• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HONCKA: Řekl jsem gemini, že chci scad pro košík na filtr, který vložím do trubky o průměru X, chci dole mřížku a nahoře můstek pro chycení a dal to na první dobrou :)

Každopádně lychee si uložím…
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Používáte někdo ai generátory na modely? Skusil jsem od lychee https://3dgen.lychee.co/ a jsem velice příjemně překvapen
    dal jsem tam fotku našeho kocoura a tohle vyšlo

ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Haha, dobre to pises.
    Mam pripraveny balicek pantu z Ali, mam pripravene sablony pro skla a uvidime jak to pujde.
    Ocekavam ze s panty i dobrym ukotvenim skel stravim dost casu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ORBIT: Fandim, u dioptrickejch bryli vidim trochu problem v uchyceni pantu do tech subtilnich casti, ktere jsou oproti slunecnim tenoucke, sehnal jsem si i na ty slunecni origo male brylove panty, ale to v domacich podmimkach imo neni proveditelny to smysluplne uchytit, je to podle mne vlisovany strojove a chtelo by to datasheet na ty panty, aby si to clovek pripravil opravdu presne, v cr jsou ty panty v malem mnozstvi prakticky nesehnatelny, musel jsem na aliexpress a vzit to ve vetsim nektery jsou tak titerny, ze se bez pinzety clovek nehne ani aby je nasadil, nakonec jsem se u tech slunecnich na to vykaslal a dal tam metrickej sroub
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    R0C3S3K: Ja mam v planu si udelat dioptricke bryle, ale nebyl zatim cas se do toho po orit a zacit iterovat. Dik za inspiraci
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    zkusil sjem si vymodelovat a vytisknout slunecni bryle,,, skla jsem pouzil nejakej noname z rozsedlejch brejli od vietnamcu

KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Nevíte, jestli dokáže EU obchod Bambu lab vystavit fakturu na firmu kvůli odečtu DPH? V košíku při zadání adresy tam taková možnost jako vyplnit firemní údaje nejsou.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Ad zavity. Ten muj ND13 jsem nenasel, zkusmo ho prototypuju po 0,5 mm a dneska ho budu mit. Mozna to je jen GL14 s malinko vetsima vulema, ale ani na ten nemam specifikaci.

Co by ale mohlo pomoci vsem ostatnim na ruzne jine zavity je tenhle web:

Portál pro strojní konstruktéry
    https://e-konstrukter.cz/prakticke-informace/zavity
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MIKULAS: ja na tohle resim modelinou, kdyz je to mensi. Obtisknout klidne pres igelitak a je co merit.
    Ale tenh gnerator threadu je genialni, uz jsem si to ulozil a rozhodně se mi to bude hodit.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    TLOUDEV: na otisk obtočit teflonkou a zalít epoxidem, pak to můžeš lépe změřit... mě se ale osvědčilo si ty 3.4 pokusy vytisknout z průhledného filamentu, tam hned vidíš kde to drhne. Na první dobrou to většinou nedáš kvůli expanzi/kontrakci.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    HVJ3R: jj... jakozto zamecnik tyhle veci znam, 60 to neni, s tim jsem zacal :-) Premejslim o otisku a naslednym 3D scanu, akorat musim zase oprasit a rozchodit horus a nakalibrovat cyclopa... a stejne si moc nejsem jisty presnosti tehle metody. (a nebo zavit nabarvit a flasku primo postavit hrdlem dolu na tocnu, akorat si tim ten zavit dost zaprasim)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    TLOUDEV: Jeste uhel, tyhle trubkovy bejvaj 55 nebo 60°. Kdyz to teda nechces kupovat, udelej jeden tak a druhej tak, to se blbe meri. Nebo teda muzes si udelat takovy merky, komoly Vcka 60 a 55 ale i tak to ba tom malym zavitu poradne neuvidis. Googli "thread angle".
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    kdyz teda mluvite o zavitech, snazim se o to same (zmerit a vytisknout) u zavitu na sifonove flasce, zadna dokumentace nikde neni, vubec nevim co je to zac... zatim mi vytisteny vzorek jaksi nesroubuje, a jelikoz mam k 3D tisku komplikovany pristup, rad bych mel pristi verzi uz dobre. Zmeren vnitrni prumer 32mm, vnejsi 36mm, stoupani 3mm, ale... je tam malo zavitu na poradny zmereni, jeste je to skleneny a tak to mate telem, a merky teto velikosti nemam...
    tusite nekdo?
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    PETER_PAN: Zavity jsou voprc merit, nikdy se mi to nepovedlo poradne. Jednou jsem si tu normu musel i koupit, protoze jinde se to proste najit nedalo.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    PETER_PAN: taky jsem to resil, mrkni sem
    GitHub - Twarner491/ParametricBottleCapGenerator: Lost a lid or just want a more functional cap? Generate and print your own, compatible with any existing threads! Uses metric thread standards via equ...
    https://github.com/Twarner491/ParametricBottleCapGenerator?tab=readme-ov-file

plus jsem jeste pouzival tenhle clanek
    How to Match a Bottle or Jar with a Closure: Neck and Closure Threads and Dimensions Explained | Richmond
    https://www.richmondgroup.com/news-insights/insights/how-to-match-a-bottle-or-jar-with-a-closure-neck-and-closure-threads-and-dimensions-explained
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Zdravim vespolek. Od rana resim problem. Potrebuji do Fusion360 dostat definice zavitu oznacovaneho ND13, coz je dle vseho zavit standart GPI 13-425. Nemuzu najit presnou definici zavitu, nepomohla ani AI, zkousel jsem adaptovat jiny ND zavit ( https://github.com/mikebebjak/Fusion360-Custom-Threads ), ale je moc volny (po vytisteny) a dle konsultace s AI ma GPI patrne jiny uhel nez 60 stupnu (nevim jestli je to pravda, ale nemam moznost overit).
    Neumel by nekdo pomoc?

Jde o to najit zpusob jak to resit obecne v budoucnu na jine zavity. Dneska jsem s tim stravil pres 2 hodiny cisteho casu, tisk, mereni suplerou a nemam to vyresene. Ted kdyz si vsechno znovu premerim, zadam rucne, a diky vulim to nejak bude fungovat, tak to budu priste u jineho zavitu resit znovu.

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KAERO: zajímavý :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    ANDY_WARHOL: na draty pouzili PriElex AG-1074 Silver Conductive Ink, resistivity of ∼7 × 10−7 Ω·m. Na magnety pouzili composite made of nylon 12 and particles of strontium ferrite at 69% in volume (MATE Co., Okayama, Japan), cimz dosahli nejake destiny tesla.
    PECA
    PECA --- ---
    Podle zdroje ty motory fakt tisknou, včetně "vinutí" i "magnetů":
    https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17452759.2026.2613185
    Teda, pokud jsem zase něco zkratovitě nepřehlédl...
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja nerikam, ze to bude fungovat, ani ze to budu zkouset :) ale bez navijeni civek je to radove jednodussi job.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam