• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LORDPEET: Moje zkušenost je ta že resin figurky se nelámou tak snadno jako fdm. Ty vrstvy jsou slabina u tenkých trčících částí jako meče, hole kuše apod..
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    HONCKA: Ne a ani to neni potřeba, tisknu to na vrstvu 0,05 - 0,08 a ten rozdíl je ve výskedku minimální, ty vrstvy nejsou prakticky vidět (tam záleží i na filamentu, některý se krásně slijou a vrstvy zmizí uplně i při vyšších vrstvách) Po přestříknutí základovkou nebo prostě jakoukoli barvou už je to uplně v pohodě.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    btw jsem celkem zvědavý na tohle, jestli to bude fungovat a jaký z toho budou padat výsledky, uv fullcolor 3d tisk za nějaký $3500 je fakt úlet
    https://store.heygears.com/products/heygears-g1-direct
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    RIRISKO: P2S mam doma - a prostě funguje ...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LORDPEET: mám fdm i sla a fakt sla nenahradíš na miniatury 0,2 tryskou, nebo jseš schopnej tisknout xy na 30 mikronu v tloušťce vrstvy 10 mikronů?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LORDPEET: U těchhle malých trysek fakt stojí za to používat kvalitní filament. Protože to jakýkoliv bordel ucpe. Jen jsem si to dovolil přefrázovat :)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    Případně Průša má i 0,25 trysky, ty maj malinko menší tendenci se s některými filamenty ucpávat ;)
    LORDPEET
    LORDPEET --- ---
    XBAHNO: 0,2 mm tryska je super věc, používám ji na miniatury nebo jak píše níže na grafiku/nápisy (klíčenky apod.) a v žádnym případě bych nechtěl SLA.
    U FDM je sice čas tisku vyšší, ale za mě pořád lepší než ten "humus" z SLA, a to nepočítám postprocessing a cenu resinu vs cenu filamentu :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XBAHNO: ano, proto rikam, ze mi davaji smysl prichazejici auto tool-changery, kdy 0.2 vytisknes opravdu jenom to nejnutnejsi a zbytek delas vetsima podle potreby
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    QWWERTY: hele ten nárůst kvality je hrozně malej zato nárůst času je hroznej. Už jenom průtok tryskou je ¼ proti 0.4mm a ještě ti naběhne čas na víc průchodů. Co trvá 0.4mm 2h, to trvá s 0.2mm 12h - a přitom ta kvalita není ani dvojnásobná.
    Velká tryska, to je vynález. Pro vase-mode, pro funkční věci... Rozhodně častěji sáhnu po 0.8 než po 0.2, vlastně ani nepamatuju, kdy jsem ji použil naposledy.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    XBAHNO: tbh ja bych 0.2 trysku obcas vyuzil i u FDM. obzvlast u grafiky (napr.) by pak sly tisknout jemnejsi/detailnejsi linky
    v tomhle imho budou skvele automaticke tool-change systemy ala INDX/Mova Palette/KliTek - prvni 2 vrstvy s grafikou/detaily na 0.2, perimetry/uzke prepazky s 0.4, plochy/infill s 0.6
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    RIRISKO: jinak Bambu tisknou super a pokud ti nevadí zasrany metody tý firmy, tak budeš spokojen.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    RIRISKO: 0.2mm trysku? Tu nepotřebuješ. Pokud děláš něco, kde bys ji využil, tak sis měl koupit SLA. Spíš nějakou větší, to je mnohem užitečnější.
    RIRISKO
    RIRISKO --- ---
    pekny den vospolok… rad by som sa popytal… planoval som uz dlhsie kupu Bambu P1S s AMS, preiterová som vsak cez AMS2 az ku P2S… zla volba? ulecali ma aj zlavy co su na bambu store… co este vziat spolu s tym? 0.2mm trysku rozmyslam a nejake filamenty… bude mi treba na zaciatok (moja prva tlaciaren…) nieco dalsie?
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Já všem děkuju. Nejde o žádnej funkční prvek. Nejjednodušší by bylo tisknout to jinak, to souhlasím. Zajímalo mě to čistě z důvodu abych si prohloubil znalosti a věděl co se tam odehrálo. Včetně poznámky od FARIN. Jsem si toho vědom, ale v tomto případě to není problém.
    Děkuji
    KAERO
    KAERO --- ---
    PECA: I na univerzite uz dnes casto uslysis anglicke termity misto zavedenych ceskych. dorostla nova generace ucitelu kteri se hodne ucili ze zahranicnich materialu, maji za sebou nekolik zahranicnich pobytu a pisou clanky jen anglicky. A takhle to predavaji studentum. Holt jses stara struktura, a ja zacinam byt taky :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PECA: Použil jsem termit tak, jak jsem si ho před asi deseti lety zapamatoval na IRC, a pod kterým se to dá vygooglit.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    NASA-3D-Resources/3D Printing at master · nasa/NASA-3D-Resources · GitHub
    https://github.com/nasa/NASA-3D-Resources/tree/master/3D%20Printing
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: Mám OS a veškerý SW v angličtině primárně právě proto, že se veškerá dokumentace hledá mnohem lépe :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    KUBLAJ: dalsi vec je že nejmenší pevnost to má po vrstvách. Ten vingl bude mít tendenci se lámat.
    Tisknul bych to jinsk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam