• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    DRAGON: Bude tě štvát, že ti to ofoukne a zhroutí. běž rovnou do nějaké krabice okolo tzn. core. taky netisknu nonstop, ale když něco potrebuju, tak to chci mít povedené na první pokus.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MARASAN: jo, to sem zapomnel zminit, nekupuju cinske produkty (chapu ze ve vsem je cina, ale koupit cinsky produkt je vyssi level). Takze jsme se s kamosem shodli, ze koupim pro zacatek Prusa Mini s Wifi modulem na bazosi za par korun, to testnu, kdyz po dvou mesicich budu porad aktivne tisknout, tak mini prodam a pujdu po necem serioznejsim.
    Zni to jako dobrej plan?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DRAGON: pokud chces podporit Čínu, tak Bambu. Muzes ovsem podporit i Průšu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KUBLAJ: nebo vterinovy gel, mnohem lepsi na manipulaci
    B30
    B30 --- ---
    DRAGON: za mě je bambu P2S v combu s AMS nobrainer
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ahoj, planuju koupit 3D tiskarnu, ale vubec nevim jakou. poradite mi?

budget tak 20K? je to hodne? malo?
    co bych rad: aby to umelo tisknout ruzny barvy najednou (ale tohle neni uplne nutna podminka, jen prijemny bonus), aby to umelo co nejvetsi resolution (jemnost tisku) a aby to umelo tisknout co nejvetsi plochu.

moc diky :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KUBLAJ: nemuzes tam toho davat tolik :D
    max. 1 kapku doprostred plochy, minimalne 10mm od sebe, opatrne rozetrit do tenke plochy po obvodu, a vyhybat se okrajum
    potom by to mohlo vyjit, ze i pri splacnuti to nedotece az uplne k okraji -> nebude zvenku videt
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    To mě napadlo, ale nechtělo se mi do toho :)
    Čím nejlépe lepit? Klasickej vteřiňák nechává bílej povlak u spoje.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KUBLAJ: zvlast spodek, zvlast vrsek a pak slepit.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Poradili byste mi prosím, jak nejlépe vytsiknout toto? Je to cca 5cm průměr, funkce je čistě estetická. Bud to jako odměna za turistický víkend. Přemýšlím hlavně nad orientací na podložce. Zespodu je pak embosovaný text
    Děkuju

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TOM: Liederhaus v Zel;izich dela experimenty s tiskem skla... ale trochu jiny uziti a jiny meritka.
    TOM
    TOM --- ---
    sklo v prostoru ještě nebylo?
    This Swedish company is 3D‑printing glass — and it’s not Sci‑Fi
    https://youtube.com/shorts/o6hBD9nV4f0
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PETD: V hwlabu je velka tiskarna asi 1000^3
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    PETD: Mam 42x42x48 (dalo by se upravit výška i na 50)
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo máte 3D tiskárnu s větší plochou než má prusa XL?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ACID: Já mám pocit, že co jsem měl v ruce mělo rozsah něco jako 230-240, ale taky to byl úplně naprd materiál :)
    ACID
    ACID --- ---
    ZVIRATKO: a přitom na recykláty potřebuješ vyšší teploty než na primární materiál..
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KUBLAJ: Tak silně bych to neformuloval, určitě budou výjimky, které se jen nepřepálí ale mechanicky jim to nepomůže, ale většina CPE (což bývá modifikované PETG) má podstatně vyšší teploty, podobně to má PCTG. Recyklované PETG má většinou teplotu nižší )hlavně proto že jinak teče a dělá bordel), nebo tako, kde je nějaká příměs, která tu teplotu nesnese (svítící filamenty, metal povrch,,,,).

Osobně doporučuji přejít na PCTG pro všechno, kde by normálně člověk zvolil PETG, jen je na výběr menší výběr barviček ,ale výsledek je úplně jinde,
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    ZVIRATKO: Čtu to teda správně, že když budu kupovat PTGE, tak čím vyšší teplotu u něj uvidím, tím vyšší můžu očekávat kvalitu (filamentu i finálního výrobků)?
    SPM
    SPM --- ---
    Zrovna u PLA alzamentu mi na prusovi ten generic PLA profil funguje celkem dobre a to i na speed profil s 0,6 HF tryskou. Ani jsem vlastne nekoukal co to ma mit za teploty tim ze to fungovalo :))

(Mimochodem jsem narazil na vtipnost, kdy se mi blbe tisklo Aurapol PLA - ve vytisku diry. Pak jsem zjistil, ze to dela jenom pri tichym tisku, ktery se lisi asi hlavne rychlosti prejezdu. Takze asi nedostatecna retrakce, kdy pri pomalem prejezdu to ten material vycinta a pak tam chybi)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam