• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MARASAN: jak jsem psal, já všechno stahuju hotové a narazil jsem na to, že některé boxy nesedí do baseplatů, i když je to všechno 42mm standard. pokud si to budeš celé modelovat v generatoru sám, tak to nemusíš řešit.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOKKTOR: uff, dik, ale nerozumim.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MARASAN: tak jenom pozor na dvojí standard. já sem teď objevil ameriku/gridfinity, takže si teď dělám taky ordnung v šuplíkách a narazil jsem na jenu nepříjemnost - po té, co sem 6 hodin tisknul nějaké zarážky, tak sem následně shledal, že mají ostřejší rohy než baseplaty, co sem si vytisknul, a nesedí do sebe - takže toto si ohlídat.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOKKTOR: prave potrebuju vyskladat jeden suflik a gridfinity je adept.
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: hele nezkoumal jsem to do detailu, ale při zahájení tisku se zeptá z čeho tisknu, to mu vyberu že seznamu který si tvořím v něm a odečítá si už sám. Kliper a mainsail.
    Zatím jsem nezkoušel co se stane, pokud přeruším tisk v půlce.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MARASAN: stahuju hotove modely toho, co se mi libi/asi potrebuju. Slicuju to mormalne v creality sliceru. Ten novejsi, tusim creality printer se to jmenuje, z nejakeho duvodu dava se stejnym nastavenim vyrazne horsi vytisky.
    AXTHEB: ve sliceru se to jevi, ze dvojita zed stovkou ke o kousek rychlejsi nez ta jednoducha tlustejsi sedesatkou.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOKKTOR: a pouzils gridfinity generator nebos to smolil nejak jinak?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: narazil jsem na to náhodou
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    ANDY_WARHOL: Dobrý vědět :)
    Já měl zatim jen Neptuny a tam je to v poho. A po tom co jsem ho hodil na lineáry a dodal výztuhy, tak už to tiskne stejně rychle jako CoreONE a asi určitě by šlo i rychleji, ale to budu teprv zkoušet :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: Potkal jsem Vase mode generátor na krabičky, to by mohlo pomoct
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DOKKTOR: Single wall printy na 0.4mm nozzle jsem tiskl kolem 50-60 mm/s s šířkou 0.55 a drželo to dobře, dělal jsem tak i díly na RC letadla. Pořád by to mohl být lepší čas než dvě stěny stovkou.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    DOKKTOR: Tekl bych ze tloustku steny musis odzkouset jestli ti to bude drzet dobre a fungovat jak ma. U nizkych kontejneru mozna..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DOKKTOR: jo samozřejmě takové ty věci jako minimální infill a tenké stěny jsou samozřejmost. dělám dvě stěny, je jedna stěna ok, nebo se bude lámat?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    otázka na majitelé enderů - jakou nejvyšší rychlostí lze tisknout konkrétně na ender 3 v2 s direct drive - momentálně tisknu hromadu věcí na gridfinity a snažím se to co nejvíc urychlit, kvalita zas tak moc nehraje roli. zatím jsem jel nejrychlej 100mm/s s vrstvou 0,3 - trysku mám jenom 0,4. nějaké obyč pla 210-230°C (touto rychlostí jedu 215. lze to ještě nějak urychlit? je mi jasné, že vyplnit tím šuplíky psacího stolu bude trvat několik dní, ale každá hodina k dobru se počítá.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LORDPEET: ten novej kentaur není otevřený :(
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: Problem je, ze do nej to musis vazit rucne nebo zadavat ty ubytky rucne... alespon u tech prusa tiskaren co jsem se koukal do dokumentace API proste nejde vytahnout, kolik materialu to behem tisku sezralo (da se to jakztakz nejak zjistit z toho souboru, ale pokud ten tisk stopnes v pulce nebo je to multimaterial, tak zase blby). Aneb jak nekdo pise vyse, je to dobry pro lidi s pevnymi navyky :-)
    LIVE_RUSTY
    LIVE_RUSTY --- ---
    ACID: Pribalil jsem mu ho...
    ACID
    ACID --- ---
    LIVE_RUSTY: ten dotykáč je co zač? Kdyby ho náhodou Andy nechtěl..
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    TEAPACK: Elegoo mam hodně rád. Je to otevřený (do firmwaru se můžeš hrabat jak chceš), dělá se na ně dost upgradů i třeba od bondtechu nebo micro swiss a co mam zkušenost, tak jsou dost spolehlivý, měl jsem neptuny 3 max a paráda, pak jsem přešel na Neptune 4 max...
    Toho jsem minulej týden hodil na lineáry (X a Y), přidělal ještě přední vzpěry a hodil na něj high flow micro swiss hotend a je to dobrej o velikej stroj :))

Aktuálně mam Anycubic 4Max pro (lehce poštelovanej a budu pokračovat), Miníka v enclosure (potuněný) a toho Neptuna :)

TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NAVARA: co teď koukám na ELEGOO tiskárny, tak si myslím, že nebýt tam toho mmu2, tak už to náhradní díly jsou O:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam