• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    O víkendu je pražský Makerfair, potkám tam někoho?
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    BATY: Tyjo, fakt paradni.
    BATY
    BATY --- ---
    DANYSEK: Taky jsem si koupil chytrou zásuvku, abych to mohl vypínat / zapínat přes mobil a nemusel dřít hodinkama o zeď nebo se ohýbat pod stůl a nebo když to po tisku chci vypnout, ať to doma zbytečně X hodin nesvítí než přijdu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    BATY: obcas asi deje, resp. presne ti nepovim, zapinam si to vzdalene a kdyz to nebootne, cvaknu relatkem znovu.... jednou jsem to chytil ve stavu, kdy to bylo jen zasekle v bootloaderu.
    BATY
    BATY --- ---
    ORBIT: Jo, tohle je super, už jsem to taky použil. Mamka byla naštvaná, jak jí malíři zmatlali strop kolem lustru, nejdřív jí to tam zapomněli vymalovat, pak to vymalovali jinou barvou a nevypadalo to dobře...
    Stěžovala si, že jí to tam štve, že na to musí pořád koukat (už vím, po kom mám OCD :D).
    Tu původní barvu už jsme neměli, tak mě napadlo, že jí tam udělám takovou okrasnou podložku a právě jsem na tom udělal vzor tímhle nástrojem...

KCHARI
    KCHARI --- ---
    Měl bych dotaz ohledně laku na PETG. Mám přebroušený objekt a potřeboval bych ho ještě vyhladit a uzavřít povrch lakem. Máte s něčím zkušenosti? Na netu se píše, že stačí vzít nějaký 2k epoxy lak a je to, ale radši se zeptám na zkušenosti s něčím konkrétním, ať to není hit or miss :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    QWWERTY: mi teda OctoPrint nepsal nic
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN: ted jsem mel presne to stejne. cerny PETG a zapnuty filament senzor. udelalo to tu pauzu na vymenu 2x a i octoprint potvrdil, ze za to muze false positive filament senzoru

KCHARI
    KCHARI --- ---
    BATY: každý druhý zapnutí se mi to objeví, taky po verzi 6.4+
    BATY
    BATY --- ---
    A jinak bych měl ještě dotaz na ty, co mají Průšu. Jednou, já nevim, za cca 30 startů tiskárny se mi zobrazí BSOD chyba viz obrázek. Ten QR kód vede sem: https://help.prusa3d.com/cs/article/modra-obrazovka-smrti-bsod-31538-core-one-35538-core-one-l-26538-mk4s-13538-mk4-27538-mk3-9s-17538-xl-21538-mk3-9-28538-mk3-5s-23538-mk3-5-12538-mini_689421

Stačí zmáčknout reset tlačítko na tiskárně a tiskárna normálně naběhne...

Našel jsem k tomu i nějaké vlákno na redditu (https://www.reddit.com/r/prusa3d/comments/1pcx50f/blue_screen_of_death_when_starting_core_one_640/?sort=new), že se to začalo náhodně objevovat od verze 6.4.x. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli jste se s tím třeba na svých tiskárnách začali taky setkávat a je to "normální" a nebo se vám to neděje?

BATY
    BATY --- ---
    Ahoj, zravím v klubu místních zkušených 3D tiskařů! Nedávno jsem si taky pořídil tiskárnu, stavebnici Průša CoreONE+ a dokonce to funguje :)

Už jsem pár věcí vytiskl, pořídil pár filamentů, sušičku atd. Teď naposledy jsem vytiskl pro syna k svátku malou pozornost, Pikachua, který se obléká stejně jako on :D To jsem na sebe fakt hrdej, hlavně na to, jak jsem mu vybarvil obličej :)

ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Printables mi osobne prijdou o mnoho lepsi nez thingiverse
    ACID
    ACID --- ---
    NAVARA: já vím, akorat na printables je víc verzí a je tam i konkrétně ta, kterou používám ¯\_(ツ)_/¯
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ACID: Tak presne ten jsem prestal pouzivat hned. Desne me otravovalo to tam zastrkavat, omotavat..
    Jeste cekam na nejaky zazracny reseni, az me osviti castici inspirace..
    KAERO
    KAERO --- ---
    Me teda prijde divne proc bych klipsnu strkal pod dalsi zavit filamentu, kdyz ho muzu nasunout na bok civky a dat tam konec filamentu. Mam zaobleny, takze igelit to netrha, a muzu davat civky na sebe, protoze ta klipsna zas tak tlusta neni. Ok, nemuzu dat na sebe >5 civek, to by uz mozna nebylo stabilni, ale 4 urcite, a vic bych na sebe nedal i kdyby tam klipsna nebyla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ACID: To je ten co jsem linkoval :) Jen jsem ho nedohledaval na printables, kdyz tu byl pohodlne link na tv
    KAERO
    KAERO --- ---
    NAVARA: mam klipsny co se davaji na stenu civky, maji zaoblene hrany a igelit vubec netrha. Bohuzel uz si nepamatuju odkaz.
    Ale prvni klipsnu co jsem natisknul byl spatny model a skoro mi protrhnul igelit.
    To me prudi nejvic, vsude je milion modelu, ale tak 80 % je odpad, a jen par je pouzitelnych.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: Jedu tenhle - https://www.thingiverse.com/thing:5178270 - jednoduchý, malý, nedělá to boule ani netrhá igelit při odsávání vzduchu; ty co se přicvaknou ke stěně jsem opustil nejdříve, překáží, trhají igelit
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    QWWERTY: Ja tu clipu mam hromadu, jen jsem linej je pouzivat, kdyz nemusim :D A do pytlu je nedavam skoro vubec, nemam tu vlhko..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam