• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Dovolim si zde nabidnout svuj stroj.
    Mk4s s prusa enclosure a mmu3
    Dalsi tiskove platy. Box s kamerkou, filtraci a svetlem

Cena kolem 20 k dohode
    Do posty prosim
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: No, to průša dodnes nevyřešil - pokud se MMU3 sekne při natahování fillamentu, tak je display zamrznutý a jediné co umožní je buď retry nebo reset.

Posunout podavaček MMU do strany, aby ses dostal k probroušenému fillementu? Eject, Load, Cut? Zapomeň. Pěkne prstíkama manuálně otáček tyčkou a doufat, že ti to neufikne prsty.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DANYSEK: protoze provoz MMU2 je strasny pain. delat s tim libovolny delsi tisk bylo vzdycky za trest, a ne nadarmo se dodelavaly hardware switche, aby se pri zaseku mohl udelat hard reset, ktery nerozhodil celou tiskarnu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    mimochodem, dnes od Prusi vysel stable fw 6.5.3
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NAVARA: proc utrpeni? ;-) Popravde, ja z navodu nedodrzel jednu zakladni vec... a to konzumaci medvidku :) Ty nahradil Liberator... :D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: v krabici lepsi. pro upgrade na MMU3 ji nebude muset rozebirat :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ENDER: origo novou MK3S+ stavebnici ještě v krabicích případně pořád mám, včetně mmu2s pro extra utrpění :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KAERO: Takova rozehrata skrin jeste teplotu dost udrzi. Ja to mela volne na zemi resp. na behacim pasu, ne na stole. Moje ventilace se pousti sem tam (podle venkovni teploty) a nemam dohrev. Mam sice rekuperaci, ale 60% ucinnost. Takze z niceho nic mi dovnitr prijde treba 10C, ale v mrazech to fouka zase jen velice kratce, aby nezamrzl vymenik. Teplota v mistnosti mohla byt kolem 15-16C, tenkrat to byla jen skladovaci mistnost a netopilo se tam moc.
    Z jedny strany to bylo odklopeny. Dala jsem okolo papirovou krabici a uz se to vytisklo v poradku.

LORDPEET: Podlozky standardni pro Prusi. Mam jen satin a hladkou. Ted uz pouzivam lak, tenkrat jsem myslim nic takoveho nepouzila.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Neměl byste někdo náhodou pozvánku na https://materialize.is/ ?
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    HONCKA: Dá se vychytat, ale je s tim sraní no. Snažší prostě zvednout offset o tloušťku skla.

Já měl na Miníkovi s PETG problém, protože na tý hladký PEI to moc nedrží. Na to je lepší zrnitá, ale nejvíc se mi osvědčil klasickej steel sheet ještě z původního starýho miníka
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja treba tisknu petg tak, ze umyslne otevru celej box (mam DIY, takze muzu otevrit 3 strany) a nekdy jeste pustim externi ventilator, zvlast u tisku s vice perimetry (3-4) a tencimi tvary mi to pomaha, aby perimetry rychleji chladly a tisk byl cistsi, kazdopadne vzdycky tisknu petg s otevrenym boxem, v tiskove mistnosti pres zimu bylo stabilne 17 °C, pro mne uplne ideal
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    KAERO: Ja mam u PLA problemy, kdyz teplota mistnosti klesna pod 20 stupnu, nad alles gut, ale pod je to ponekud s nejistym vysledkem
    KAERO
    KAERO --- ---
    WEWERKA: o vikendu se moji kluci kouknuli co tisknu, cca v polovine, zapomneli zavrit dvere krabice s tiskarnou, teplota v krabici klesla skokove z 29 na 22 stupnu, a PETG tisk dokoncen v pohode, zadne znamky zmeny tvaru. Alzament PETG, Bambulab A1.
    To by me zajimalo jak velka zmena teploty nastane u tebe ze ti to udela problem?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LORDPEET: u toho ti asi nebude fungovat prusa autoleveling
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    KALIBAN: Hele nevim jestli najdeš správnej rozměr, ale hledej tohle - https://aukro.cz/sklenena-karborundova-deska-creality-cr-6-se-7102628311?gad_source=1&gad_campaignid=22496060384&;gbraid=0AAAAADjE5E1cS535l0rV5HKxMhjtJ7I4I

Nebo prostě "ultrabase"
    Já koupil na anycubic 4max pro a nechal u sklenáře seříznout ;)
    Jen bude potřeba poštelovat buď pindu nebo offset
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LORDPEET: je takova podlozka i na mini? to chci!
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    DRAGON: Za me (taky nefandim Cine) je Mini idealni entry. PLA a PETG to v pohode da. Jestli te za chvili zacne srat, ze je to maly, asi budes tisknout dost a budes chtit level up. Mozna bych se jedny i zbavil.
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    WEWERKA: Tak ono i hodně záleží na podložce, na kterou tiskneš, tam bych hledal problém s tim, že se ti to odtrhne...

Na jedný tiskárně mam třeba podložku potaženou karborundem a dokud je zahřátá, tak to z ní neurveš ani páčidlem (to by při nárazu spíš odnesla tisková hlava) a jak vychladne, tak výtisk sám doslova povyskočí a stačí ho jen sebrat :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    DRAGON: Ten enclosure je spíš pro ochranu tebe než tiskárny, nechceš dejchat (a mít byt plnej) mikroplast :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ...uz je to tady...;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam