• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LORDPEET: Skládačku už ne, počkám si na sestavený One+ L s již instalovaným a otestovaným INDX x8, vysokoteplotním hotendem, namotnovanými USS Dryboxy,… prostě "Core One+ L All-In" ve smyslu vybalím a tisknu :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nejspíše změnili odkaz na článek, původní mi to nenajde

Webový ShapeScan vytvoří vektorový obrys libovolného předmětu. Je zdarma a pomůže 3D tiskařům – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/webovy-shapescan-vytvori-vektorovy-obrys-libovolneho-predmetu-je-zdarma-a-pomuze-3d-tiskarum/sc-870-a-239274/default.aspx
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SKAUT: proto jsem navrhoval jít se podívat někam kde už z toho mají výrobky..

A na takové jednorázovky, kde nevím jestli to budu chtít a spotřebuju roli je ten maker space dobrá věc, protože zaplatíš je co protiskneš, což je pár korun. Já teď budu řešit to samé v pražském fablabu
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    PECA: Kup si vzorek. Ideální na "ohmatani".
    ACID
    ACID --- ---
    PECA: záleží co za objekty chceš tisknout, ale výsledek se dá zásadně ovlivnit výplní. Používám smartfill flex 93A a je to tak zhruba na úrovni staré gumy na mazání. Ta se slonem.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PECA: nevím o tom nic, ale zaznamenal jsem že se běžně používaji 2 druhy měkkosti.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Uvazuj nad tima jdi si to odzkouset do nejakeho maker spacu, abys videl jaky to skutecne je. Protoze bez ohmatani je flex bud zkusenost nebo nahoda
    PECA
    PECA --- ---
    Taková úvaha. Vzácně bych rád něco vytiskl "flexem", jakože pružné. Jsou to bohužel různé usecases. Jde mi o to, pokud bych nějaký flex kupoval, tak jaký, jakou tvrdost ideálně.
    Lze vystačit s jednou tvrdostí univerzálně, nebo nad tím nemám ani uvažovat? :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Gridfinity s vlastnim rozmerem? To nechapu. Gridfinity je konecne definovany stadart a toho je dobre se drzet.

A na vertikalni plochy teda resim Multiboard.
    PECA
    PECA --- ---
    DOKKTOR: Jo tenhle umí, toho jsem si nevšiml, zkoušel jsem to na tom druhém web-generátoru. A máš pravdu, že když stáhneš nějaký random modely, tak to pak do sebe nemusí pasovat. Což je pak na špatnou náladu...
    Já tím nestandardem spíše narážel na nějaký vlastní rozměr jedné kostky toho gridu. To si pak už musíš hlídat sám, mít to někde napsané, nebo to furt měřit, respektive, já bych musel. Takže mi přijde lepší se držet nějakého sjednoceného mustru.

ANDY_WARHOL: No, asi se to nemusí. Podle mě to je jenom nice to have. Nemám odzkoušeno. To by musel někdo s vlastní zkušenostní, jestli je to fajn mít omagnetované. Mě by to přišlo fajn mít na nějaký lehký zaklapnutí. Ne moc, aby to nevyhazovalo drobnosti, když se to vytrhne silou, ale přitom fixovalo proti random vyskočení při drcnutí do stolu, nebo tak něco.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    a pouzivate tam ty magnety ? me to od toho odradilo, protoze to neni proste po ruce
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PECA: https://gridfinitygenerator.com/en pulkrabicky a jine deleni umi

A abych to za sebe ukoncil, rak kaslu na stahovani specialnich hotovek - jednak ke tam ojeb s tim, aby to do sebe sedelo, jednak jsem tiskl krabicku na np-f baterky, kam se o mm ta baterka nevleze, a tretak v generatoru si to navrhmu tak, ze to ve vysledku tiskne trikrat rychlejc
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Jo uz mam jasno - Gridfinity ma jakejsi grid na spodku. Ja chledam jiny system - ciste jenom krabicky, ktery do nuly vyplni dany space.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak zivot chode :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HVJ3R: takze se ten zbylej bordel akoat presune vedle tech krabicek a kdyz ji vyndas, tak se ti nsype na ten grid a uz to tam zpatky nevratis :)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NAVARA: To ani neni potreba. Volny prostor sam pritahuje polozky, ktere se vymykaji kategoriim vybranym pro krabicky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Volné místo se přeci dá vystlat sáčky s gumovými medvídky…
    PECA
    PECA --- ---
    Není nad to udělat si vlastní "nestandard". :)

Rozhopádně, pokud si dobře všímám, tak "gridify" podporuje i tvorbu "půlek", respektive X + 0,5 U pro případy potřebného vyplnění prostoru, ne? Tak Ne, mřížku to vygeneruje pole potřeby v rastru 42 mm + příslušný okraj, aby to nelítalo v šuplíku do stran. Uživatel si akorát vybere, kde chce mít nevyužitý prostor (vpředu/vystředit/vzadu, vlevo/vystředit/vpravo). Krabičky to na "půlky" generovat neumí, což je trochu škoda.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MARASAN:
    - změníš grid z 42x42 na něco, co ti optimálně zaplní šuplík
    - oblíbíš si to, budeš to chtít dát jinam
    - buď použiješ šuplíkový grid a stejně ti to nový prostor nezaplní optimálně
    - nebo použiješ jiný grid a nebudeš moct prohazovat krabičky mezi sebou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam