• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    MHO
    MHO --- ---
    ENDER: twl. 3D tiskarna je z hlediska mikroplastu to nejmensi zlo. Tech uz mas v sobe tolik, ze nejaky case na tiskarnu fakt nic nezachrani.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Nevyrabeli jste si nekdo case na tiskarnu? Mam prusa mini a po tom co jste me tu vystrasili s mikroplastama (i kdyz to mam v neobyvane mistnosti), chtel bych si na ni udělat krabici. Chtel bych to delat z plexi 500x500x3 (mozna tloustku 4).
    PYKIX19
    PYKIX19 --- ---
    KALIBAN: co nejpevnější, ale už jsem to zadal prvnímu člověku, co na mě vyskočil na netu.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    PYKIX19: co to kolecko ma delat? = jak to ma bejt pevny?
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    PETER_PAN: Dneska jsem zrovna řešil podobnou věc u p1s. V rohu platu je ve studiu bílá část vyhrazena pro cutter. Pokud vlezeš do nastavení tiskárny a toto pole smažeš, tak by ses mohl vejít. To za předpokladu, že budeš tisknout jednu barvu.
    Print volume limitations, and how to use the full build volume 256x256x256mm³ | Bambu Lab Wiki
    https://wiki.bambulab.com/en/knowledge-sharing/print-volume-limitations

Třeba ti to pomůže
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ACID: Praha, Strakonice.
    Tak ja pocitam ze by pripadnemu dobrovolnikovi pak zaplatil nejaky baksis aby to donesl v pytliku do nejake boxu.
    ACID
    ACID --- ---
    PETER_PAN: Zlín?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Nemel by nekdo jen trochu vetsi tiskarnu? Potrebuji vytisknout 4 kusy o velikostech typu 240x250mm. Nikdy tam neni nic pres 250 mm. Staci PETG.

Ja mam k dispozici Prusa Core One a bambulab X1C. Myslel jsem ze do bambu to dostanu a napise ze je to moc blizko okrajum a dal me nepusti.
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Záleží...
    XL: +/- mění se celý tool-head (možnost speciálních teoreticky) a má zónově vyhřívané lože.
    C1L: +/- je uzavřený a mění se pouze trysky, to lože je asi jeden velký vyhřívaný plát – nevím jistě
    PYKIX19
    PYKIX19 --- ---
    Ahoj, najde se tady prosím někdo, kdo by mi udělal model a vytisknul ozubený kolečko (45mm) podle vzorku, kterej je prasklej vejpůl? Ocením i doporučení na někoho v Praze, kdo se tím zabývá?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Čekat na One+ L s INDX nebo XL?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Budoucnost MMU3 na CORE One L

V souvislosti s CORE One L jsme museli učinit jedno důležité rozhodnutí. Nebylo to snadné, ale nakonec to dává největší smysl. Ačkoliv jsme pro tuto tiskárnu původně plánovali oficiální podporu MMU3, blížící se příchod systému INDX naše priority změnil.

Místo abychom vyvíjeli samostatné rozšíření MMU3 přímo pro CORE One L, připravili jsme návod na úpravu pro uživatele, kteří si chtějí modifikovat MMU3 pro CORE One+ tak, aby fungovalo i s touto větší tiskárnou.

Nejprve budete potřebovat MMU3 pro CORE One+ z našeho e-shopu. Poté si vytiskněte několik konverzních dílů, najdete je všechny zcela zdarma na Printables.com. A nakonec postupujte podle pokynů v našem návodu.
    Je tu však jeden malý háček – budete potřebovat větší desky do bufferu. Musíte si je sehnat zvlášť, například v místním hobby marketu, protože je není tak snadné vytisknout. Poskytujeme ale také STEP/DXF soubory, abyste si mohli desky nechat vyrobit jiným způsobem. Více informací najdete na Printables a v odkazovaném článku výše.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Dovolim si zde nabidnout svuj stroj.
    Mk4s s prusa enclosure a mmu3
    Dalsi tiskove platy. Box s kamerkou, filtraci a svetlem

Cena kolem 20 k dohode
    Do posty prosim
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: No, to průša dodnes nevyřešil - pokud se MMU3 sekne při natahování fillamentu, tak je display zamrznutý a jediné co umožní je buď retry nebo reset.

Posunout podavaček MMU do strany, aby ses dostal k probroušenému fillementu? Eject, Load, Cut? Zapomeň. Pěkne prstíkama manuálně otáček tyčkou a doufat, že ti to neufikne prsty.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DANYSEK: protoze provoz MMU2 je strasny pain. delat s tim libovolny delsi tisk bylo vzdycky za trest, a ne nadarmo se dodelavaly hardware switche, aby se pri zaseku mohl udelat hard reset, ktery nerozhodil celou tiskarnu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    mimochodem, dnes od Prusi vysel stable fw 6.5.3
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NAVARA: proc utrpeni? ;-) Popravde, ja z navodu nedodrzel jednu zakladni vec... a to konzumaci medvidku :) Ty nahradil Liberator... :D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    NAVARA: v krabici lepsi. pro upgrade na MMU3 ji nebude muset rozebirat :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ENDER: origo novou MK3S+ stavebnici ještě v krabicích případně pořád mám, včetně mmu2s pro extra utrpění :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KAERO: Takova rozehrata skrin jeste teplotu dost udrzi. Ja to mela volne na zemi resp. na behacim pasu, ne na stole. Moje ventilace se pousti sem tam (podle venkovni teploty) a nemam dohrev. Mam sice rekuperaci, ale 60% ucinnost. Takze z niceho nic mi dovnitr prijde treba 10C, ale v mrazech to fouka zase jen velice kratce, aby nezamrzl vymenik. Teplota v mistnosti mohla byt kolem 15-16C, tenkrat to byla jen skladovaci mistnost a netopilo se tam moc.
    Z jedny strany to bylo odklopeny. Dala jsem okolo papirovou krabici a uz se to vytisklo v poradku.

LORDPEET: Podlozky standardni pro Prusi. Mam jen satin a hladkou. Ted uz pouzivam lak, tenkrat jsem myslim nic takoveho nepouzila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam