• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: Na tomhle stroji je 3d tisku fura. Driv hsem mel i spindle plate tisteny ;)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Pardon, tohohle chlapika nemuzu vystat. Jak ho vidim, brrr ;)

Ale uz mam to suction monster hotovy ;)

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Me se libi tahle varianta. Jsou tam magnety, ale zaroven je to i mechanicky.
    The Best Dust Collection Connectors
    https://www.youtube.com/watch?v=rkn945FOD-g
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MARASAN: Pravda, napíšu. Díky.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HE11_KNIGHT: na tvym miste bych napsal Prušovi, na supportu mi prisli fakt v pohode.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Taky ted resim zavity, ale trochu jinaci. Napojuju dve hadice odsavani, ale nechci to magneticky, ale mechanicky, takze to je krapet slozitejsi vymyslet. Potkavaji se mi tam navic opacne zavity, ale sjou to moc zajimava mentalni cviceni. Tohle zatim nikdo nepotreboval, tak si to musim vymyslet sam.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HE11_KNIGHT: V 2023 bez problémů, tehdy tedy verze bez NFC :) MK4
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KUBLAJ: on je celkem otazkou tvuj usecase. taky muzes zjistit, ze i zavit je pro tebe zbytecny overkill a bude ti stacit pouzit bajonet
    a pokud nepotrebujes nic specialniho, tak muzes pouzit uz spousty ready-made generatoru
    Customizable Bayonet Container by walter - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:56910
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Vydal jsem se pro moje účely pravděpodobně slepou uličkou.
    Toto bude mometalně pro moje účely nejspíš stačit.
    More Like a Real-World Bottle: Using Coil to Model a Threaded Bottle in Fusion 360
    https://youtu.be/XYC86E5D8rM?is=FSl5VptJGPXOb6D8
    QNEDLEEQ
    QNEDLEEQ --- ---
    Sem si dovolil něco malého na RC expedice ... :)

HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj, zkoušeli jste někdo tento PETG Matný filament? Já mam několik PETG filamentu od Průši, všechno tisknu v pohodě (první vstva nakalibrovaná). Ale když tam dám tento matný, tak je to jak kdybych měl novou tiskárnu. Nevytisknu nic, co tisknu třeba PETG Anthracite grey atd. Všechno je po tomom zaprasený, tryska vypadá jak kdyby měla za sebou 1000 hodin bez údržby. Vytisk je takový všelijaký, ale použitelný. Když vše vyčistim a zkusim to samé S Anthracitem nebo třeba PLA tak je vše OK.

Zkoušel jsem různá nastavení, hýbat s retrakcí, nastavit čištění po vrstvách. Zvyšovat/snižovat teplotu. Tiskl jsem jak s 0.6 tak s 0.4 tryskou. S 0.6 je to k ničemu, s 0.4 je to snesitelnější, ale je to nesrovantelný s ostatními PETG.

Mám Prusa i3 mk3s+

Díky za případné poznatky ohledně filamentu.

Prusament PETG Matte Black 1kg (NFC) | 3D tiskárny Original Prusa přímo od Josefa Průši
    https://www.prusa3d.com/cs/produkt/prusament-petg-matte-black-1kg-nfc/
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    KUBLAJ: Z my zkusenosti se i metricky z Fusion vytisknou pouzitelne. M8 a vejs. Vyzkousej si, zalezi na vysce vrstvy, materialu a i tiskarne.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT, ACID: win11, aktuální verze, ale dělá mi to roky, jen mi to zase nasralo :)

Ale asi jsem našel příčinu - nesedne si to s PowerToys, což jsou věci co se mohou časem stát přímou součástí windows, takže to dost možná časem stejně budou muset opravit.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Chtěl jsem právě využívat funkce pro závit, kterou má fusion v sobě. Mám to brát tak, že tam pro 3d tisk nejsou vhodné závity a je lepší využít nějaký, kdo pro tyto účely speciálně navrhl?
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    MIKULAS: to je asi na mě. Kreslím ve Fusionu
    ACID
    ACID --- ---
    NAVARA: ve win10 mi to na 2.9.4 chodí korektně, chyba bude na tvém přijímači
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ORBIT: mel bys upresnit, v jakem softu hodlas pracovat - jak pise ORBIT, mit zavit (a protizavit) parametricky je absolutni zaklad, protoze bez toho prakticky nejde iterovat
    PETD
    PETD --- ---
    Jako cviceni je to fajn, ted jsem delal zaslepku na 3/4 trubku a trvalo mi to je 3 iterace a trochu silikonu. Ale pokud delas na obou dilech, tak to bude snazsi. #kecy
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    ORBIT: Ty už vytvořené se pak dají naroubovat na tvoje modely, nebo jak to funguje? Nějak si nedokážu představit, jak to pak aplikovat na vlastní věci.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    ORBIT: upřímně, všechno je teď pro mě mentální cvičení :) takže jo, mknu na na, ale chci si zkusit to i kreslit sám, abych se posouval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam