• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    No a jak resite filament na civce, ktery se po uvolneni konce z civky "rozleti" a rozmota několik decimetrů? je to vsude kolem a mam obavy, ze se zasekne a tisk failne nebo co. Tak u toho sedim
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Proc mi i3 Mk3 nahle behem tisku odsune hlavu do praveho předního rohu a chce vymenit filament? Několikrát mi to ted udelala behem jednoho tisku. Filament jsem vytáhl a zase zavedl a tiskne dal, nebo jsem to jen odklikal a tiskne dal a za chvili zas
    KAERO
    KAERO --- ---
    VESNACH: genericke nastaveni pro pla funguje pro alzamenty dobre. jde to trosilinku vylepsit kdyz udelas kalibraci, ale melo to smysl jen kdyz jsem chtel vetsi rovne plochy, a ani tak to nebyl az takovy rozdil, takze ani ten kalibrovany profil obvykle nepouzivam (protoze prenest kalibraci z jednoho bambu studia na jine je opruz).
    Mam AMS lite a s papirovou spulkou neni problem.

Ale mel jsem ted Elegoo PLA s drevenyma pilinama, a tam to chtelo dokalibrovat hodne, jinak bych nedostal ani ten pozadovany tvar, natoz pekne povrchy.

ORBIT: zkouseni je fajn, ale pokud hodlas zopakovat vsechny chyby vsech svych predku, a ucit se vsechno od zakladu, tak kde bude ten civilizacni pokrok? :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    VESNACH: 3D tisk je o zkoušení. Neboj se zkoušet a selhávat, tím se člověk naučí hodně.
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    KAERO: koupil jsem si ted nove bambulab p1p a resim "cim to krmit". Mam koupeny alzament PLA... tiskne to teda ok? Kdyz pouziju genericke nastaveni pro PLA? Nema to treba problem s tou spulkou etc.??
    ACID
    ACID --- ---

😁
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    Ahoj, prodám Creality K1 za 8000Kč. Polud má někdo zajem - PM. diky
    KAERO
    KAERO --- ---
    Bambu studio mi zacina lizt krkem. Je chybove, nekdy to musim ukoncit a spustit. Prenos nastaveni mezi 2 pocitaci je krize. Nevim co presne se zmeni kdyz zmenim typ tiskarny u nejkeho stazeneho projektu. Nevim co presne se nahraje do tiskarny kdyz si udelam vlastni filament s kalibrovanymi hodnotami, a na druhem pocitaci to pak zase dela problemy.
    Ma smysl zkouset napr. Orca slicer? Nebo tim ze to ma sdielny kod tak to bude stejny problem?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MARASAN: na Ali za 120
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    peknej print jsem dneska zahlidl:

XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ORBIT: to je ale moc pěkný stroj! Vejde se celá 250x125 deska? Vlastní práce?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Ty tam mas hodne prostoru. Ja mam na boticce nalepenou 70 mm trubku a na tom je hadice volne nasunuta.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT: Na tomhle stroji je 3d tisku fura. Driv hsem mel i spindle plate tisteny ;)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    WEWERKA: Pardon, tohohle chlapika nemuzu vystat. Jak ho vidim, brrr ;)

Ale uz mam to suction monster hotovy ;)

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ORBIT: Me se libi tahle varianta. Jsou tam magnety, ale zaroven je to i mechanicky.
    The Best Dust Collection Connectors
    https://www.youtube.com/watch?v=rkn945FOD-g
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MARASAN: Pravda, napíšu. Díky.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HE11_KNIGHT: na tvym miste bych napsal Prušovi, na supportu mi prisli fakt v pohode.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Taky ted resim zavity, ale trochu jinaci. Napojuju dve hadice odsavani, ale nechci to magneticky, ale mechanicky, takze to je krapet slozitejsi vymyslet. Potkavaji se mi tam navic opacne zavity, ale sjou to moc zajimava mentalni cviceni. Tohle zatim nikdo nepotreboval, tak si to musim vymyslet sam.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HE11_KNIGHT: V 2023 bez problémů, tehdy tedy verze bez NFC :) MK4
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KUBLAJ: on je celkem otazkou tvuj usecase. taky muzes zjistit, ze i zavit je pro tebe zbytecny overkill a bude ti stacit pouzit bajonet
    a pokud nepotrebujes nic specialniho, tak muzes pouzit uz spousty ready-made generatoru
    Customizable Bayonet Container by walter - Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/thing:56910
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam