• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Tady byl pozadavek na ne cinu, takze to celkem smysl dava. Pokud je to cloveku jedno, pak bych sel do bambule, ale jestli muzete, podporte radsi prusu, at tu neskoncime jen s vyberem cina nebo cina, protoze pak to pujde vsechno k sipku. (az zlikvidujou konkurenci)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: promin, ale kdyz mas za necelych 16k tiskarnu jako qidi q2 combo (combo znamena ze je k tomu 4barevne ams), tak proc kupovat neco z bazaru ? ta tiskarna tiskne rychle, ma mulitimaterial a je v podstate plug and play.
    krome toho mas filtrovanou a vyhrivanou komoru, takze muzes rovnou tisknout v podstate cokoliv bezneho a i konstrukcni materialy.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ja zase nerozumim tomu, proc si treba nejakou bazarovku nekoupit,,, pro nekoho, kdo chce zacit a neni si jistej – myslim, ze vysolit 30 tacu za novou prijatelnou tiskarnu proste neni uplne na poradu dne pro spoutu lidi, tisknu pravidelne, ale dokud mne to nezivi, tak pro mne nema vyznam kupovat novy zelezo, kdyz stary jede skvele, jen tedy oproti novejsim modelum pomaleji... ty jety tiskarny jsou vetsinou vypimpeny uzivateli, ktere to bavi a jen touzi po nejakem aktualnim modelu, takze jediny na co bych si daval pozor, jsou takovy ty inzeraty "kupte si jetou mk4" a pak clovek zjisti, ze tam z originalnich vnitrnosti a komponent neni skoro nic, jinak na tom neni imo moc co znicit
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    za sebe nedoporucuju v dnesni dobe kupovat zadny bazarovy srot, to nema smysl pri tech cenach novych tiskaren
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    PECA: Nějak i tušim, že Lko se už bude vyrábět s tim, protože ani teď si nelze koupit kit, ale jen sestavenou. Má to jinej heatbed už na 220, takže kdyby si to zákazník třeba při sestavování blbě zapojil, tak ho to může v podstatě i zabít. Už to neni ta "nízkonapěťová" tiskárna, která ti nezačne hořet jako bývaly a měla by se používat jen s proudovým chráničem.
    PECA
    PECA --- ---
    No jo, tak ono to stejně (na mě) není ani moc cenově příznivé. A navíc potřebuju nějaké to rádio víc, než multimaterial... Tak třeba za rok už to bude dostupnější... :D
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    PECA: časem jo, ale vzhledem k tomu, že INDX se ještě ani nevyrábí, tak to vidim tak za rok možná
    PECA
    PECA --- ---
    LORDPEET: Aha, to jsem myslel, že bude stejné, když už... Dík za info. Ale asi to časem bude taky, ne?
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Jinak INDX bude i na jiné tiskárny, zatim co vim, tak minimálně na Vorony.
    Průša má exkluzivitu jen na rok a s tim jaký už teď má zpoždění to ani ten rok (co to bude mít jen on) nebude...
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    PECA: Na Lko zatím INDX nedáš...
    PECA
    PECA --- ---
    TLOUDEV: Hele, podle mě, pokud, tak podle kapsy a záměru buď CoreOne+, nebo CoreOne L (tedy jako "large"). Na oboje lze namontovat INDX multimaterial. Ale už to není levná "sranda" jako MMU3...

Čínu za mě taky nepodporovat, pokud to jde jinak.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CZJAAAAA: Když se podíváš na téma bakalářky, dojde ti, že herka z bazaru asi není to správné řešení.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    CZJAAAAA: tak prave kvuli uzavrene konstrukci a opensource resim, ze nechci cokoli jinyho. bamboolab asi nechci hlavne kvuli zemi puvodu.
    CZJAAAAA
    CZJAAAAA --- ---
    TLOUDEV: kup si nějakou starou herku z bazaru, ideálně něco, co už má nejlepší roky dávno za sebou, a postupně do toho lej prachy za upgrady… za pár let se možná propracuješ ke CORE One a mezitím aspoň pochopíš, jak ta tiskárna funguje a proč tě to celou dobu sere - na bakalářku ideální 😄

teď vážně: CORE One je fajn stroj, hlavně kvůli uzavřené konstrukci a tomu, že zvládne i náročnější materiály, takže na funkční díly to dává smysl.

ale když si odmyslíš logo Prusa Research, tak Bambu Lab ti ve výsledku často vyjde líp za ty prachy a jako celek je to prostě dál. Rychlost, kvalita, pohodlí… tam není moc o čem.

ale pokud to musíí bejt průša a víš že to budeš využívat k tisku náročnějších materiálů, tak určitě uzavřená konstrukce core one.

– pokud chces spolehlivej “zapni a tiskni” stroj →
    Bambu Lab X1 Carbon Combo
    rychlejší, víc automatizace, obecně lepší UX než Prusa
    navíc je dlouhodobě hodnocená jako jedna z nejlepších tiskáren právě kvůli spolehlivosti a jednoduchosti

– pokud chces open-source, servisovatelnost a “mít to pod kontrolou” →
    Prusa CORE One+
    dává smysl hlavně kvůli materiálům a robustnosti

– pokud chceš ušetřit a pořád tisknout na nějaký úrovni -
    Prusa MK4S
    není to žádná formule, ale na PLA/PETG úplně v pohodě
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hele uvazuju o koupi FFF tiskarny, asi nema cenu porizovat neco jinyho nez prusa core one, zejo? potrebujutisknout dily na CNC strojecky (laser, vyjikrovacka atd) a pak taky jsem si zapsal bakalarku na tema 3D tisk a testování kompozitních vzorků s magnetickými vlastnostmi, takze asi budu docela tisknout (jestli me ted na konci roku nevyrazej). Takze otazka 2 - umite nekdo nejakou slevu u Prusi?
    BATY
    BATY --- ---
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ORBIT: No dneska tam bylo lidi jak much ...
    BATY
    BATY --- ---
    Nikdy bych neřekl, jak moc mě uspokojí, když vytisknu 11x tu stejnou věc :D
    BATY
    BATY --- ---
    ORBIT: Neznal jsem, nevěděl jsem o tom. Ale příští rok si to pohlídám...
    BATY
    BATY --- ---
    LEGO Printing at Home?! Testing the eufyMake E1
    https://youtu.be/RpDz7K4HkNU?is=ltAFygQ1G4k37Cf1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam