• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    BATY
    BATY --- ---
    DANYSEK: Taky jsem si koupil chytrou zásuvku, abych to mohl vypínat / zapínat přes mobil a nemusel dřít hodinkama o zeď nebo se ohýbat pod stůl a nebo když to po tisku chci vypnout, ať to doma zbytečně X hodin nesvítí než přijdu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BATY: obcas asi deje, resp. presne ti nepovim, zapinam si to vzdalene a kdyz to nebootne, cvaknu relatkem znovu.... jednou jsem to chytil ve stavu, kdy to bylo jen zasekle v bootloaderu.
    BATY
    BATY --- ---
    ORBIT: Jo, tohle je super, už jsem to taky použil. Mamka byla naštvaná, jak jí malíři zmatlali strop kolem lustru, nejdřív jí to tam zapomněli vymalovat, pak to vymalovali jinou barvou a nevypadalo to dobře...
    Stěžovala si, že jí to tam štve, že na to musí pořád koukat (už vím, po kom mám OCD :D).
    Tu původní barvu už jsme neměli, tak mě napadlo, že jí tam udělám takovou okrasnou podložku a právě jsem na tom udělal vzor tímhle nástrojem...

KCHARI
    KCHARI --- ---
    Měl bych dotaz ohledně laku na PETG. Mám přebroušený objekt a potřeboval bych ho ještě vyhladit a uzavřít povrch lakem. Máte s něčím zkušenosti? Na netu se píše, že stačí vzít nějaký 2k epoxy lak a je to, ale radši se zeptám na zkušenosti s něčím konkrétním, ať to není hit or miss :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    QWWERTY: mi teda OctoPrint nepsal nic
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN: ted jsem mel presne to stejne. cerny PETG a zapnuty filament senzor. udelalo to tu pauzu na vymenu 2x a i octoprint potvrdil, ze za to muze false positive filament senzoru

KCHARI
    KCHARI --- ---
    BATY: každý druhý zapnutí se mi to objeví, taky po verzi 6.4+
    BATY
    BATY --- ---
    A jinak bych měl ještě dotaz na ty, co mají Průšu. Jednou, já nevim, za cca 30 startů tiskárny se mi zobrazí BSOD chyba viz obrázek. Ten QR kód vede sem: https://help.prusa3d.com/cs/article/modra-obrazovka-smrti-bsod-31538-core-one-35538-core-one-l-26538-mk4s-13538-mk4-27538-mk3-9s-17538-xl-21538-mk3-9-28538-mk3-5s-23538-mk3-5-12538-mini_689421

Stačí zmáčknout reset tlačítko na tiskárně a tiskárna normálně naběhne...

Našel jsem k tomu i nějaké vlákno na redditu (https://www.reddit.com/r/prusa3d/comments/1pcx50f/blue_screen_of_death_when_starting_core_one_640/?sort=new), že se to začalo náhodně objevovat od verze 6.4.x. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli jste se s tím třeba na svých tiskárnách začali taky setkávat a je to "normální" a nebo se vám to neděje?

BATY
    BATY --- ---
    Ahoj, zravím v klubu místních zkušených 3D tiskařů! Nedávno jsem si taky pořídil tiskárnu, stavebnici Průša CoreONE+ a dokonce to funguje :)

Už jsem pár věcí vytiskl, pořídil pár filamentů, sušičku atd. Teď naposledy jsem vytiskl pro syna k svátku malou pozornost, Pikachua, který se obléká stejně jako on :D To jsem na sebe fakt hrdej, hlavně na to, jak jsem mu vybarvil obličej :)

ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Printables mi osobne prijdou o mnoho lepsi nez thingiverse
    ACID
    ACID --- ---
    NAVARA: já vím, akorat na printables je víc verzí a je tam i konkrétně ta, kterou používám ¯\_(ツ)_/¯
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Tak presne ten jsem prestal pouzivat hned. Desne me otravovalo to tam zastrkavat, omotavat..
    Jeste cekam na nejaky zazracny reseni, az me osviti castici inspirace..
    KAERO
    KAERO --- ---
    Me teda prijde divne proc bych klipsnu strkal pod dalsi zavit filamentu, kdyz ho muzu nasunout na bok civky a dat tam konec filamentu. Mam zaobleny, takze igelit to netrha, a muzu davat civky na sebe, protoze ta klipsna zas tak tlusta neni. Ok, nemuzu dat na sebe >5 civek, to by uz mozna nebylo stabilni, ale 4 urcite, a vic bych na sebe nedal i kdyby tam klipsna nebyla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ACID: To je ten co jsem linkoval :) Jen jsem ho nedohledaval na printables, kdyz tu byl pohodlne link na tv
    KAERO
    KAERO --- ---
    NAVARA: mam klipsny co se davaji na stenu civky, maji zaoblene hrany a igelit vubec netrha. Bohuzel uz si nepamatuju odkaz.
    Ale prvni klipsnu co jsem natisknul byl spatny model a skoro mi protrhnul igelit.
    To me prudi nejvic, vsude je milion modelu, ale tak 80 % je odpad, a jen par je pouzitelnych.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: Jedu tenhle - https://www.thingiverse.com/thing:5178270 - jednoduchý, malý, nedělá to boule ani netrhá igelit při odsávání vzduchu; ty co se přicvaknou ke stěně jsem opustil nejdříve, překáží, trhají igelit
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    QWWERTY: Ja tu clipu mam hromadu, jen jsem linej je pouzivat, kdyz nemusim :D A do pytlu je nedavam skoro vubec, nemam tu vlhko..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ORBIT: me se nechtelo porad resit, ze
    a) to obcas vyjde od diry daleko
    b) kdyz je na tyci vedle sebe vic spulek, tak se navzajem zachytavaji koncem trcicim mimo profil spulky
    c) kdyz ma filament ostry konec, tak by mohl udelat diru do tech vakuovych storage pytlu - REDSNAKE
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    QWWERTY: Tech modelu je desna spousta, odzkousel asi 5 ruznych, ale stejne u vetsiny spulek pouzivam ty diry primo na spulce :D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN: ze 8 let se mi stalo asi jenom jednou, ze se filament zasekl na civce, protoze jsem ho blbe prekrizil
    a urcite bych doporucil vytisknout si stado clipu pro zachyceni konce pri skladovani nacatych filamentu
    Thingiverse - Search Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/search?q=filament%20clip&page=1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam