• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LYCO: iirc PP se nejlíp tiskne s raftem na PP podložku (kuchyňské prkénko).
    LYCO
    LYCO --- ---
    nazdar, máte někdo zkušenosti s tiskem polypropylenu nebo pružných materiálů na bázi PP (jako třeba https://www.filament-pm.cz/tpu-96-cerna-1-75-mm-0-5-kg/p385 )? Když jsem to naposledy zkoušel, tak jediné co trochu fungovalo bylo polepit podložku izolepou a pak výtisk odtrhnout s ní, ale ta práce s čištěním za to nestála. Fungují věci jako https://www.3djake.cz/magigoo/lepici-tycinka-pro-pp ?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    Vzhledem k tomu, ze jsem si za posledni rok a pul musel solidne nabehat FreeCAD (protoze Siemens NX se slozilo na chybe licence, a to mam skolni zdarma, a uz jsem v nem neotevrel ani rocnikovej projekt, vyborna prace, soudruzi!), tak asi budu modelovat a modelovat... uz tu mam navrh na lustr ze sifonovejch flasek atd...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    R0C3S3K: ja teda spis delam sam cim dal slozitejsi veci, ted sem modeloval a tiskl njaky dily na motorku. Custom cases na elektroniku vc. drzaku na jednotlivy moduly atp.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: ano práší se mi na 2 ze třech tiskáren :)
    B3TL
    B3TL --- ---
    BATY: doufám že jsi dokoupil medvídky xxl family edition ;)))
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CZJAAAAA: "na to seženeš doslova každej šroubek" - no, ma to i svoje edge case
    napr. ty blby 10x6x2 magnety nejsou uplne standard. e.g. kdyz dam hledat "10x6x2 magnet", tak je "Prusa" mezi top 5 vysledky
    napr. i na aliexpressu je prodava jenom par shopu a jeste za nesmyslne ceny... nastesti to jde obejit 2 kusy 10x3x2 ktere uz prodava kde kdo :))
    (ano, v cz stoji par korun)
    CZJAAAAA
    CZJAAAAA --- ---
    ORBIT: přesně, jak říkáš... Velká přednost celého Prusi - že na to seženeš doslova každej šroubek. Složit si stavebnici je nejlepší průprava na jakékoliv problém v budoucnu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ANDY_WARHOL: kdyz myslis,

na ten muj dojem si staci jen vyfiltrovat prispevky lidi za posledni rok a jsem uplne v pohode se svoji skatulkou;) tak hlavne andy, aby jsi byl sam spokojenej se svymi predsevzetimi a nebyl mezi skupinkou "vsechno jsem nakoupil, ale uz pul roku na to nemam cas":D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: já si kupoval první tiskárnu abych tisknil věci do karavanu, tehdy to byla sracka, takže to nebylo na pořadu dne, ale ta touha tak byla.

Zkus se přenést nad svůj dojem, protože skatulkujes a když člověk skatulkuje ostatní, tak se ve skutečnosti sám zavírá do škatulky.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    QWWERTY: dobry, TLOUDEV fandim, doufam, ze sem pak nahodi vysledky sveho snazeni, kazdopadne kolik asi tak bude podobnych novacku;)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    R0C3S3K: "novacek nebude tisknout zadny konstrukcni dily,"
    vs
    TLOUDEV: "potrebujutisknout dily na CNC strojecky (laser, vyjikrovacka atd) a pak taky jsem si zapsal bakalarku na tema 3D tisk a testování kompozitních vzorků s magnetickými vlastnostmi"

novacek "chci si hrat s 3D tiskarnama" a novacek "uz mam konkretni usecase a specifickou cilovou aplikaci" jsou imho rozdilny zvirata
    BATY
    BATY --- ---
    Přesně, nejlepší je si to postavit sám, případně využít dětskou práci :D

R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ANDY_WARHOL: novacek nebude tisknout zadny konstrukcni dily, bude tisknout sracky z printables, z pla nebo petg, za prvy vetsina konstrukcnich materialu je jedovata docela slozite tisknutelna a navic vetsina lidi narazi na svoje poor skills v modelovani, kdy vetsinou neprelezou nejaky zakladny tvary, tim spis novacek

takze normalni novacek si koupi klidne bazarovou mini, ktera bude plug and play o cem pises, projde cely to kolecko, co s 3d tiskem souvisi, zjisti, ze celej ten balik neni prdel a pak se mu na to doma bude prasit, nebo to proda;)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    jak to tu ctu, vychazi mi, ze nejsem tak bohaty, abych si kupoval levne veci. jednoznacne Prusa. (kdysi jsem koketoval s reprapem, Prusa se toho tehdy zjevne dobre chytil, preju mu uspech a podporu)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    CZJAAAAA: složit si kit je dobrá věc. Člověk získá fakt dobrou představu o tom co jak funguje..
    CZJAAAAA
    CZJAAAAA --- ---
    AXTHEB: samozřejmě že to je nesmysl.. bylo to myšleno jako vtip, že kdyby zvolil cestu postupných upgradů, od nějaké i3 MK2, až po core one (ty kity jsou u Prusi reálně k dispozici) tak by pak k tématu bakalářky měl asi hodně co říct:)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    hele to je fakt - nabizim Voron0 a MK4(s) s boxem a MMU3, kdybyste někdo chtěl, dejte vědět.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    R0C3S3K: Stavět tiskárnu mne bavilo naposled u Anety :)
    Od té doby chci aby to spolehlivě tisklo, tu MK4 jsem si nechal poslat už postavenou a dokopat se k složení MMU3 / MK4S upgrade (které sestavené v té době nebyly) bylo na dlouho…
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ORBIT: Hlavně univerzitní prostředí (ok, asi ne u projektů na bakalářku :) může mít i omezení co použít, aby neposílali technologie do Číny.
    Komerční sektor obdobně, ale tam to bude řešit budget master, ne Tloudev.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam