• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Neměl byste někdo náhodou pozvánku na https://materialize.is/ ?
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    HONCKA: Dá se vychytat, ale je s tim sraní no. Snažší prostě zvednout offset o tloušťku skla.

Já měl na Miníkovi s PETG problém, protože na tý hladký PEI to moc nedrží. Na to je lepší zrnitá, ale nejvíc se mi osvědčil klasickej steel sheet ještě z původního starýho miníka
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja treba tisknu petg tak, ze umyslne otevru celej box (mam DIY, takze muzu otevrit 3 strany) a nekdy jeste pustim externi ventilator, zvlast u tisku s vice perimetry (3-4) a tencimi tvary mi to pomaha, aby perimetry rychleji chladly a tisk byl cistsi, kazdopadne vzdycky tisknu petg s otevrenym boxem, v tiskove mistnosti pres zimu bylo stabilne 17 °C, pro mne uplne ideal
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    KAERO: Ja mam u PLA problemy, kdyz teplota mistnosti klesna pod 20 stupnu, nad alles gut, ale pod je to ponekud s nejistym vysledkem
    KAERO
    KAERO --- ---
    WEWERKA: o vikendu se moji kluci kouknuli co tisknu, cca v polovine, zapomneli zavrit dvere krabice s tiskarnou, teplota v krabici klesla skokove z 29 na 22 stupnu, a PETG tisk dokoncen v pohode, zadne znamky zmeny tvaru. Alzament PETG, Bambulab A1.
    To by me zajimalo jak velka zmena teploty nastane u tebe ze ti to udela problem?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LORDPEET: u toho ti asi nebude fungovat prusa autoleveling
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    KALIBAN: Hele nevim jestli najdeš správnej rozměr, ale hledej tohle - https://aukro.cz/sklenena-karborundova-deska-creality-cr-6-se-7102628311?gad_source=1&gad_campaignid=22496060384&;gbraid=0AAAAADjE5E1cS535l0rV5HKxMhjtJ7I4I

Nebo prostě "ultrabase"
    Já koupil na anycubic 4max pro a nechal u sklenáře seříznout ;)
    Jen bude potřeba poštelovat buď pindu nebo offset
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LORDPEET: je takova podlozka i na mini? to chci!
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    DRAGON: Za me (taky nefandim Cine) je Mini idealni entry. PLA a PETG to v pohode da. Jestli te za chvili zacne srat, ze je to maly, asi budes tisknout dost a budes chtit level up. Mozna bych se jedny i zbavil.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    WEWERKA: Tak ono i hodně záleží na podložce, na kterou tiskneš, tam bych hledal problém s tim, že se ti to odtrhne...

Na jedný tiskárně mam třeba podložku potaženou karborundem a dokud je zahřátá, tak to z ní neurveš ani páčidlem (to by při nárazu spíš odnesla tisková hlava) a jak vychladne, tak výtisk sám doslova povyskočí a stačí ho jen sebrat :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    DRAGON: Ten enclosure je spíš pro ochranu tebe než tiskárny, nechceš dejchat (a mít byt plnej) mikroplast :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ...uz je to tady...;)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Já chladim petg na max hned od druhé vrstvy tisku a výsledky lepší než bez ofuku...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KAERO: Mam doma ventilaci, ktera se mi pousti jen obcas. Vadilo to i u PETG. Nekolik hodin tisku, trosku to ofouklo a vsechno v haji.

DRAGON: Vidis to, mas jasnou predstavu co chces. Za me je zbytecny ztracet cas s mini.
    Jinak ten zmineny prach, to je oboustranny. Schvalne si porid UV svetlo a uvidis jak se ti okolo tiskarny zacne usazovat mikrobordel. Krabice to drzi docela hezky v sobe.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DRAGON: na technický věci asi bude lepší klasická fdm, já tisknu hlavně miniatury a tam na fdm takový rozlišení nedáš, pak mám ještě na větší věci Průšu MK3
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    dík moc všem za rady, budu to muset nějak zpracovat, nicméně vzhledem k tomu, že se koukám skoro neshodnete, tak asi fakt koupím tu PRMini a dál se uvidí časem, vždycky jí prodám zpátky na bazos o pár korun míň. :)

HONCKA: chci si tisknout všechno možný, různý držáky, namotávače a vedení kabelů, vychytávky na doma, držáky do dílny na chalupu, případně zábava: koupíš si novej gamepad, tak si udělám stand (mimochodem dík za ten GS Cyclo2, tuším, že si mi to radil ty, dopadlo to tak, že mám jeden i sám doma ;]]), no a časem bych chtěl, až se s tím naučím, udělat pro mě a kámoše, takovej holy grail z našeho mládí, vytisknout si 3D verzi týhle ruky, což, chápu, zní divně, ale tak jsme lidi, sme divný a máme sny z dětství :) Taky bych si na tom rád tisknul různý držáky na kolo (na brašny atd).

WEWERKA: "terárium" samozřejmě dokoupím, to je jasný, nechci aby se mi na to prášilo, mimojiné.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DRAGON: co na tom chceš tisknout, jestli chceš max rozlišení a máš možnost mít tiskárnu v nějaké technické místnosti, tak resin, resinový tiskárny okolo 10k umí tisknout na cca 15µm
    KAERO
    KAERO --- ---
    WEWERKA: tak jestli bude tisknout z PLA nebo PETG tak nejaky ofuk resit nemusi. Vadi to u ABS, a pro zacatecnika je ABS fakt nevhodny.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    DRAGON: Tu mini si kup, jako zacatek zjisteni, zda te to bude bavit je to dobra volba, box na zakkadni materialy jako je pla nebo petg za mne neni potreba, schvalne rikam za mne, protoze casem zjistis, ze na jednu vec bude pet rozdilnych nazoru, nekdy i naprosto jdouci proti sobe
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    DRAGON: Mam mk4s a jsem happy... na vicebarevnej tisknoak myslim muzes dokoupit ten jejich modul :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam