• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PECA: https://gridfinitygenerator.com/en pulkrabicky a jine deleni umi

A abych to za sebe ukoncil, rak kaslu na stahovani specialnich hotovek - jednak ke tam ojeb s tim, aby to do sebe sedelo, jednak jsem tiskl krabicku na np-f baterky, kam se o mm ta baterka nevleze, a tretak v generatoru si to navrhmu tak, ze to ve vysledku tiskne trikrat rychlejc
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Jo uz mam jasno - Gridfinity ma jakejsi grid na spodku. Ja chledam jiny system - ciste jenom krabicky, ktery do nuly vyplni dany space.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak zivot chode :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    HVJ3R: takze se ten zbylej bordel akoat presune vedle tech krabicek a kdyz ji vyndas, tak se ti nsype na ten grid a uz to tam zpatky nevratis :)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    NAVARA: To ani neni potreba. Volny prostor sam pritahuje polozky, ktere se vymykaji kategoriim vybranym pro krabicky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Volné místo se přeci dá vystlat sáčky s gumovými medvídky…
    PECA
    PECA --- ---
    Není nad to udělat si vlastní "nestandard". :)

Rozhopádně, pokud si dobře všímám, tak "gridify" podporuje i tvorbu "půlek", respektive X + 0,5 U pro případy potřebného vyplnění prostoru, ne? Tak Ne, mřížku to vygeneruje pole potřeby v rastru 42 mm + příslušný okraj, aby to nelítalo v šuplíku do stran. Uživatel si akorát vybere, kde chce mít nevyužitý prostor (vpředu/vystředit/vzadu, vlevo/vystředit/vpravo). Krabičky to na "půlky" generovat neumí, což je trochu škoda.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MARASAN:
    - změníš grid z 42x42 na něco, co ti optimálně zaplní šuplík
    - oblíbíš si to, budeš to chtít dát jinam
    - buď použiješ šuplíkový grid a stejně ti to nový prostor nezaplní optimálně
    - nebo použiješ jiný grid a nebudeš moct prohazovat krabičky mezi sebou
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AXTHEB: tak to pak nadyzajnuju na jinej rozmer, nebo?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MARASAN: To si myslíš teď :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AXTHEB: to je v klidu, mam jeden suplik v kuchyni v karavanu na pribory a pod.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DOKKTOR: To je sice lákavé, ale nedělal bych to. Pak to bude dělat i do jiného šuplíku, dá tam jiné rozměry a nakonec mu bude líto, že nemůže ty krabičky prohazovat.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MARASAN: pokud půjdeš z generátoru, tak si můžeš zvolit velikost rastru i krabiček tak, aby ti to sedělo přesně do šuplíku - když ho zaplníš komplet, tak vlastně ani ten rastr nepotřebuješ
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOKKTOR: budu to muset zkusit, predpokladal jsem moje rozmery "krabicek" a generator jen vysype model.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MARASAN: je k tomu takovy ctvercovy rastr, do ktereho se to sklada, aby to drzelo na miste
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOKKTOR: jasny, ja nevim, co myslis baseplate? Jakoze kdyz si zmerim suplik, vytisknu krabicky, tak je pak nenacpu do supliku a.k.a. baseplate?
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    WEWERKA: Tak jsem objednal z briol.cz, dorazilo to celkem rychle, ale ten eshop je hodne "svojskej". Rozesira se jim to, kdyz si otevres vic tabu, zbozi mizi z kosiku. Priste zkusim jinde, ale to je otazka kdy to bude, kdyz mam ted stovky sroubku do zasoby :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MARASAN: jak jsem psal, já všechno stahuju hotové a narazil jsem na to, že některé boxy nesedí do baseplatů, i když je to všechno 42mm standard. pokud si to budeš celé modelovat v generatoru sám, tak to nemusíš řešit.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DOKKTOR: uff, dik, ale nerozumim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam