profil co ti dodají nemusi byt vzdycky úplně nej takže se dá vylepsit ( většinou).

Ona ta kalibrace filamentu je zas celkem rychlá a stačí pár gramů filamentu. Nejdýl zabere temp tower. Ale teplota se dá celkem odhadnout.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    A do stojánku váhu :) Mám teda závěsnou a odečítám váhu špulku, ale mít ji ve stojánku je víc cool…

Akorát tedy různé průměry špulek (zvlášť teď, když budu testovat non-průša) a množství stojánků na pětimultimateriál…
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Případně pokud máš doma 4 ložiska můžeš si udělat univerzální stojánek na libovolné špulky. Design je Prusa mini a funguje bezvadně..
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: No vlastně proč ne... Probodnu krabici kusem násady na koště a klidně ji můžu postavit na tiskárnu. Saze tak blbý nápad to není. Dík za nakopnutí.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Aurapol rika ze mas tisknout podle prusament profilu a slape mi to taky dobre.

A extra velkou spulku jsem kdysi vyresil krabici na zemi pod tiskernou odkud se to odvijelo. Velmi neelegantní, ale funkční :)
    PECA
    PECA --- ---
    No, já se před Vánoci předzásobil Aurapolem (PETG, nic jiného nejedu). Navíc mám takový ten "blok", mít různé typy a značky, protože pak nevím co jak tisknout, nechci hlídat, co pro který materiál nastavit... Tady mi chybí, nějaký downloadable profily v e-shopech, nebo tak něco, abych nemusel řešit nastavení ve sliceru. Což beru tak, že to je vlastně alchymie a o to víc mě to odrazuje od experimentů... :/

No. Aurapol mi jede na Prusament profil a jakoby standardní 0,4 mm trysku. Tisk na HS trysku to nedává, což mě nenapadlo řešit při nákupu. Zase mě vyšlo 1 kg něco kolem 300 - 350 Kč v průměru za celý balík V akci to vycházelo tuším Na 4 či 5 ks 1kg PETG jedna špulka zdarma. Plus jsem vzal v druhé várce 2× velkou 2,5 kg špulku "přeběhu". Tam jsem se spálil v tom, že to je 2násobný průměr špulky, nikoli šířka, takže se mi to nikam pořádně nevejde a musím to převíjet na malé špulky... :/

Ale jinak to tiskne dobře, tak spokojenost. Cena proti original Průšamentu řádově poloviční. Je možné, že Průša nestíhá filament vyrábět a řeší to navýšením ceny. Pokud top prodá, tak ho ke zlevnění nic netlačí. Jinak ty NFC tagy, to musí být záležitost za pár kaček a klidně by je mohl dávat ke všem cívkám jako optional samolepku za malý příplatek...
    ACID
    ACID --- ---
    HVJ3R: na tohle mám Spoolman a nepotřebuju NFC
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tak postavit revinder a taky to jde ...
    V tom případě je otázka, jestli si nenakoupit sadu těch tagů a lepit si je na spilky dle potřeby sám
    Jestli ti je tedy možnost
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HVJ3R: No s čtyřmi refilly v nabídce (dlouhodobě) na to moc lidí nenalákají...
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NAVARA: Myslim, ze motivace ma bejt koupit jednou kotouce s tagem a pak uz jen refilly. Mne, i kdyz nemam farmu, prijde to info o zbyvajici gramazi fajn. Vim, jestli budu muset loadovat znova novou spuli a nemusim k tomu furt chodit. Jestli se to ujme, to uvidime.
    ENDER
    ENDER --- ---
    SKAUT: Ja jedu jen PETG.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak u PETG ta sleva započítána je, což z toho dělá "jen" 30% přirážku

PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    ORBIT: taky dobrej tip. Mě spíš jde o to, co nekupovat. Na trhu je toho habaděj.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Je možné, že PETG zásoby ještě tak moc vyprodané nemají :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PAN_ILFORD: Pla nesnese moc tepla. Rozhodne ne do auta.
    Neda se moc dobre brousit
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NAVARA: Petg. U pla jsem to nestudoval
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam