• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    SPECZ: I to bude chtit nejakou chlopen aby tam nevznikal komin sam o sobe.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud to je pak jen na "proplach" komory po tisku před otevřením tak asi dobrý. Ale dobrá poznámka, dík.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPECZ: s tim odtahem to ma jednu neprijemnou vec, ze ti chladne komora a topis tak panu bohu do oken. vetsinou se to resi tak, ze skrin je co nejzaizolovanejsi a cisti se vzduch uvnitr, ovsem uhlik sam nestaci, je potreba pridat hepa filtr
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ad zasekle civky

https://makerworld.com/en/models/2548786-hafc-v2-hackman-automatic-filament-cutter-v2#profileId-2806850
    The HAFC V2 (Hackman Automatic Filament Cutter) is a fully mechanical system compatible with any FDM 3D printer using 1.75 mm filament with a PTFE tube.

I designed it to solve a very common issue: filament getting stuck on the spool (tangles, friction, jammed spool…).

Instead of forcing the extruder:
    • filament tension increases
    • the mechanism triggers
    • the filament is cleanly cut
    • the printer pauses thanks to its filament runout sensor

👉 You just reload filament and resume the print

No electronics, no sensors involved —
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ANDY_WARHOL: Jo, třeba ta bambule má krom integrovanýho uhlíkovýcho filtru rovnou přípravu na připojení odtahu ven z místnosti. Nevím jak to je u průši a dalších - teď jsem zrovna koukal jak to spáchat u svýho stroje.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...figurky pro hru clovece XXL ;oD nakresleno ve FreeCADu ...vytisteno na Anycubic tiskarne ;oD material PETG

BATY
    BATY --- ---
    B3TL: Tak to je jasný, že jsem zaplatil vyšší cenu, než jen jeden pytlíček ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Případně to můžeš zkusit na strečovou fólii, taky s raftem.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LYCO: iirc PP se nejlíp tiskne s raftem na PP podložku (kuchyňské prkénko).
    LYCO
    LYCO --- ---
    nazdar, máte někdo zkušenosti s tiskem polypropylenu nebo pružných materiálů na bázi PP (jako třeba https://www.filament-pm.cz/tpu-96-cerna-1-75-mm-0-5-kg/p385 )? Když jsem to naposledy zkoušel, tak jediné co trochu fungovalo bylo polepit podložku izolepou a pak výtisk odtrhnout s ní, ale ta práce s čištěním za to nestála. Fungují věci jako https://www.3djake.cz/magigoo/lepici-tycinka-pro-pp ?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    Vzhledem k tomu, ze jsem si za posledni rok a pul musel solidne nabehat FreeCAD (protoze Siemens NX se slozilo na chybe licence, a to mam skolni zdarma, a uz jsem v nem neotevrel ani rocnikovej projekt, vyborna prace, soudruzi!), tak asi budu modelovat a modelovat... uz tu mam navrh na lustr ze sifonovejch flasek atd...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    R0C3S3K: ja teda spis delam sam cim dal slozitejsi veci, ted sem modeloval a tiskl njaky dily na motorku. Custom cases na elektroniku vc. drzaku na jednotlivy moduly atp.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: ano práší se mi na 2 ze třech tiskáren :)
    B3TL
    B3TL --- ---
    BATY: doufám že jsi dokoupil medvídky xxl family edition ;)))
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CZJAAAAA: "na to seženeš doslova každej šroubek" - no, ma to i svoje edge case
    napr. ty blby 10x6x2 magnety nejsou uplne standard. e.g. kdyz dam hledat "10x6x2 magnet", tak je "Prusa" mezi top 5 vysledky
    napr. i na aliexpressu je prodava jenom par shopu a jeste za nesmyslne ceny... nastesti to jde obejit 2 kusy 10x3x2 ktere uz prodava kde kdo :))
    (ano, v cz stoji par korun)
    CZJAAAAA
    CZJAAAAA --- ---
    ORBIT: přesně, jak říkáš... Velká přednost celého Prusi - že na to seženeš doslova každej šroubek. Složit si stavebnici je nejlepší průprava na jakékoliv problém v budoucnu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ANDY_WARHOL: kdyz myslis,

na ten muj dojem si staci jen vyfiltrovat prispevky lidi za posledni rok a jsem uplne v pohode se svoji skatulkou;) tak hlavne andy, aby jsi byl sam spokojenej se svymi predsevzetimi a nebyl mezi skupinkou "vsechno jsem nakoupil, ale uz pul roku na to nemam cas":D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    R0C3S3K: já si kupoval první tiskárnu abych tisknil věci do karavanu, tehdy to byla sracka, takže to nebylo na pořadu dne, ale ta touha tak byla.

Zkus se přenést nad svůj dojem, protože skatulkujes a když člověk skatulkuje ostatní, tak se ve skutečnosti sám zavírá do škatulky.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    QWWERTY: dobry, TLOUDEV fandim, doufam, ze sem pak nahodi vysledky sveho snazeni, kazdopadne kolik asi tak bude podobnych novacku;)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    R0C3S3K: "novacek nebude tisknout zadny konstrukcni dily,"
    vs
    TLOUDEV: "potrebujutisknout dily na CNC strojecky (laser, vyjikrovacka atd) a pak taky jsem si zapsal bakalarku na tema 3D tisk a testování kompozitních vzorků s magnetickými vlastnostmi"

novacek "chci si hrat s 3D tiskarnama" a novacek "uz mam konkretni usecase a specifickou cilovou aplikaci" jsou imho rozdilny zvirata
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam